Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ατζέμ πιλάφι

.
Υλικά
• 200γρ ρύζι καρολίνα
• 200γρ φιδέ (3 μπαλίτσες)
• 3 ποτήρια νερό
• 150γρ ζάχαρη καστανή
• 1 πρέζα αλάτι
• 5 κ σούπας ελαιόλαδο
• κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (δεν αφήνουμε το ρύζι να πιεί όλο το νερό, πρέπει να έχει λίγο στον πάτο της κατσαρόλας για να μην είναι τελείως ξερό)
2. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το φιδέ. Ανακατεύουμε συνέχεια! Μην το αφήσετε λεπτό! Θέλουμε να καβουρντιστεί ο φιδές και να πάρει κανελί χρώμα, όχι μαύρο και να είναι κρατσανιστός.
3. Τέλος προσθέτουμε το φιδέ στο ρύζι, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
4. Σερβίρετε ζεστό (η και κρύο, αλλά ζεστό είναι αααααλλη φάση!!) με μπόλικη κανέλα!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια