Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φιλιππίνες: Πλησιάζει ο τυφώνας Μανγκούτ

Οι αρχές στις Φιλιππίνες απομακρύνουν τους κατοίκους από τις παράκτιες περιοχές στα βόρεια του αρχιπελάγους, γιατί πλησιάζει ο κυκλώνας Μανγκούτ.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Φιλιππίνες εν αναμονή του ισχυρότερου τυφώνα για φέτος. Οι αρχές βοηθούν χιλιάδες ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους, σχολεία κλείνουν, οι μπουλντόζες παίρνουν τις θέσεις τους – καθώς αναμένονται κατολισθήσεις – και διασώστες βρίσκονται σε επιφυλακή στα βόρεια της χώρας.
Ο υπερτυφώνας Μανγκούτ εκτιμάται ότι θα επηρεάσει περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους. Έως την Παρασκευή το πρωί, 10.000 πολίτες εκκένωσαν τρεις περιοχές και 22 εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν.
Ο τυφώνας κινείται με ταχύτητες 255 χλμ. την ώρα και πρόκειται να χτυπήσει την βορειοανατολική επαρχία Καγκαγιάν νωρίς το Σάββατο το πρωί (τοπική ώρα).
Το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων πλήττεται κάθε χρόνο από περίπου 20 κυκλώνες.
Ο Χαϊγιάν, ένας από τους ισχυρότερους, άφησε πίσω του περισσότερους από 7.350 νεκρούς το 2013 και προκάλεσε ζημιές αντίστοιχες με εκείνες ενός τσουνάμι.
Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν άστεγοι.
Στην πορεία του Μανγκούτ βρίσκεται επίσης η νότια Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.
Και οι αρχές προετοιμάζουν ήδη τους κατοίκους των περιοχών αυτών, αν και ο κυκλώνας δεν αναμένεται να φτάσει εκεί πριν από την Κυριακή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια