Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μαθήματα αγάπης

Η ζωή ως single μπορεί να είναι φανταστική όταν δε θέλετε τα μπλεξίματα μιας σχέσης.
Αλλά, για εκείνες που θέλουν να αποκτήσουν αγάπη, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να μοιάζει πολύ μοναχική.
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και προλάβετε να βάλετε την αγάπη στη ζωή σας πριν τις 14 Φεβρουαρίου:
Βάλτε στο μυαλό σας πως ο έρωτας μπορεί να περιμένει να σας συναντήσει στην άλλη γωνία και κάθε άντρας που γνωρίζετε είναι ο 'Κύριος Πιθανώς'. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είστε προετοιμασμένες χαμογελαστές και με την αυτοπεποίθησή σας στα καλύτερά της ώστε να προκαλείτε ενδιαφέρον στους δυνητικούς καρδιοκατακτητές. Το να αντιμετωπίζεις την κάθε γνωριμία σαν speed date σημαίνει πως πρέπει να είσαι σε θέση να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, κάθε φορά.
Το να στέκεσαι καμπουριασμένη και χαμηλοβλεπούσα αποτελεί ένα μεγάλο 'δεν πρέπει'. Το να είσαι φυσική και ευχάριστη, να μιλάς για απλά, καθημερινά πράγματα που θα σπάσουν αμέσως τον πάγο, ναι, είναι το ζητούμενο. Και, το να μοιραστείς μια κοινή εμπειρία είναι μια πολύ καλή αρχή. Για παράδειγμα, αν συναντήσεις το δυνητικό Βαλεντίνο σου στο ασανσέρ του γραφείου μπορείς να πεις κάτι σαν 'Αυτό το ασανσέρ κάνει 100 ώρες'. Και ο πάγος έσπασε αυτόματα.
Φυσικά να είσαι προσεκτική. Μη δώσεις το νούμερο του τηλεφώνου σου σε όποιον κακομούτσουνο, γέρο κύριο στον ζητήσει αλλά έχε τα μάτια σου ανοιχτά. Παντού. Στη δουλειά, στο κυλικείο, στον οδοντίατρο. Και να είσαι ευχάριστη και διαθέσιμη.
Βεβαιώσου πως η σεξουαλική έλξηπου νιώθεις για έναν άντρα δε θα σε οδηγήσει σε λάθος επιλογές. Η σεξουαλική χημεία είναι καταπληκτική -και, ναι, απαραίτητη σε ένα ζευγάρι- αλλά πολλές γυναίκες ερωτεύονται άντρες που τους προκαλούν έλξη ενώ εκείνοι σαφώς το μόνο που επιθυμούν είναι μια περιπέτεια και όχι σοβαρή σχέση.
Αν αναζητάς την αγάπη και όχι μόνο το να περάσεις καλά προσπάθησε να μάθεις να αναγνωρίζεις τους άνδρες που μπορούν (και θέλουν) να σου προσφέρουν κάτι παραπάνω από σεξ.
Εκείνοι που το μόνο που επιθυμούν είναι μια σεξοουαλική επαφή δεν ενδιαφέρονται για αγάπες και έρωτες. Βέβαια θυμούνται να το διευκρινίσουν τελευταία στιγμή, αφού έχουν φλερτάρει σαν τρελοί και έχουν δημιουργήσει μια πολύ έντονη σεξουαλική διάθεση. Και μετά, εξαφανίζονται. Μη χάνεις το χρόνο σου μαζί τους.
Είναι εύκολο να καταλήξεις να βγαίνεις πάντα με τον ίδιο 'τύπο'. Σκέφτεσαι πως αφού σου αρέσουν π.χ. οι αθλητικοί τύποι θα ψάχνεις πάντα για αθλητικούς τύπους. Το πρόβλημα είναι πως σου διαφεύγουν πολλές άλλες καλές περιπτώσεις απλώς και μόνο επειδή δεν είναι αρκετά σπορτίφ -ή, ό,τι άλλο έχεις κατά νου- και δεν ταιριάζουν στα κριτήρια που έχεις θέσει.
Αλλά σκέψου το λογικά (ναι, είναι δύσκολο να σκεφτείς λογικά όταν μιλάμε για έρωτα) και θα καταλάβεις πως μπορεί να ρισκάρεις τις πιθανότητές σου να βρεις την αγάπη μια που αφού δεν την έχεις βρει ακόμα με τον συγκεκριμένο 'τύπο', μάλλον δεν είναι ο τύπος σου.
Να είσαι τολμηρή. Απαλλάξου από αυτήν την κακή συνήθεια και αναζήτησε έναν 'τύπο' αντίθετο από αυτό που έχεις συνηθίσει. Δοκίμασε, για παράδειγμα, να βγεις ραντεβού με εκείνον τον ήσυχο τυπάκο στον οποίο, μέχρι στιγμής, δεν έδινες σημασία επειδή δε σου φαινόταν αρκετά κοινωνικός ή αθλητικός. Μπορεί σε εκείνη την κατηγορία να κρύβεται, τελικά, ο Mr.Right.
Αυξάνεις ήδη τις πιθανότητες με το να αντιμετωπίζεις κάθε γνωριμία σαν speed date. Τώρα πρέπει να σκεφτείς τον κύκλο σου. Έρευνες δείχνουν πως διαθέτουμε έναν γεωγραφικό και συναισθηματικό κύκλο μέσα στον οποίο λειτουργούμε. Το να ακολουθείς κάθε μέρα την ίδια διαδρομή για να πας στη δουλειά, να βγαίνεις κάθε βράδυ στο ίδιο μπαρ, να συναντάς τους ίδιους και τους ίδιους φίλουςκαι να κάνεις τα ίδια πράγματα, είναι αυτό που λέμε περιορισμένος κύκλος.
Και αφού αυτός ο κύκλος δεν σου έχει προσφέρει ακόμα την ευκαιρία να γνωρίσεις ένα αμόρε καιρός είναι να τον διευρύνεις. Πάρε άλλο δρόμο για τη δουλειά, πήγαινε σε καινούργια μέρη, ξεκίνα μαθήματα σε κάποιο από τα χόμπι σου, ζήτα από ένα φίλο σου να σε συνοδεύσει σε νέα μπαρ και κλαμπ και εξερεύνησε το internet dating.
Μερικές φορές χρειαζόμαστε έμπνευση. Χρειαζόμαστε ένα γούρι. Σε αυτή την περίπτωση κάποιον που θεωρεί η καθεμία επιτυχημένο στο συναισθηματικό τομέα.
Σκέψου κάποιον που θαυμάζεις, στη ζωή σου, επειδή διατηρεί μια όμορφη σχέση. Ή έναν διάσημο που έχει βρει την αληθινή αγάπη όπως η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ, για παράδειγμα. Και κάνε τους το ίνδαλμά σου.
Φαντάσου πως προσεγγίζει αυτός ο άνθρωπος που θαυμάζεις την αγάπη. Μπορείς να σκεφτείς με πόση αυτοπεποίθηση μιλούσε στην πρώτη συνάντηση με το αμόρε; Αν μπορεί κάποιος άλλος μπορείς και εσύ.
Το τελευταίο -και πιθανόν πιο σημαντικό- μάθημα είναι να καταφέρεις να εξαφανίσεις αυτό το μικρό διαβολάκι που σου μιλάει αρνητικά και σε αποτρέπει από τα πάντα. Ξέρεις ότι η αρνητική πλευρά σου γκρινιάζει όλη την ώρα και σε κάνει να αισθάνεσαι πως δεν είσαι αρκετά όμορφη, είσαι αποτυχημένη στον έρωτα, κανείς δε σε θέλει κτλ.
Όταν ο εσωτερικός διάλογος είναι έντονος είναι δύσκολο να τον κρύψεις και η αυτοπεποίθησή σου καταρρακώνεται. Κανείς δε θέλει να συνυπάρχει με μια ανασφαλή γυναίκα.
Όταν η αρνητική φωνούλα αρχίζει τα δικά της βάζε τη στο mute και υπενθύμισε στον εαυτό σου όλα όσα έχεις να προσφέρεις και πως σίγουρα θα βρεις την αγάπη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια