Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

MEGA: μαύρο μετά από 29 χρόνια

Τα ξημερώματα της Κυριακής, 28 Οκτωβρίου 2018 η Digea προχώρησε στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού.

Μετά από 29 χρόνια το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας σταμάτησε να εκπέμπει.
Στις 12:00 τα μεσάνυχτα οι τεχνικοί έβαλαν στις οθόνες ένα ρολόι που ουσιαστικά μετρούσε τα τελευταία λεπτά του MEGA στον τηλεοπτικό αέρα.
Λίγο μετά, προβλήθηκε ένα ακόμη συγκινητικό βίντεο διάρκειας 8 λεπτών, με τις σημαντικότερες στιγμές του προγράμματος του καναλιού.Οι εργαζόμενοι του σταθμού αποχαιρέτησαν το κοινό προβάλλοντας τρεις από τις πιο επιτυχημένες σειρές του καναλιού -τις «Τρεις Χάριτες», στο «Δις Εξαμαρτείν» και τους «Απαράδεκτους».

Η απόφαση του ΣτΕ
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η οποία καταλήγει στο ότι η απουσία του τηλεοπτικού σταθμού από την τελευταία αδειοδοτική διαδικασία οδηγεί και στο τέλος της 29ετους πορείας του.
Συγκεκριμένα, το ΣτΕ, με απόφαση από τις 5 Οκτωβρίου, επικαλείται το νόμο 4496/2017, σύμφωνα με τον οποίο η συνέχιση της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εξαρτάται από τη συμμετοχή τους στον τελευταίο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός λειτουργίας του μετά την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ' ιδίαν περιστάσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το αποχαιρετιστήριο βίντεο των εργαζομένων
Οι εργαζόμενοι του καναλιού «υπέγραψαν» το τελευταίο κεφάλαιο σε ένα ξεχωριστό τόμο της ιστορίας της ελληνικής τηλεόρασης με μια συρραφή, αγαπημένων σκηνών από σειρές του «Μεγάλου Καναλιού», δίνοντας ξεχωριστό τόνο στο τελευταίο «αντίο» γαι το κανάλι έπειτα από 29 χρόνια ζωής.

Το βίντεο επιμελήθηκαν οι εργαζόμενοι του MEGA που παρέμειναν στις επάλξεις, προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανό το κανάλι για περισσότερα από δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια