Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Sound Bite: Ακουστικό που τοποθετείται από τον "οδοντίατρο"

Μια πρωτοποριακή συσκευή που δοκιμάζεται αυτόν τον καιρό στη Βρετανία αναμένεται να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους που έχουν χάσει την ακοή τους από το ένα αυτί και μάλιστα με πολύ απλό τρόπο, αφού οι ειδικοί την τοποθετούν χωρίς χειρουργική επέμβαση, εφαρμόζοντάς τη στο πίσω μέρος των δοντιών!
Το Sound Bite, όπως ονομάζεται, επιτρέπει στον ήχο να μεταφερθεί στους κοχλίες μέσω των δοντιών 
διαμέσου των οστών, παρακάμπτοντας πλήρως το μέσο και το εξωτερικό αυτί.
Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ένα μικροσκοπικό μικρόφωνο, το οποίο τοποθετείται μέσα στο κανάλι του αυτιού που έχει το πρόβλημα και συλλαμβάνει τον ήχο, στέλντοντάς τον σε έναν μικρότερο διαβιβαστή, που είναι μικρότερος από τα συνήθη ακουστικά και τοποθετείται πίσω από το αυτί, ο οποίος τον μεταφέρει με τη σειρά του στη συσκευή που βρίσκεται στον στόμα.
Με τον τρόπο αυτό ο ήχος μετατρέπεται σε ελαφριές δονήσεις, οι οποίες είναι ανεπαίσθητες στον χρήστη και μέσω των οστών μεταφέρονται στο αυτί που λειτουργεί, όπου μετατρέπονται σε νευρικούς παλμούς και στέλνονται στον εγκέφαλο.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "Otology et Neurotology" έδειξε ότι το Sound Bite βελτιώνει κατά 25% την ικανότητα των ασθενών να κατανοούν την ανθρώπινη ομιλία όταν βρίσκονται σε περιβάλλον με θόρυβο, ενώ σε κάποιους ασθενείς η βελτίωση ήταν μεγαλύτερη του 30%.
"δ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια