Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κέικ με κόκκινα σταφύλια 🍇

.
Λαχταριστό κέικ τέλειο για το το σχολείο ή το γραφείο, πολύ εύκολο στην παρασκευή του με ελάχιστα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής: 0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας: Α Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική
Για 8 άτομαΓια τη συνταγή
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα σκόνη
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 αυγό
4 κουτ. σουπ. φρέσκο γάλα
1/3 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
2 φλιτζάνια ρόγες κόκκινου σταφυλιού, χωρίς κουκούτσια
Για το πασπάλισμα
3 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο 20εκ. με τη βοήθεια ενός πινέλου, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά της, στη συνέχεια την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και τέλος την τινάζετε να φύγει η περίσσια ποσότητα αλευριού.
2. Κοσκινίζετε το αλεύρι, την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Στο κέντρο σχηματίζετε μια λακκούβα και ρίχνετε το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, περίπου 5 λεπτά.
3. Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα και με μια σπάτουλα σιλικόνης το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της. Αραδιάζετε την επιφάνεια του κέικ τα σταφύλια και τα πιέζετε να βυθιστούν στο μείγμα.
4. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 - 35 λεπτά. Το κέικ σας είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Αποσύρετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά. Ανοίγετε το στεφάνι της φόρμας και με προσοχή μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε το κέικ πριν το ψήσετε με ένα μείγμα από 1 κ.σ. αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι 2 κ.σ. καστανή και 2 κ.σ. βούτυρο, που θα έχετε τρίψει με τα δάχτυλά σας για να γίνει ψιχουλιαστό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια