Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΤΣΙΛΜΠΙΡ – CILBIR

,
Η ποντιακή κουζίνα είναι απλή. Καμωμένη με δυό-τρία βασικά υλικά. Κουζίνα του φτωχού, γενναιόδωρη και χορταστική μέσα στη λιτότητά της.
Κάπως έτσι μεταμορφώνει τα τηγανητά αβγά σε ένα υπέροχο πιάτο που το μόνο που σου ζητά είναι ένα αληθινό, αγελαδινό βούτυρο.

Υλικά για 4 αβγά
4 αβγά
1 στραγγιστό γιαούρτι
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
200 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak
αλάτι-πιπέρι
μπούκοβο
Εκτέλεση
Σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο προσεχτικά, να μην μαυρίσει γιατί θα πικρίσει.
Αδειάζουμε το σκορδοβούτυρο σε ένα μπολάκι και τηγανίζουμε τα αβγά στο ίδιο τηγάνι.
Στο πιάτο, στρώνουμε ένα λεπτό στρώμα γιαούρτι, πάνω του βάζουμε τα αβγά και περιχύνουμε με το σκορδοβούτυρο.
Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, λίγο μπούκοβο ή πάπρικα ή ρίγανη ή κύμινο ή όποιο μυρωδικό μας αρέσει.

*Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Όποιος θέλει βάζει όσο γιαούρτι του αρέσει και περισσότερο σκόρδο, αν είναι φίλος του!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια