Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μ.Α.Ν.Α Κοιν.Σ.Επ

Η Κοιν.Σ.Επ. Κοινωνικής και Συλλογικής Ωφέλειας “Μ.Α.Ν.Α.” είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία 3 γονέων με παιδιά ΑμεΑ.Αντιμετωπίζοντας και βιώνοντας καθημερινά τις προκλήσεις ,τους προβληματισμούς,τις αγωνίες αλλά και τις χαρές και τις δυνατότητες των ΑμεΑ , θέλησαν να δημιουργήσουν έναν χώρο στον οποίο θα πραγματοποιούνται όλες εκείνες οι δραστηριότητες που παρέχουν εκπαιδευτική κατάρτιση,διασκέδαση,καλύπτουν τις ανάγκες διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρία και στοχεύουν έμπρακτα και άμεσα στην επαγγελματική τους αποκατάσταση αλλά και στην ανακούφιση των οικογενειών από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Πιστεύουμε πως όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα και πως δικαιούνται να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη στην ζωή.
Σκοπός μας είναι να υποστηρίξουμε αλλά και να ενσωματώσουμε κοινωνικά τα Άτομα με Αναπηρία καθώς και να φροντίσουμε για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την διαβίωσή τους ξεχωριστά από το οικογενειακό πλαίσιο, δίνοντας τους με αυτόν τον τρόπο τις ευκαιρίες που δικαιούνται.

Η παρούσα δραστηριότητα λειτουργεί με δύο τρόπους:
  1. Η πρώτη λειτουργία του Μ.Α.Ν.Α Κοιν.Σ.Επ έγκειται στην παροχή υπηρεσιών μέσα από δραστηριότητες που απευθύνονται σε Άτομα με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις ,και κυρίως σε άτομα με Νοητική Υστέρηση ,Αυτισμό, Σύνδρομο Down , κινητικές πολλαπλές αναπηρίες ή άλλες αναπτυξιακές διαταραχές , τύφλωση και κώφωση. Ουσιαστικά αφορά την υποστήριξη αλλά και την κοινωνική ενσωμάτωση των Ατόμων με Αναπηρία καθώς και την μέριμνα και φροντίδα για την διαβίωσή τους ,μέσα από διάφορα προγράμματα.
  2. Η δεύτερη λειτουργία , αφορά την έμπρακτη επαγγελματική αποκατάσταση των Ατόμων με Αναπηρία.Κατά την διάρκεια της ημέρας στις εγκαταστάσεις μας ,θα λειτουργεί καφετέρια στην οποία θα εργάζονται Άτομα με Αναπηρία ,μετά από κατάλληλη εκπαίδευση ,αξιοποιώντας το δικαίωμά τους για εργασία.
Στα άμεσα σχέδιά μας , είναι η λειτουργία ενός “φιλοξενείου”,το οποίο θα είναι ο “προθάλαμος” των στεγών ημιαυτόνομης διαβίωσης ,στο οποίο οι ωφελούμενοι θα φιλοξενούνται από λίγες ώρες μέχρι ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο,στοχεύοντας στην σταδιακή απομάκρυνση τους από το οικογενειακό πλαίσιο.
Συνοψίζοντας στην Κοιν.Σ.Επ Μ.Α.Ν.Α. θα πραγματοποιούνται όλες οι δραστηριότητες που παρέχουν εκπαιδευτική κατάρτιση ,καλύπτουν τις ανάγκες διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρία και στοχεύουν έμπρακτα και άμεσα στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα ιδρυτικά μέλη της Κοιν.Σ.Επ “Μ.Α.Ν.Α” οι οποίοι είναι οι ίδιοι γονείς ΑμεΑ και διαθέτουν θέληση,μεράκι και πάθος για το συγκεκριμένο σχέδιο ,ξεκίνησαν με ιδία κεφάλαια να υλοποιούν το όραμα τους και να δίνουν μορφή στην επιλογή τους.
Η Κοιν.Σ.ΕΠ είναι εγγεγραμμένη και πιστοποιημένη στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια