Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κουνουπιδοκεφτέδες

.
Μερίδες: 6

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 μεγάλο κουνουπίδι
½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
⅓ φλιτζάνι, Σχοινόπρασο κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, κιμά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Βάλτε τη σάλτσα της επιλογής σας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 ° F (200 ° C).
2. Χρησιμοποιώντας ένα χοντρό τρίφτη, σχάρετε το κουνουπίδι μέχρις ότου ολόκληρο το κεφάλι καταρρεύσει σε μικρό κομμάτι.
3. Μεταφέρετε τα κομμάτια κουνουπιδιού σε ένα μπολ και πασπαλίστε πάνω από ένα ½ κουταλάκι του γλυκού άλατος. Ανακατέψτε το κουνουπίδι για να ενσωματώσετε το αλάτι και αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά για να τραβήξει την υγρασία.
4. Μεταφέρετε το εμποτισμένο κουνουπίδι σε ένα άλλο μπολ γεμάτο με μια μεγάλη πετσέτα. Τυλίξτε την πετσέτα κλειστή και πιέστε έτσι ώστε όλη η περίσσεια υγρού να είναι τεντωμένη.
5. Μεταφέρετε το κουνουπίδι πίσω στο πρώτο μπολ που χρησιμοποιείται και ανακατέψτε με το τυρί, το σχοινόψυμο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το μαύρο πιπέρι, τα αυγά και το υπόλοιπο ½ κουταλάκι του γλυκού αλατιού.
6. Κύκλος εργασιών σε μεγάλο δίσκο ψησίματος και γραμμή με χαρτί περγαμηνής - αυτό βοηθά στην πρόληψη της καύσης στο κάτω μέρος του καφέ χρώματος. Διαχωρίστε το μίγμα του κουνουπιδιού σε 6 ίσα μέρη, τοποθετήστε το στο δίσκο και διαμορφώστε σε καφέ χρώματος.
7. Ψήνετε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
8. Αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά μέχρι να τα βάλουν.
9. Σερβίρετε με την επιθυμητή σάλτσα εμβάπτισης.
10. Απολαύστε!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια