Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βούτηξε στη Θάλασσα και ένιωσε τα Πόδια του να Μουδιάζουν

Αποφάσισε να δροσιστεί μετά το ποδόσφαιρο με μια γρήγορη βουτιά στον ωκεανό στην παραλία Dendy Steet στο Brighton (ένα προάστιο της Μελβούρνης).
Μετά από μισή ώρα στο νερό, τα πόδια του Sam άρχισαν να μουδιάζουν, αλλά υπέθεσε ότι ήταν από το ποδόσφαιρο. Όταν βγήκε από την θάλασσα, ωστόσο, παρατήρησε ότι τα πόδια του ήταν καλυμμένα με αίμα.
«Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι μάλλον είχα πατήσει σε βράχο», είπε. «Αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν πιθανό, γιατί το μούδιασμα ήταν ομοιόμορφα κατανεμημένο στον αστράγαλο και το πέλμα μου.»
«Δεν σκέφτηκα καν ότι θα με φάνε.»
Ο Sam πήγε σπίτι με τα πόδια και ξέπλυνε το αίμα από τα πόδια του, αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει την αιμορραγία – κι έτσι ο πατέρας του, Jarrod, τον πήγε στο νοσοκομείo.
«Το δωμάτιο της εντατικής γέμισε με όλους τους εργαζόμενους, μετά μπήκαν όλοι στο Google και έκαναν υποθέσεις για το τι είχε συμβεί. Υπήρχαν 10 διαφορετικές υποθέσεις, αλλά τίποτα ακόμα», είπε ο Jarrod.
O Jarrod είπε ότι κολυμπά συχνά στην παραλία, αλλά δεν είχε δει κάτι τέτοιο να συμβαίνει ξανά.
Οι πληγές του Sam συνέχισαν να αιμορραγούν την Κυριακή και έμεινε στο νοσοκομείο την Δευτέρα.
Προβληματισμένος από το μυστήριο γύρω από τις πληγές του γιου του, ο Jarrod επέστρεψε στην παραλία με μια ωμή μπριζόλα και ένα δίχτυ.
Και αυτό που ανακάλυψε μάλλον θα σας κρατήσει μακριά από την θάλασσα για λίγο.
Θαλάσσιοι ψύλλοι! Τα πόδια του Sam τα είχαν πιθανόν φάει θαλάσσιοι ψύλλοι!
«Βρήκαμε χιλιάδες πλάσματα που έμοιαζαν με ακάρεα στο δίχτυ μας», είπε ο Jarrod. «Τα βάλαμε σε ένα Esky, τα φέραμε σπίτι, τα παρατηρήσαμε καλά και τα αφήσαμε να κολυμπήσουν σε λευκά πιάτα με κόκκινο κρέας. Κατά την διάρκεια της νύχτας κόλλησαν στο κόκκινο κρέας και το έτρωγαν.»
Η Dr. Genefor Walker-Smith, θαλάσσιος επιστήμονας από το Museum Victoria, εξέτασε τα έντομα και πιστεύει ότι είναι θαλάσσιοι ψύλλοι.
Είπε ότι οι ψύλλοι μάλλον ευθύνονταν για τις πληγές του Sam. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των τσιμπημάτων ήταν ασυνήθιστος και ότι οι θαλάσσιοι ψύλλοι είναι κοινοί τόσο στην Αυστραλία όσο σε όλο τον κόσμο.
«Βρίσκονται εκεί συνεχώς. Μπορείς να βάλεις ένα κομμάτι κρέας στο νερό, οπουδήποτε στον κόλπο και να τους βρεις.
Νομίζω ότι είναι σπάνιο. Πραγματικά πιστεύω ότι ο Sam ήταν στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή», είπε η Dr. Walker-Smith.
Είπε ότι οι ψύλλοι δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας, αλλά οι κολυμβητές θα πρέπει να αποφεύγουν τα μέρη με νεκρά ψάρια, γιατί με αυτά τρέφονται οι ψύλλοι.
Ένας εκπρόσωπος του τμήματος Περιβάλλοντος, Ξηράς, Υδάτων και Σχεδιασμού είπε ότι οι θαλάσσιοι ψύλλοι είναι συνηθισμένο και φυσικό κομμάτι ενός υγιούς οικοσυστήματος που κρατά τα θαλάσσια ύδατα καθαρά καταναλώνοντας νεκρά θαλάσσια ζώα.
«Συμβουλεύουμε τους κολυμβητές να φοράνε ολόσωμες στολές κολύμβησης με μπότες για να μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσης σε θαλάσσιους ψύλλους και να αποφεύγουν το βραδινό κολύμπι.»
Η ιστορία του Sam προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινότητα του Brighton.
Ζητήθηκε από μέλη αθλητικών ομίλων να μείνουν μακριά από το νερό μέχρι να λυθεί το μυστήριο και πολλοί ντόπιοι είπαν ότι είχαν δισταγμούς για την θάλασσα μετά το περιστατικό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια