Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Αριστερό μου πόδι

Ως γνήσιος τελειομανής της υποκριτικής, όταν ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις υποδύθηκε έναν ήρωα με σοβαρή αναπηρία στην ταινία του «Αριστερό μου πόδι», πέρασε τρεις μήνες σε ένα σχολείο στην Ιρλανδία, προορισμένο για παιδιά με αναπηρία ώστε να εξοικειωθεί με την καθημερινότητά τους αλλά και με την ικανότητά τους να ξεπερνούν τα εμπόδια. Κατά τη διάρκεια της «μαθητείας» του, ένας μικρούλης τού είχε πει: «Δεν τα πας άσχημα, αλλά δεν τα καταφέρνεις ακόμα πολύ καλά». Ηταν η πρώτη του επαφή με το θέμα, που του άλλαξε τη ζωή. Τη χρονιά που βγήκε η ταινία στους κινηματογράφους, μια συνάντηση με τον φίλο και συμφοιτητή του Γιώργο Οικονόμου τον έφερε για πρώτη φορά στην Αθήνα, όπου έδωσε το «παρών» στην πρεμιέρα του φιλμ.

Έρχεται ξανά για να παραστεί στην πανηγυρική πρώτη προβολή της καινούργιας του ταινίας, «Αόρατη κλωστή», ανήμερα τη διανομή της στις ελληνικές αίθουσες. H πρεμιέρα θα διεξαχθεί την 1η Φεβρουαρίου 2018, ώρα 7.30 μ.μ., στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα). Ο ηθοποιός, όπως το συνηθίζει, θα ανεβεί στην σκηνή μετά το τέλος του φιλμ και θα μιλήσει στο κοινό. Η υπόθεση επικεντρώνεται στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 και στη ζωή ενός δημιουργού υψηλής ραπτικής και της αδελφής του. Ο πρωταγωνιστής, που έχει κόψει και ράψει την καθημερινότητα στα μέτρα του, χάνει τον έλεγχο αφότου ερωτεύεται μια κοπέλα.

Η εκδήλωση στο Ιδρυμα Νιάρχου είναι εξ ολοκλήρου προσφορά της εταιρείας διανομής UIP και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο Πόρτα Ανοιχτή.
(30 ευρώ και 50 ευρώ το άτομο).
www.kathimerini.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια