Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στο Κολοράντο το “Έξυπνο Οδόστρωμα” για την παρακολούθηση οδηγών

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ακούσει για το Διαδίκτυτο των Πραγμάτων πιστεύουν ότι πρόκειται αποκλειστικά για τη σύνδεση έξυπνων συσκευών και εφαρμογών σε ένα περιορισμένο οικιακό δίκτυο. Ωστόσο, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων είναι μόνο ένα από τα συστατικά ενός πολύ ευρύτερης κλίμακας σχεδίου προς τις έξυπνες πόλεις, όπου όλες οι υποδομές είναι ενσωματωμένες με αισθητήρες που μπορούν να εντοπίσουν και να διαχειριστούν όλους τους ανθρώπους και όλες τις κινήσεις τους

Το Κολοράντο ανακοίνωσε ότι πρόκειται να γίνει η πρώτη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα εφαρμόσει το “έξυπνο οδόστρωμα” ως μέρος της προετοιμασίας της για την άφιξη αυτόνομων οχημάτων και αισθητήρων, που μπορούν να εντοπίσουν και να προειδοποιήσουν τους οδηγούς για επικίνδυνες συνθήκες και απότομες στροφές, αλλά και να παρέχουν και μια διασύνδεση η οποία είναι όλο και πιο διαδεδομένη”, σύμφωνα με το The Denver Post.
“Το έξυπνο πεζοδρόμιο μπορεί να κάνει αυτή την αποφασιστικότητα και να στείλει αυτές τις πληροφορίες απευθείας σε ένα όχημα”, δήλωσε ο Peter Kozinski, διευθυντής του φουτουριστικού τμήματος RoadX του CDOT. “Τα δεδομένα είναι η νέα άσφαλτος της μετακίνησης”.

Ο... “έξυπνος” developer οδοστρωμάτων, Integrated Roadways, δηλώνει σαφώς ότι συνεργάζεται με το Υπουργείο Μεταφορών του Κολοράντο ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια:
Ο μακροπρόθεσμος στόχος της ολοκληρωμένης οδικής κυκλοφορίας με το έξυπνο οδόστρωμα δεν εγγυάται απλά την ανίχνευση ατυχημάτων, αλλά ένα δίκτυο που παρέχει μια συλλογή υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο — όπως οδικές συνθήκες και ειδοποιήσεις κυκλοφορίας — στους οδηγούς συμβατικών αυτοκινήτων ή επιβατών που ταξιδεύουν σε αυτόνομα οχήματα.

Η μόνη πτυχή που δεν αναφέρεται στην παραπάνω περίληψη των στόχων είναι, βεβαίως, η επιβολή του νόμου. Όλα τα δεδομένα προσφέρονται τα μάλα τόσο για τους κεντρικούς σχεδιαστές όσο και για την αστυνομία να διεξάγουν αδιάκοπη δημόσια εποπτεία.
Κι όσο κι αν αυτό ακούγεται σαν θεωρία συνωμοσίας, υπάρχει ήδη το προηγούμενο σκάνδαλο, όταν αποκαλύφθηκε ότι το Seattle, είχε βάλει ένα μυστικό δίκτυο free WiFi το οποίο χρηματοδοτείτο από την Homeland Security. Ή μια πρόσφατη ιστορία κατασκοπείας με την κινητή τηλεφωνία Stingray, μεταξύ άλλων παραβιάσεις της εμπιστοσύνης του κοινού και της ιδιωτικής ζωής.

Φυσικά, κι αυτή η ασύρματη τεχνολογία, όπως και όλες οι άλλες, εκτός από τους κινδύνους για τις ανθρώπινες ελευθερίες, είναι και εκείνοι για την υγεία εξ αιτίας των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (EMF), τα οποία θα δουν μια ξέφρενη αύξηση με την άφιξη των πλήρως συνδεδεμένων έξυπνων πόλεων.

Η άνοδος των έξυπνων πόλεων που θα συνδέονται μεταξύ τους, βασίζεται στην πραγματικότητα σε συστήματα πολλαπλών χρήσεων και επιβάλλεται με ελάχιστη συζήτηση και συναίνεση, στα πλαίσια της Ατζέντας 21 — Αστική Ανάπτυξη 2030.

Και η συγχώνευση του Διαδικτύου των Πραγμάτων με το βιομηχανικό έξυπνο δίκτυο αποτελεί μέρος ενός endgame τεχνοκρατίας που αφήνει πολύ λίγα περιθώρια για την ανθρώπινη ελευθερία. Είναι μια ολοκληρωμένη ατζέντα που έχει πολιτική στήριξη και την επένδυση κάθε σημαντικής τεχνολογικής εταιρείας στον πλανήτη.
igata.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια