Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το παιδάκι που ξεγέλασε τον θάνατο τρεις φορές

Έπαθε τρία εμφράγματα μέσα σε τρεις ώρες σε ηλικία τριών εβδομάδων κι όμως επέζησε κι ανάρρωσε πλήρως.
Η καρδιά του νεογέννητου Alfie Green, κατά την πρώτη ανακοπή, σταμάτησε να χτυπά για 17 ολόκληρα λεπτά.
Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή, όμως στη συνέχεια έπαθε τη δεύτερη ανακοπή κατά την οποία η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά για δέκα λεπτά.
Αν και επανήλθε, έπαθε και τρίτη ανακοπή που διήρκεσε μόνο δύο λεπτά.
Οι γιατροί ανησυχούσαν ότι το βρέφος θα είχε πάθει μία πολύ σοβαρή εγκεφαλική ζημιά από τις ανακοπές και τη διακοπή οξυγόνου στον εγκέφαλο που θα έμενε σε κώμα για την υπόλοιπη ζωή του.
Μία βδομάδα μετά, συνδεδεμένος με μηχανήματα και οξυγόνο, ο μικρός Alfie επέστρεψε στη ζωή και την αγκαλιά των γονιών του, αφήνοντας τους γιατρούς έκπληκτους με την ταχεία και πλήρη αποθεραπεία του, ενώ διέγνωσαν ότι ο εγκέφαλος του μικρού... αυτοθεραπεύτηκε.
Όλα ξεκίνησαν όταν, οι γονείς του είχαν βγει για ψώνια και η μητέρα του, βοηθός δασκάλας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, διαπίστωσε ότι το παιδί είχε πρόβλημα να αναπνεύσει.
Μόλις ο μικρός σταμάτησε να αναπνέει, κάλεσαν το ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν το πρώτο έμφραγμα.
Στις επόμενες δύο ώρες ο Alfie έπαθε άλλες δύο ανακοπές. «Νόμιζα ότι τον είχαμε χάσει! Αλλά είναι ένας μικρός πολεμιστής. Οι γιατροί μας είπαν ότι ακόμη κι αν επιβίωνε από την περιπέτεια, το μόνο που θα έκανε στην υπόλοιπη ζωή του θα ήταν να αναπνέει! Την πρώτη ημέρα που τον είχαμε στα μηχανήματα, φώναξα το όνομά του. Γύρισε το κεφάλι του προς το μέρος μου. Τότε ήξερα ότι πολεμούσε ακόμη», δήλωσε η 24χρονη μητέρα, Stacey Green.
Μία εβδομάδα αργότερα ανέπνεε χωρίς τη βοήθεια αναπνευστήρα, ενώ τρεις εβδομάδες μετά ο μικρός Alfie επέστρεψε στο σπίτι του έχοντας αναρρώσει πλήρως και χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα είτε στην καρδιά είτε στον εγκέφαλό του. «Ευτυχώς, δεν φοβόμαστε πλέον τίποτα.
Έχει αναρρώσει πλήρως!», δήλωσε ανακουφισμένη η μητέρα.
«Αν επέζησε από τρεις ανακοπές καρδιάς σε ηλικία τριών μηνών, ε, τότε είναι αρκετά δυνατός να αντέξει οτιδήποτε!».
DAILY MAIL

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια