Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διαβαστεροί αριθμοί

* Το "Ένα παιδί μετράει τ άστρα" του Μενέλαου Λουντέμη πουλάει πάνω από 12.000 αντίτυπα τον χρόνο.
* Το Orbis Pictus του Τσέχου δασκάλου και συγγραφέα Jan Komensky θεωρείται το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο ειδικά για παιδιά. Εκδόθηκε το 1658 στη Βοημία!
* Η γνωστή μας Χάιντι "γεννήθηκε" το 1880 στην Ελβετία οπότε και κυκλοφόρησε το ομώνυμο βιβλίο, με υπότιτλο "Ένα βιβλίο για παιδιά και όσους αγαπούν τα παιδιά".
* Το πρώτο βιβλίο της σειράς "Τα χρονικά της Νόρνια" εκδόθηκε το 1950 στη Μεγάλη Βρετανία. Από τότε, η σειρά έχει πουλήσει πάνω από 120 εκατ. αντίτυπα σε 41 γλώσσες.
* Ο μεγαλύτερος σε ηλικία χαρακτήρας στη σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ είναι ο αλχημιστής και λάτρης της όπερας Νίκολας Φλάμερ. Έχει γιορτάσει 665 χρόνια ζωής.
* Η Ντόροθι Στρέιτ από την Ουάσιγκτον θεωρείται η νεότερη μέχρι σήμερα συγγραφέας. Το 1962, σε ηλικία 4 ετών, έγραψε ως δώρο για τη γιαγιά της το How the World Began. Ο εκδοτικός οίκος Pantheon το δημοσίευσε το 1964, όταν η Ντόροθι ήταν 6 χρόνων.
* Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το παιδικό βιβλίο αντιπροσωπεύει το 21% της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής.
* Η πρώτη έκδοση του "Ο μάγος του Οζ", που μάλιστα ονομαζόταν "Ο υπέροχος μάγος του Οζ" κυκλοφόρησε το 1900 στις ΗΠΑ. Η έκδοση αριθμούσε 259 σελίδες και μέχρι το τέλος της χρονιάς υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει 21.000 αντίτυπα.
* Ο αγαπημένος των παιδιών Πίτερ Πάν, στο πρωτότυπο βιβλίο του J.M.Barrie, υπονοείται ότι είναι περίπου 5 χρόνων. Στην εκδοχή της Disney, το αγόρι που αρνείται να μεγαλώσει είναι 10-12 χρόνων.
* Τα βιβλία της Ζωρζ Σαρρή έχουν πουλήσει από το 1991 περίπου 1.500.000 αντίτυπα.
* Το 1967 καθιερώθηκε η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου. Το παιδικό βιβλίο γιορτάζει στις 2 Απριλίου, ημέρα που γεννήθηκε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια