Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο κυκλώνας «Ζορμπάς» έρχεται

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή στα νότια προάστια της Αθήνας
Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Μοσχάτου - Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου δεν θα λειτουργήσουν, για την αποφυγή ατυχημάτων.
Για σφοδρούς ανέμους και βροχοπτώσεις με αυξημένο τον κίνδυνο απειλητικών για τη ζωή πλημμυρών που θα φέρει ο μεσογειακός κυκλώνας στην Πελοπόννησο και την Κρήτη το Σάββατοκύριακο προειδοποιεί το Severe Weather Europe.

Μετά τον «Ξενοφώντα» έρχεται ο «Ζορμπάς» για να πλήξει τη χώρα μας.
Επικαλούμενο επικαιροποιημένα μετεωρολογικά μοντέλα, το Severe Weather Europe αναφέρει ότι δεν ξεκάθαρη η πορεία του «Ζορμπά» στη νότια Μεσόγειο, φαίνεται, όμως ότι θα ακολουθήσει μια νοτιότερη απ’ό,τι προβλεπόταν χθες διαδρομή σαρώνοντας ενδεχομένως και την Κρήτη αργά το Σάββατο και τα δυτικά παράλια της Τουρκίας τη Κυριακή, αφού θα πλησιάσει νωρίτερα στην Πελοπόννησο. Τα μοντέλα επιβεβαιώνουν τον σχηματισμό κυκλώνα με σφοδρούς ανέμους και πιθανώς ξαφνικές πλημμύρες σε κάποιες περιοχές.
Ιδια και η εκτίμηση του Γιάννη Καλλιάνου. Ο μετεωρολόγος, μιλώντας στο iefimerida.gr είπε ότι ο κυκλώνας Ζορμπάς θα χτυπήσει τη χώρα το Σάββατο πιο έντονα και την Κυριακή ασθενέστερα. Συγκεκριμένα το Σάββατο ο κυκλώνας Ζορμπάς αναμένεται να χτυπήσει το Νότιο Ιόνιο, τα Κύθηρα και την Κρήτη, ενώ την Κυριακή ενδέχεται να περάσει από τα νότια Δωδεκάνησα.
Στην Αττική, μολονότι δεν θα χτυπήσει ο κυκλώνας, το Σάββατο θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, το οποίο σχηματίζεται δυο φορές το χρόνο στη Μεσόγειο και το οποίο τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία δεν έχει χτυπήσει ξανά τη χώρα μας.

H εκτιμώμενη πορεία που θα ακολουθήσει ο μεσογειακός κυκλώνας:

Παρακάτω ακολουθεί μια αποτύπωση της προβλεπόμενης εξέλιξης του φαινομένου από απόψε μέχρι το βράδυ της Κυριακής βάσει μοντέλων ECMWF, ICON-EU και GFS
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου ώρα 03:00Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 15:00Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 03:00
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 15:00Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 03:00
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 15:00

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια