Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Auf wiedersehen Angela Merkel

Τέλος εποχής για Μέρκελ: Παραιτείται από την ηγεσία του CDU
Δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της η Μέρκελ στο συνέδριο του CDU τον προσεχή Δεκέμβριο - Λίγες ώρες μετά την πανωλεθρία του κόμματός της στις εκλογές της Έσσης - Ωστόσο θα παραμείνει Καγκελάριος
ολιτικό σεισμό στη Γερμανία προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Έσση καθώς λίγες ώρες μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, η Γερμανίδα καγκελάριος έλαβε την απόφαση πως στο εσωκομματικό συνέδριο τον προσεχή Δεκέμβριο δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την αρχηγία του CDU.
Ωστόσο, θα παραμείνει καγκελάριος της Γερμανίας, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σε σημερινή κομματική συνεδρίαση, η Μέρκελ επεσήμανε στα στελέχη του CDU, ότι, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών και το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών παραμένει ενωμένο στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Μετά από 18 χρόνια στην ηγεσία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, η Μέρκελ αποχαιρετά
την ηγεσία του κόμματος με τους υποψήφιος για την αρχηγία να καραδοκούν.
Στις 10 Απριλίου του 2000 εξελέγη πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών μετά την παραίτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το όνομα του οποίου βρέθηκε αναμεμιγμένο σε σκάνδαλο παράνομων χρηματοδοτήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22 Νοεμβρίου του 2005 το γερμανικό κοινοβούλιο την εξέλεξε στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας.
Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871. Επίσης είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαικής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας.
Η Άνγκελα Δωροθέα (Κάσνερ) Μέρκελ (Angela Dorothea (Kasner) Merkel ), 17 Ιουλίου 1954, είναι Γερμανίδα πολιτικός (CDU). Στις 22 Νοεμβρίου 2005 το γερμανικό κοινοβούλιο την εξέλεξε στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας.
Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871. Επίσης είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας.
Το Νοέμβριο του 2007 της απονεμήθηκε το Βραβείο Καρλομάγνος για το έτος 2008. Συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012, ενώ το 2015 ανακηρύχθηκε ως "Πρόσωπο της Χρονιάς" από το ίδιο περιοδικό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια