Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψεύτικα τρόφιμα που μπορεί να αγοράζετε - πώς να τα αναγνωρίσετε

Τα πλαστικά τρόφιμα είναι μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση. Η συνολική ποσότητα παραποιημένων αγαθών στη σημερινή αγορά εκτιμάται σε πάνω από 653 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως , και αυτό συμβαίνει μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμη και το πιο συνηθισμένο φαγητό μπορεί να είναι ψεύτικο και μπορεί να εκπλαγείτε από την ποιότητα αυτού που βρίσκετε στη συσκευασία.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι αρκετά εύκολο να αναγνωρίσετε ένα ψεύτικο τρόφιμο. Η Bright Side φροντίζει για την υγεία σας και σας προτείνει να διαβάσετε για αυτά τα τρόφιμα τα οποία είναι συχνά παραποιημένα.
  1. Πράσινα μπιζέλια
Τα πράσινα μπιζέλια δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνεται - είναι συχνά παραποιημένα . Τα πλαστικά μπιζέλια είναι ένας συνδυασμός σόγιας, μπιζέλια, χρωστικές και μεταδιθειώδες νάτριο . Το μεταδιθειώδες νάτριο απαγορεύεται σε πολλές χώρες λόγω του υψηλού κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου και μεταβολισμού.

Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου;
Αγοράστε πράσινα μπιζέλια από τους κατασκευαστές που γνωρίζετε. Θα πρέπει να δείχνουν την περιοχή παραγωγής. Εάν το χρώμα είναι πολύ πράσινο για να είναι πραγματικό, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο χρώμα στο προϊόν.
  • Αυγά
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας , τα ψεύτικα αυγά περιέχουν πολλά επιβλαβή συστατικά όπως βενζοϊκό οξύ, αλγινικό νάτριο και πολλά άλλα. Έτσι, σχεδόν οποιοδήποτε μέρος ενός αυγού μπορεί να είναι ψεύτικο (τόσο το κέλυφος του αυγού όσο και ο κρόκος). Παρόλο που το πρόβλημα αυτό απαντάται κυρίως στις ασιατικές χώρες, να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε αυγά.

Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου αυγού;
Τα ψεύτικα αυγά έχουν πολύ τραχιά κοχύλια. Είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερα από τα πραγματικά. Εάν το κέλυφος φαίνεται καλό, τότε δώστε προσοχή στον κρόκο. Εάν είναι πολύ κίτρινο, το αυγό μπορεί να είναι ψεύτικο.
  • Noodles
Το 2010, ανακαλύφθηκε ότι στην Κίνα παράγονται μεγάλες ποσότητες ψεύτικων ζυμαρικών. Κατασκευάζονται με σάπιο σπόρο και δηλητηριώδη πρόσθετα. Μερικοί είναι ακόμη κατασκευασμένοι από πλαστικό! Με τις νόστιμες σάλτσες που βάζουν τα fast food κρύβουν τις αδυναμία γεύσης, αλλά αν δοκιμάσετε αυτά τα noodles χωρίς σάλτσα, θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι ψεύτικα αμέσως.

Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου;
Προφανώς, αποφύγετε τα ζυμαρικά στα fast food.
  • Μήλα
Παραδόξως, ακόμη και τα μήλα μπορεί να είναι ψεύτικα . Λοιπόν, τα μήλα είναι πραγματικά, αλλά τα πρόσθετα που εγχέονται σε αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα. Αυτά καλλιεργούνται με χημικές ουσίες που τους καθιστούν πολύ καλά για να είναι αληθινά. Και, επίσης, είναι κερωμένα για να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής τους, επομένως είναι επιβλαβές για την υγεία σας να τα φάτε.

Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου;
Τα μήλα που φαίνονται πολύ λαμπερά, πολύ πράσινα και πολύ στρογγυλά είναι πιθανότατα ψεύτικα. Αγοράστε μήλα που δεν φαίνονται σαν να έχουν εικονογραφηθεί.
  • Τα ψάρια μπακαλιάρος
Οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Δουβλίνου διαπίστωσαν ότι το 90% των καπνιστών ψαριών του μπακαλιάρου ήταν λανθασμένα και ήταν στην πραγματικότητα ένα εντελώς διαφορετικό είδος. Είναι αρκετά περίεργο, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν γιατί συμβαίνει αυτό το λάθος ή ποιος είναι υπεύθυνος. Πιθανότατα, τα ψάρια αναγνωρίζονται λανθασμένα ως γάδος στα πρώτα στάδια - στο λιμάνι.

Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου;
Δεν υπάρχει κανένας αξιόπιστος τρόπος να πει κανείς ότι είναι μπακαλιάρος από άλλα είδη εκτός εάν είστε ειδικός.
  •  Κανέλα
Η ζωή σου δεν θα είναι ποτέ η ίδια μετά την ανάγνωση αυτού. Αυτό που θεωρείτε κανέλα είναι στην πραγματικότητα κασία . Η Cassia είναι μια φτηνή εναλλακτική λύση για το περίφημο μπαχαρικό που πωλείται παντού σαν κανέλα. Έχει μια διαφορετική μυρωδιά, και το πιο σημαντικό, είναι επικίνδυνο για την υγεία σας (η αρωματική κρέμα cassia μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες). Για να παράγετε πραγματική κανέλα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε το φλοιό που μεγαλώνει μόνο στη Σρι Λάνκα και τη Δυτική Ινδία. Και η κασία παράγεται από δέντρα που αναπτύσσονται στην Κίνα, το Βιετνάμ και την Ινδονησία.

Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου;
Τις περισσότερες φορές, η πραγματική κανέλα θα έχει το Cinnamomum verum στη συσκευασία και η κασσία θα έχει Cinnamomum aromaticum .
Η πραγματική κανέλα είναι πολύ εύκολο να σπάσει, είναι ελαφρύ, και μοιάζει με περγαμηνή. Η Cassia είναι πολύ άκαμπτη και είναι σκούρο καφέ.
  • Blueberries
Το κέντρο ευεξίας των καταναλωτών στις ΗΠΑ διεξήγαγε μελέτη των τροφίμων που υποτίθεται ότι περιείχαν βατόμουρα και τα αποτελέσματα είναι αρκετά κακά. Τα περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα δεν περιέχουν τίποτα όπως βατόμουρα. Ήταν ένας συνδυασμός αμύλου, χρωστικών, αρωμάτων και υδρογονωμένων ελαίων. Ένας τεράστιος αριθμός απομιμήσεων υπάρχει επειδή τα βατόμουρα θεωρούνται superfoods και η ζήτηση είναι εξαιρετικά υψηλή.

Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου;
Διαβάστε τα συστατικά. Αν δείτε ότι ένα προϊόν περιέχει Indigo carmine (E132) , αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν βατόμουρα.
  • Κρέμα γάλακτος
Μερικοί κατασκευαστές είναι τόσο ταλαντούχοι που δεν χρειάζονται καν κρέμα για να κάνουν ... κρέμα. Το 1966, ο Αμερικανός χημικός William Mitchell εφευρέθηκε ως αντικαταστάτης της κτυπημένης κρέμας που αποτελείται από έλαιο καρύδας, σιρόπι καλαμποκιού, φυσικό άρωμα και παράγοντα πάχυνσης. Ναι, περιέχει γάλα, αλλά πολύ λίγο. Φυσικά, αυτή η "κτυπημένη κρέμα" έχει τα πλεονεκτήματά της: φαίνεται καλό και είναι εύκολο να εργαστεί αν είσαι ερασιτέχνης σεφ. Αλλά οι ειδικοί μπορούν να δουν τη διαφορά αμέσως.

Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου;
Τα συστατικά δεν πρέπει να περιέχουν φυτικά λίπη και ζάχαρη.
  • Χτένια
Ένα χτένι είναι μια εξαιρετικά δαπανηρή λιχουδιά και λίγοι άνθρωποι ξέρουν με τι πραγματικά μοιάζει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν πολλοί ανέντιμοι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν ψιλοκομμένα ψάρια, ψαροντούφεκου, θαλασσινά και ακόμη και κρέας καρχαρία. Μερικές φορές, χρησιμοποιείται μύκητας χιόνι αντί για χτένια ως συστατικό σαλάτας σε ορισμένα εστιατόρια.

Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου;
Ένα αυθεντικό χτένι 100% μπορεί να πωληθεί μόνο στο κέλυφος. Δεν υπάρχει τρόπος να το αντικαταστήσετε ή να το ψεύξετε.
Τα κατεψυγμένα χτένια πρέπει να είναι ανοικτά ροζ ή μπεζ χρώμα.
  • Χαβιάρι
Το χαβιάρι είναι φτιαγμένο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φαγητό. Οι άχρηστοι παραγωγοί ψεύτικα διαφορετικά είδη χαβιαριού, για παράδειγμα, το ιπτάμενο ψάρι χαβιάρι αντικαθίσταται από καπελάκι, και το χαβιάρι παγώνι είναι χρωματισμένο και πωλείται ως μαύρο χαβιάρι. Οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να πούμε τη διαφορά μεταξύ γνήσιου χαβιαριού και ψευδούς χαβιαριού μόνο από το γούστο τους. Το 1/3 όλων των χαβιαρίων που πωλούνται στην Ευρώπη είναι ψεύτικο.
Το κόκκινο χαβιάρι είναι φανταστικό περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Το πλαστό χαβιάρι είναι ένα μίγμα ζελατίνης, σούπας ψαριού, ελαίου και χρωστικής ουσίας. Μπορείτε να βρείτε χαβιάρι από φύκια, αλλά κοστίζει τόσο λίγο ώστε είναι απίθανο κάποιος να πιστεύει ότι ήταν γνήσιο κόκκινο χαβιάρι.

Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου;
Το πραγματικό μαύρο χαβιάρι δεν είναι τέλειο: όλα τα κομμάτια έχουν διαφορετικό μέγεθος.
Το ιπτάμενο ψάρι χαβιαριού είναι λίγο μεγαλύτερο από το καπελάνο.
Αν το κόκκινο χαβιάρι είναι κολλώδες, δεν εμφανίζεται καλά και μυρίζει πολλά ψάρια, δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι είναι ψεύτικο.
  • Κόλλα κρέατος
Οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν τους αρέσει να απαλλαγούν από τα απόβλητα, επειδή όσο περισσότερο απόβλητα έχουν, τόσο περισσότερα χρήματα χάνουν. Γι 'αυτό οι χημικοί εφευρέθηκαν αυτό το σπουδαίο πράγμα που ονομάζεται τρανσγλουταμινάση ή κόλλα κρέατος. Αυτό το πράγμα χρησιμοποιείται για να κολλήσει εκατοντάδες κομμάτια κρέατος μαζί για να πάρει κάτι που μοιάζει με μια όμορφη μπριζόλα.
Αλλά η τρανσγλουταμινάση δεν είναι ακίνδυνη. Παρά το γεγονός ότι είναι οργανικό συστατικό (παράγεται σε ανθρώπους και ζώα), η χρήση πάρα πολύ από αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, πεπτικές διαταραχές και κοιλιοκάκη - μια αυτοάνοση διαταραχή που διαταράσσει την απορρόφηση των λιπών, των βιταμινών, του σιδήρου , και ασβέστιο.

Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου;
Αγοράστε τρόφιμα που παράγονται από τους παραγωγούς που εμπιστεύεστε και μην αγοράζετε κατεψυγμένα τρόφιμα. Το κολλημένο κρέας είναι εύκολο να το πω από το πραγματικό κρέας, επειδή οι γραμμές πάνω του δεν φαίνονται φυσικές.
  • Κρέας για μπιφτέκια
Στον 21ο αιώνα, το κρέας του μπιφτέκι δεν είναι μόνο κιμά. Υπάρχουν τεράστιες εταιρείες που εργάζονται για τη δημιουργία εναλλακτικών προϊόντων κρέατος . Το 2016, η εταιρεία Impossible Foods έδειξε αντικατάσταση βοείου κρέατος από άμυλο, γενετικά τροποποιημένη ζύμη και σιτάρι με υφή. Είναι πραγματικά δύσκολο να πείτε αυτό το "κρέας" από το πραγματικό κρέας, και είναι ακόμη πιο δύσκολο να το κάνετε όταν τρώτε ένα μπιφτέκι. Περισσότερο από αυτό, το κρέας burger γίνεται συχνά από σόγια και άλλα φασόλια και γεύεται πολύ καλύτερα από το πραγματικό κρέας.

Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου;
Η απάντηση είναι προφανής: κάνετε τα μπιφτέκια σας και αποφεύγετε να τρώτε γρήγορα φαγητά.
  • Καπνιστά τρόφιμα
Το φυσικό κάπνισμα είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία, γι 'αυτό πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν τον λεγόμενο υγρό καπνό. Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα καπνιστά τρόφιμα δεν είναι καλά για την υγεία σας, σε κάθε περίπτωση, και δεν πρέπει να τα φάτε πιο συχνά από ελάχιστες φορές το μήνα.
Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο υγρός καπνός είναι επικίνδυνος για την υγεία σας, αλλά αν τρώτε πάρα πολλά από αυτά, θα μπορούσατε να πάθετε τροφική δηλητηρίαση.

Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός ψεύτικου;
Το καπνιστό κρέας και τα ψάρια πρέπει να είναι στεγνά και όχι πολύ φωτεινά. Το χρώμα της επιφάνειας δεν πρέπει να έχει σκούρα ή λαμπερά σημεία - υποτίθεται ότι είναι ένα ομοιόμορφο χρώμα.
Πόσο συχνά συναντάτε ψεύτικα τρόφιμα; Ή ίσως έχετε τους δικούς σας τρόπους να αποφύγετε την αγορά ψεύτικων φαγητών και ξέρετε ακριβώς πώς να ξεχωρίζετε τα καλά.
Αν θέλετε, πείτε και σε μας

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια