Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σας αρέσει να χουζουρεύε​τε; είναι θέμα DNA!

Ξυπνάτε το πρωί αλλά δεν θέλετε με τίποτα να σηκωθείτε;
Σας αρέσει να μένετε για ώρες στο κρεβάτι και δεν ξέρετε γιατί;
Οι ειδικοί απαντούν πως το θέμα είναι γονιδιακό.
Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Molecular Psychiatry και εστίασε σε περισσότερους από  10.000 Ευρωπαίους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι άνθρωποι είναι φορείς του γονιδίου ABCC9 χρειάζονται περίπου 30 λεπτά περισσότερο ύπνο το βράδυ, συγκριτικά με όσους δεν είναι φορείς.
Όσοι έλαβαν μέρος στην έρευνα ρωτήθηκαν σχετικά με τις συνήθειες ύπνου τις "ελεύθερες" ημέρες, όταν δηλαδή δεν χρειάζεται να σηκωθούν για τη δουλειά την επόμενη ημέρα ή να εργαστούν σε βάρδιες. Αναλύοντας τις απαντήσεις των συμμετεχόντων συνδυαστικά με το γονιδίωμά τους, διαπίστωσαν ότι όσοι ήταν φορείς μετάλλαξης του γονιδίου ABCC9 χρειάζονταν περισσότερο ύπνο, από το σύνηθες οκτάωρο.
Επεκτείνοντας την ερευνητική διαδικασία, οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά του γονιδίου σε μύγες και διαπίστωσαν ότι τα έντομα χωρίς το ABCC9 κοιμόντουσαν τρεις ώρες λιγότερο από το φυσιολογικό. Ο Δρ. Τζιμ Γουίλσον από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ανέφερε πως η μελέτη θέτει νέα κριτήρια στη διευκρίνιση του ρόλου του γονιδίου και πρόσθεσε πως, η τάση του ανθρώπου να κοιμάται περισσότερο ή λιγότερο, είναι κατά βάση κληρονομική υπόθεση.
Η αναγκαία ποσότητα ύπνου επηρεάζεται ωστόσο και από την ηλικία, την εποχή αλλά και τους κιρκαδικούς ρυθμούς.
Life Positive

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια