Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

To Grand Teton και Yellowstone σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Εκδόθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από ρωγμές 100 ποδιών.

Η σχισμή συνέβη κοντά στο Yellowstone στο Εθνικό Πάρκο του Grand Teton. 

Η ρωγμή ανάγκασε το πάρκο να κλείσει δύο περιοχές
Το ηφαίστειο στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone του Wyoming και της Montana βρίσκεται στην κορυφή ενός τεράστιου αποθεματικού μάγματος και τελευταία ξέσπασε πριν από 640.000 χρόνια
Οι υπάλληλοι του πάρκου έκλεισαν δύο περιοχές του πάρκου που ονομάζονται Σημείο Επιθεώρησης και Κρυφό Καταρράκτη, επικαλούμενοι φόβους για την ασφάλεια των ανθρώπων.
Η περιοχή έκλεισε για να προστατεύσει την ασφάλεια των ανθρώπων μετά την επέκταση των ρωγμών σε ένα βράχο ανίχνευσης.
Δεν είναι γνωστό πόσο χρόνο θα τεθεί σε ισχύ το κλείσιμο. Οι γεωλόγοι παρακολουθούν το σημείο για κινητικότητα και έχουν ξεκινήσει μια αξιολόγηση κινδύνου για την περιοχή.
Το Grand Teton βρίσκεται πάνω από έξι μίλια - 100 χιλιόμετρα από το Yellowstone, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το σούπερ-ηφαίστειο supervolcano.
Κάποιοι είπαν ότι αν ήταν το Grand Teton που προκάλεσε τη ρωγμή θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της αναζωογόνησης του Yellowstone.
Η ιδέα της έκρηξης του Yellowstone είναι πέρα ​​από ανησυχητική, καθώς ορισμένοι εκτιμούν ότι 87.000 άνθρωποι θα πεθάνουν αμέσως και τα δύο τρίτα των Αμερικανών θα έμεναν άστεγοι. Η τέφρα αναμένεται να αποκλείσει τον ήλιο, προκαλώντας έναν "πυρηνικό χειμώνα".
Αν το τέρας ξεσπάσει, η φλυαρωμένη λάβα θα μπορούσε να καταπιεί το Ουαϊόμινγκ, τη Μοντάνα και το Αϊντάχο, επειδή βρίσκεται στα σύνορα των τριών κρατών των ΗΠΑ.
Ο επιθεωρητής David Vela δήλωσε: "Η ασφάλεια του ανθρώπου αποτελεί προτεραιότητα νούμερο ένα και με μεγάλη προσοχή προσωρινά κλείνουμε αυτήν την περιοχή μέχρι να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε σωστά την κατάσταση".
Οι υπεύθυνοι διαχείρισης πάρκων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει πότε θα ξανανοίξουν οι περιοχές αλλά πραγματοποιούν αξιολόγηση κινδύνου.
Η περιοχή του Εθνικού Πάρκου Yellowstone-Grand Teton είναι από τις πλέον γεωλογικές περιοχές της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια