Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κοτομπιφτέκια γεμιστά με πατάτες φούρνου

.
Υλικά Συνταγής
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη φρυγανιά τριμμένη ή αλεσμένα κράκερ
125 γρ. μοτσαρέλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες
10 μέτριες πατάτες
δεντρολίβανο
ρίγανη
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια την ντομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Στύβουμε το ψωμί και ψιχουλιάζουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε λίγη φρυγανιά στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς). Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ. Θα δώσει έξτρα γεύση.
Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο. Πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γραμμ.) με τη ζύμη του κιμά. Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα και κλείνουμε καλά. Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.
Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1. Τα βάζουμε σε λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7΄-8΄ από κάθε πλευρά.
2. Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζ. ζωμό κρέατος. Ψήνουμε για περίπου 20΄.
3. Τα ψήνουμε στην τοστιέρα σε δυνατή φωτιά.
4. Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά.
5. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα μπιφτέκια και συμπληρώνουμε ζωμό κότας ή λαχανικών μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών. Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη. Στο τέλος, αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.

Για τις πατάτες
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις κουνάμε να κάνουν αγριάδες και να σπάσουν. Βάζουμε στο ταψί 1/2 φλ. ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το ταψί με το λάδι στους 200 βαθμούς για 10′.
Με προσοχή, ρίχνουμε τις σπασμένες πατάτες, φροντίζοντας να λαδώνουν καλά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Ψήνουμε για 25′ με 30′ να ροδίσουν καλά και να γίνουν σαν τηγανιτές.
argiro

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια