Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

28η Οκτωβρίου 2018: Μεγαλειώδης παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου, του Σέρτζιο Ματερέλα και των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, Πάνου Καμμένου και Σάββα Αγγελίδη.

Nωρίτερα, οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα βρίσκονται στο Γ' Σώμα Στρατού, όπου και κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων του 1940.
Μετά τη λήξη της παρέλασης οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα θα μεταβούν στην Κεφαλονιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.
Το μήνυμα του επισμηναγού Γιώργου Παπαδάκη
Η στρατιωτική παρέλαση «έκλεισε» με την εντυπωσιακή επίδειξη του πολεμικού αεροσκάφους F-16.
Ο Επισμηναγός, Γιώργος Παπαδάκης έστειλε το δικό του μήνυμα, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους απανταχού Έλληνες.
«Καλημέρα Θεσσαλονίκη. Καλημέρα Μακεδονία. Το "ΟΧΙ" αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας, όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Χρόνια πολλά Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά μέσα από το cockpit του μαχητικού αεροσκάφους.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος είχε σύντομο διάλογο με τον ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας:
«Κύριε Επισμηναγέ, τόσο εγώ όσο και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας. Αποδεικνύετε καθημερινώς και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεστε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και επομένως τον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας. Χρόνια Πολλά».

Προηγουμένως, ο επισμηναγός είχε αφήσει άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους, με τους ελιγμούς που πραγματοποίησε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια