Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νεκρός ο πιλότος του Mirage-2000 που κατέπεσε στη Σκύρο

Mirage-2000
Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε σήμερα το μεσημέρι ανοιχτά της Σκύρου, ενώ επέστρεφε στην 135 Σμηναρχία Μάχης, μετά από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών, που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών. Την ίδια ώρα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος δεν πετούσε τουρκικό αεροσκάφος.
«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ», έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στο Twitter του.
Δείτε τo tweet του κ. Καμμένου:
Mirage-2000
Το αεροσκάφος κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή περίπου 4 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Η πτώση αναφέρθηκε από το δεύτερο αεροσκάφος του σχηματισμού. Στο σημείο έσπευσαν ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και άλλα εναέρια πλωτά μέσα για τον εντοπισμό του πιλότου του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθ'όλη τη διάρκεια των ερευνών ήτανσε ανοιχτή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και με το Πεντάγωνο, προκειμένου να ενημερώνεται λεπτό προς λεπτό για την πορεία των ερευνών.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ
Στην ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρεται: "Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του".
Τα Mirage έφτασαν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας το 1988 ως μέρος του αναβαθμιστικού προγράμματος της ΠΑ, που εώς τότε πετούσε με αεροσκάφη 1ης και 2ης γενιάς. Μαζί με τα F-16 αποτελούν την κύρια και πιο σύγχρονη δύναμη αναχαιτίσεων της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η αγορά των αεροσκαφών ονομάστηκε σχέδιο Talos και έφερε στην Ελλάδα 40 τέτοια μαχητικά. To 2000 αποφασίστηκε η αγορά 15 νέων 2000-5 mk.II και η αναβάθμιση 10 υφιστάμενων αεροσκαφών στο ίδιο επίπεδο. Η έκδοση mk.ΙΙ είναι μια έκδοση ειδικά σχεδιασμένη για την Ελλάδα με εκτεταμένες αλλαγές και πραγματικές δυνατότητες πολλαπλών ρόλων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια