Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

#GameofThronesSeason8 : όσα θα δούμε στην τελευταία σεζόν

#HouseStark #GoTS8  #ForTheThrone. #GameofThrones 
Η 8η σεζόν της σειράς ξεκινά το βράδυ της Κυριακής, 14 Απριλίου και το επεισόδιο αναμένεται να δουν 30 εκατομμύρια θεατές σ' όλο τον κόσμο.
Το «GoT» είναι η σειρά που σφράγισε την ποπ κουλτούρα της εποχής μας όσο λίγες: ο Μπαράκ Ομπάμα συνήθιζε να ζητά να του στείλουν τα επεισόδια νωρίτερα από την προβολή τους, στον Λευκό Οίκο, όπου και τα έβλεπε... ιδιωτικά. Ένα από τα τρία αυγά απ' όπου γεννήθηκαν τα δρακάκια της Ντενέρις κοσμεί την εταζέρα της Beyonce: της το αγόρασε και της το χάρισε ο Jay Z.
Η Βόρεια Ιρλανδία, όπου γίνεται, σε κάθε σεζόν, το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της σειράς, είδε την οικονομία της να ανακάμπτει σ' ένα βαθμό χάρη στο «GoT», το οποίο αφήνει κάθε χρόνο 18 εκ. λίρες σε επενδύσεις και σε τουρισμό και προσφέρει δουλειά σε 900 άτομα ως full time και 6.000 ως part time. Το «Game of Thrones» έγραψε Ιστορία και η ιστορία του τώρα φτάνει στο τέλος.
Σε προετοιμασία για την 8η σεζόν, διαβάστε και δείτε παρακάτω όσα είναι σημαντικό να ξέρουμε και να θυμόμαστε.
Τα επεισόδια της 8ης σεζόν θα είναι 6 στον αριθμό και όλα μεγάλα σε διάρκεια. Το μικρότερο θα είναι το πρώτο, μόλις 54 λεπτά, ενώ οι διάρκειες των επόμενων ανεβαίνουν: Το δεύτερο επεισόδιο θα διαρκεί 58 λεπτά, το τρίτο 82 (η μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν), το τέταρτο 78, το πέμπτο και το έκτο από 80 λεπτά.

Η 8η σεζόν θα περιέχει μια σκηνή μάχης, της οποίας τα γυρίσματα διήρκεσαν 55 νύχτες, δηλαδή όσο πολλές μεγάλου μήκους ταινίες. Ο Πίτερ Ντίνκλεϊτζ ανεβάζει την ανυπομονησία μας: «Η σκηνή της μάχης στην τελευταία σεζόν κάνει τη "Μάχη των Μπάσταρδων" να μοιάζει με λούνα παρκ!».
Η Μέισι Γουίλιαμς που υποδύεται την Άρια, δήλωσε πρόσφατα ότι στην τελευταία σκηνή που γύρισε για τη σειρά - η οποία, φυσικά, δεν είναι απαραιτήτως και η τελευταία της σκηνή αφηγηματικά, μην μπερδευόμαστε - ήταν ολομόναχη. «Η Αρια πάντα είναι μόνη της,» είπε η Γουίλιαμς, «αλλά ήμουν μόνη μου κι είχα ήδη δει πολλούς άλλους στο τελευταίο τους γύρισμα, ήξερα πώς πάει, είχα δει τα δάκρυα, είχα ακούσει τους αποχαιρετιστήριους λόγους.»
Η Γκουέντολιν Κρίστι, η πολυαγαπημένη μας Μπρίεν, επεσήμανε μιλώντας στο E News! ότι βλέποντας το φινάλε της σειράς, κάποιοι θεατές ίσως χρειαστούν υποστήριξη, ή να μιλήσουν σε κάποιον: «Θα χρειαστείτε ψυχοθεραπεία. Νομίζω πως μόνο και μόνο το ότι η σειρά τελειώνει θα κάνει τον κόσμο ν' αναζητήσει επαγγελματική βοήθεια. Ξέρω ότι εγώ θα συγκινηθώ βαθιά. Ολοι είμαστε συγκινημένοι, ξέροντας πως αυτό είναι το τέλος, κι είναι το τέλος ενός πράγματος που για όλους μας ήταν εξαιρετικά σημαντικό - το ότι υπάρξαμε μέρος του είναι πραγματικά απίστευτο συναίσθημα.»
Ο Ghost είναι ο καλύτερος φίλος του Τζον Σνόου
Τον είχαμε δει τελευταία φορά να συντροφεύει τον κύριό του όταν εκείνος, έχοντας επιστρέψει από το θάνατο στη ζωή, ξεκινούσε το ταξίδι του από το Castle Black προς το Γουίτνερφελ. Οπως λέει ο Τζο Μπάουερ, ο επικεφαλής της ομάδας ειδικών εφέ της σειράς, ο Ghost θα έχει πολύ χρόνο παρουσίας στην 8η σεζόν.
Δυσκολεύεστε να θυμηθείτε πού αφήσαμε τους (επιζώντες) ήρωες της σειράς, όταν τελείωσε ο 7ος κύκλος; Εδώ συνοπτικά:
Τζον Σνόου: Τον αφήσαμε στην κρεβατοκάμαρα με την Ντάνι, να περνά καλά. Οχι για πολύ. Σκοπεύει να πάει στο Γουίντερφελ και να επιβάλλει την κοπέλα του - αλλά και θεία του - στον Βορά. Ξέρει ότι χρειάζεται να δημιουργήσει μια συμμαχία για να αντιμετωπίσει τον Night King.
Ντενέρις Ταργκάριεν: Ολα μοιάζουν να της πηγαίνουν καλά, ο Τζον γονάτισε μπροστά της (ποικιλοτρόπως), αλλά πρέπει να λύσει το πρόβλημα των White Walkers, ν' ανακαλύψει την τρικλοποδιά που της βάζει η Σέρσεϊ (δες παρακάτω), να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βορά και, επιπλέον, των αδελφιών του καλού της.
Σέρσεϊ: Στο συνέδριο στο Dragonpit δήλωσε ότι στέλνει στρατεύματα στον Βορά για τη συμμαχία εναντίον του Night King, αλλά είπε ψέμματα. Θα μείνει μακριά για ν' αφήσει τους αντιπάλους της να φαγωθούν, είτε μεταξύ τους, είτε από τους Night Walkers. Εν τω μεταξύ είναι έγκυος, ξανά, με το παιδί του Τζέιμι κι έχει στο πλευρό της, απρόσμενα, τον Γιούρον Γκρέιτζοϊ, γιατί οι τρελοί (Χιώτες ή μη), πάνε δυο-δυο.
Τζέιμι: Εχει καταλάβει πια ότι η αδελφή/ερωμένη του είναι για δέσιμο, απέφυγε την απόπειρα του Βουνού να τον σκοτώσει και οδεύει προς τον Βορά να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Τίριον: Εχοντας εξελιχθεί σε διπλωμάτη και σύμβουλο πρώτης κατηγορίας, ακολουθεί την Ντάνι και τον Τζον στο ταξίδι τους στο Γουίντερφελ. Είναι, ωστόσο, ο μοναδικός που, έχοντας συνηθίσει να κρυφακούει πίσω από κλειστές πόρτες, γνωρίζει τη σχέση του ζεύγους και μοιάζει να μην του αρέσει καθόλου μα καθόλου.
Αρια: Βρίσκεται στο Γουίντερφελ, μαζί με τη Σάνσα, με την οποία έχει πρόσφατα φιλιώσει, έχοντας δολοφονήσει για λογαριασμό της τον Λίτλφινγκερ. Εξακολουθεί να τσεκάρει τη λίστα της, να δει ποιους ακόμα πρέπει να εκδικηθεί.
Σάνσα: Η ηρωίδα με τη μεγαλύτερη εξέλιξη απ' όλους στη σειρά, περιμένει στο Γουίντερφελ τον Τζον: πόσο εύκολα θα υποταχθεί στην Ντάνι;
Μπραν: Βρίσκεται επίσης στο Γουίντερφελ κι είναι εκείνος που γνωρίζει - και θα αποκαλύψει; πότε; - ότι ο Τζον είναι, στην πραγματικότητα, γόνος Ταργκάριεν και ο φυσικός διάδοχος του Σιδερένιου Θρόνου. Ελπίζουμε, μόνο, να μην του τα πει μπερδεμένα γιατί κι ο Τζον δεν είναι, ανά πάσα στιγμή, σπίρτο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια