Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Poltergeists: Μια κατάρα πέρα για πέρα αληθινή

Οι τρομακτικές αλήθειες για τα Poltergeist
Το ξέρατε ότι μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της τριλογίας συνέβησαν μια σειρά από μακάβρια φαινόμενα στο καστ; Αυτά τα περιστατικά ήταν τόσο έντονα που έγιναν γνωστά ως η κατάρα του Poltergeist. Δεν πιστεύετε σε τέτοιου είδους φαινόμενα; Διαβάστε στη συνέχεια και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με τα poltergeists.
Σας παρουσιάζουμε στοιχεία για το παραφυσικό αυτό φαινόμενο που παραβαίνει τους νόμους της επιστήμης και το οποίο οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε δει ευτυχώς μόνο σε ταινίες.

Σύμπτωση ή κατάρα; Μάθετε την αλήθεια για όλα αυτά.

Τι είναι το poltergeist;
Ο όρος poltergeist σχηματίζεται από τις λέξεις ‘poltern’ που σημαίνει ‘χτυπώ’ και ‘geist’ που σημαίνει ‘πνεύμα’. Με αυτό τον όρο περιγράφονται όλα εκείνα τα περιστατικά όπου μια αόρατη μορφή προκαλεί αναταραχή σε ένα χώρο μέσα από ήχους (όπως ξύσιμο τοίχων, μετακινήσεις αόρατων επίπλων κα.), μετακινήσεις αντικειμένων αλλά και με επιθέσεις σε ανθρώπους ή ζώα.

Τι σημαίνει αυτό;
Κρίνοντας από τον ίδιο τον όρο που δόθηκε στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό χώρο, η στάση των ανθρώπων απέναντί τους ήταν μάλλον εχθρική αφού τα πνεύματα αυτά θεωρούνται κακόβουλα και επικίνδυνα για την ανθρώπινη σωματική υγεία.

Η εξήγηση
Οι δραστηριότητες αυτές έχουν συνδεθεί με δαίμονες ή κακόβουλα πνεύματα.

Η θεωρία
Σύμφωνα με μια θεωρία, τα φαντάσματα είναι διαταραγμένα πνεύματα τα οποία χρησιμοποιούν την ενέργεια γύρω τους για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Εκδηλώνονται επίσης όταν παρατηρούν αλλαγές στο περιβάλλον.

Οι διαφορές
Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην δραστηριότητα ενός poltergeist και ενός φαντάσματος
Όταν λέμε ότι κάτι είναι στοιχειωμένο αναφερόμαστε συνήθως σε κάποιο μέρος ή σε φαντάσματα που 'κατοικούν σε συγκεκριμένα μέρη. Τα poltergeists όμως επηρεάζουν συγκεκριμένους ανθρώπους.
Τα φαινόμενα
Σύμφωνα με το περιοδικό Paranormal Society, κάθε φαινόμενο μπορεί να ξεκινήσει σχετικά ήρεμα και στη συνέχεια να εξελιχθεί σε έντονο φαινόμενο με φωνές και παρουσίες.

Ο στόχος;
Η Paranormal Society προσθέτει ότι η δραστηριότητα των poltergeist συνδέεται με την παρουσία κάποιου έφηβου κοριτσιού.
Συνήθως όταν απομακρύνεται το πρόσωπο που συνδέεται με την δραστηριότητα τότε όλα τα φαινόμενα σταματούν.

Και η επιστήμη;
Υπάρχουν μελέτες που συνδέουν τα poltergeist με την ψυχοκίνηση, την ικανότητα να μετακινείς αντικείμενα με τη δύναμη του μυαλού, αναφέρει το δημοσίευμα του Paranormal Society.

Υπερφυσικό;
Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η δραστηριότητα των poltergeist συνδέεται με τα ενοχλητικά πνεύματα, αναφέρει το Live Science.

Δαιμονισμένος
Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις δαιμονισμού από την ενέργεια του poltergeist. Συνήθως το άτομο που επηρεάζεται δεν το αντιλαμβάνεται, αναφέρει το Metro.

Εξορκισμός
H ιστοσελίδα της Metro αναφέρει επιπλέον ότι για να απομακρυνθεί το poltergeist χρησιμοποιούνται τεχνικές εξορκισμού. Μια διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνο και είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Από την πραγματικότητα στον μύθο
Το φαινόμενο των poltergeist έχει παρουσιαστεί σε πολλές ταινίες και κάποιες ιστορίες που συνέβησαν εκτός γυρισμάτων είναι αρκετά ανησυχητικές και τρομακτικές.

Κλασσικές ταινίες
Οι εν λόγω ταινίες είναι κλασικές ταινίες τρόμου οι οποίες όμως προσέλκυσαν την προσοχή του κοινού και για τις μακάβριες ιστορίες που ακολούθησαν τα γυρίσματα.

Πραγματικές υποθέσεις
Είτε πρόκειται για σύμπτωση είτε όχι, πολλοί ηθοποιοί πέθαναν αφού ολοκλήρωσαν ταινίες με υπερφυσικό περιεχόμενο και αναφορές.
Η ταινία Poltergeist
Η ταινία 'Poltergeist' βγήκε στις αίθουσες το 1982 και μιλούσε για την ιστορία μιας οικογένειας που αντιμετώπιζε προβλήματα με την παρουσία ενός poltergeist.
Τραγικό επεισόδιο
Το πρώτο τραγικό περιστατικό συνέβη την χρονιά που βγήκε η ταινία στους κινηματογράφους. Η Dominique Dunne, η οποία υποδυόταν την Dana, στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου από τον φίλο της.
Δεύτερη ταινία
Η ταινία 'Poltergeist II: The Other Side' βγήκε στις αίθουσες το 1986 όταν και συνέβη άλλο ένα τραγικό περιστατικό.
Τραγικό επεισόδιο
Ο ηθοποιός Julian Beck, που υποδύθηκε τον Αιδεσιμότατο Henry Kane, πέθανε από καρκίνο του στομάχου λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία της δεύτερης ταινίας.
Ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα της ταινίας, άλλο ένα μέλος από το καστ έχασε τη ζωή του. Ο Will Sampson λέγεται ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Τρίτη ταινία
Η πιο σκοτεινή ιστορία όμως συνέβη λίγο μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ταινίας 'Poltergeist III,' το 1988.
Η πρωταγωνίστρια που έμεινε στη μνήμη μας από όλες τις ταινίες της τριλογίας ήταν αναμφισβήτητα η Carol Anne, την οποία υποδύθηκε η μικρή Heather O'Rourke.
Η Heather O'Rourke πέθανε σε ηλικία 12 ετών λίγο πριν βγει η ταινία στις αίθουσες.
Πέθανε από πνευμονική-καρδιακή ανακοπή και σηπτικό σοκ εξαιτίας μη διαγνωσμένης απόφραξης εντέρου, όπως δημοσίευσε το περιοδικό People την εποχή εκείνη.
Τύχη;
Η Drew Barrymore είχε περάσει από οντισιόν για τον ρόλο της Carol Anne, σύμφωνα με τον Independent.

Η κατάρα του Poltergeist
Οι τραγικές ιστορίες που περιβάλλον την τριλογία έγιναν γνωστές ως η κατάρα του Poltergeist. Ο Oliver Robbins, ο οποίος υποδύθηκε τον Robbie, ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε στην Mirror, ότι η κατάρα είναι απλώς μύθος.

Poltergeist: νέα έκδοση
Το 2015, άλλη μια έκδοση του 'Poltergeist' βγήκε στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Gil Kenan μας αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που βασανίζεται από κακά πνεύματα.

Εξήγηση
Πρόκειται απλώς για τη δύναμη του μυαλού; Μήπως είναι πνεύματα; Δαίμονες; Απλή φαντασία; Εσείς τι πιστεύετε;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια