Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μεσογειακός κυκλώνας ενδέχεται να χτυπήσει την Ελλάδα


Eιδικοί και μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα, με σφοδρούς ανέμους, ασυνήθιστη για την εποχή κακοκαιρία και «μεσογειακό κυκλώνα».

Με μία ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου εφιστά την προσοχή για τα φαινόμενα που θα «χτυπήσουν» την Ελλάδα στις αμέσως επόμενες ώρες.

Ο μετεωρολόγος περιγράφει έναν «μεσογειακό κυκλώνα», που θα φέρει σφοδρούς ανέμους.

Ειδικότερα, τονίζει πως:
«Συνεχίζουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον σχηματισμό ενός βαθέως βαρομετρικού χαμηλού στα ανοιχτά του Ιονίου από την ερχόμενη Παρασκευή "βγάζοντας και μάτι" στο κέντρο του! Είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα στο αν αυτό το σύστημα θα μετατραπεί τελικά σε Μεσογειακό Κυκλώνα ή όχι και ποια θα είναι η τελική του πορεία! Καλό θα είναι πάντως οι κάτοικοι του Ιονίου, της δυτικής Στερεάς και κυρίως της Πελοποννήσου να ενημερώνονται τακτικά από τα δελτία καιρού των επομένων ημερών».

Να σημειωθεί ότι από σήμερα, Τρίτη, αλλάζει άρδην το σκηνικό, εξαιτίας ενός ισχυρού αντικυκλώνα, ο οποίος θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και σε συνδυασμό με το σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο θα δημιουργήσει τις συνθήκες για τη σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, φθάνοντας τοπικά στα 8 ως 9 Μποφόρ.
Θα επηρεάσει την Κύπρο;
Σ’ επικοινωνία που είχαμε με το Τμήμα Μετεωρολογίας, μας αναφέρθηκε ότι η κακοκαιρία που αναμένεται να σημειωθεί στην Ελλάδα, δεν αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα την Κύπρο.
Σύμφωνα με την πρόγνωση για τον καιρό, την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά, κυρίως στα βορειοδυτικά, τα ορεινά και το εσωτερικό, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει την Τετάρτη και την Πέµπτη σταδιακά πτώση, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές για την εποχή τιµές, ενώ την Παρασκευή αναµένεται µικρή άνοδος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια