Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Για να μην κάνετε καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή βλάπτει, όπως σίγουρα γνωρίζετε ή έχετε διαβάσει.
Υπάρχουν λοιπόν τρόποι για να… καθόμαστε λιγότερο;
Δείτε μερικούς....
Μιλήστε στο τηλέφωνο αλλά όρθιοι!
Αν βρίσκεστε στο σπίτι, καλό θα είναι να αγοράσετε μια ασύρματη συσκευή τηλεφώνου, ώστε όταν μιλάτε να βηματίζετε παράλληλα μέσα στο σπίτι. Κάντε το ίδιο όταν μιλάτε και με το κινητό σας τηλέφωνο. Μην προτιμάτε την χαλαρότητα του καναπέ ή το γραφείο σας. Αντιθέτως, σηκωθείτε και βηματίστε όσο διαρκεί το τηλεφώνημά σας…

Κάντε μια βολτίτσα μετά το φαγητό
Ειδικότερα τα Σαββατοκύριακα που έχετε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας, καθιερώστε να κάνετε μια μικρή βόλτα μετά το φαγητό. Τα επίπεδα λίπους στο αίμα μας είναι ιδιαίτερα αυξημένα μετά το φαγητό και με το περπάτημα αυξάνεται η λιποπρωτεϊνη που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

Αφήστε στην άκρη τα τραπεζάκια…
Στη βραδινή σας έξοδο, ξεχάστε τις καρέκλες και τα τραπεζάκια. Αν μέχρι σήμερα με το που μπαίνατε σε ένα μπαράκι ψάχνατε να βρείτε το πρώτο διαθέσιμο τραπέζι για να κάτσετε, ώρα να ξεχάσετε αυτή σας τη συνήθεια. Προσπαθήστε να σταθείτε όρθιοι με την παρέα σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Και αν κάποια στιγμή κουραστείτε, επιλέξτε να καθίσετε στα ψηλά σκαμπό της μπάρας, όπου εκεί θα χρειάζεστε μεγαλύτερη προσπάθεια για να ισορροπήσετε και επομένως θα κάνετε και περισσότερες κινήσεις που θα ωφελήσουν τον οργανισμό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να ακουμπάτε στο σκαμπό ενώ στην ουσία θα είστε όρθιοι την περισσότερη ώρα.

Επιλέξτε… αρένα
Σε μεγάλες συναυλίες ή πολιτιστικά γεγονότα σε στάδια, επιλέξτε… αρένα. Έτσι δεν θα χάσετε ούτε λεπτό από την ένταση που κυριαρχεί στο πιο ζωηρό κομμάτι του κοινού ενώ ταυτόχρονα θα έχετε τη δυνατότητα να… χοροπηδάτε με την ψυχή σας!
Αφήστε τα καθίσματα για μεγαλύτερες ηλικίες ή προτιμήστε τα μόνο αν υποφέρετε από κάποιο τραυματισμό και δεν μπορείτε να σταθείτε για ώρα όρθιοι.

Ο υπάλληλος της χρονιάς!
Δείξτε προθυμία στη δουλειά σας όχι μόνο ευελπιστώντας σε μια προαγωγή αλλά κυρίως για να ωφελήσετε τον οργανισμό σας. Αφήστε κατά μέρος τα e-mails και τα υπηρεσιακά τηλεφωνήματα και προτιμήστε να πάτε εσείς στο γραφείο του συναδέλφου για να συνεννοηθείτε για την κοινή εργασία σας. Έτσι και η δουλειά σας θα γίνει άμεσα και αποδοτικά και θα αναπτύξετε καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους σας ξεπερνώντας τον απρόσωπο χαρακτήρα των μηνυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια