Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Person of the Year 2017 #MeToo

Οι «Silence Breakers» είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2017, σύμφωνα με το Time
Πρόκειται για τις γυναίκες που ξεκίνησαν την επανάσταση ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση
Οι «Silence Breakers», όλοι αυτοί δηλαδή που έσπασαν τη σιωπή τους τους τελευταίους μήνες και μίλησαν ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στους κόλπους της showbiz και όχι μόνο, ανακηρύχθηκαν ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2017 από το περιοδικό Time.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα, Τετάρτη, στη εκπομπή «Today Show» του NBC.
Η επιλογή όλων αυτών των ατόμων, γυναικών στη πλειοψηφία τους, για τον τίτλο του «Person of the Year» αποτελεί μια κίνηση αναγνώρισης της σημαντικότερης πολιτιστικής αναμέτρησης που πραγματοποιήθηκε αυτή τη χρονιά, καθώς και του κινήματος #MeToo που αντιπροσωπεύει όλες τις γυναίκες που άνοιξαν μια παγκόσμια συζήτηση για τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.
«Αυτή η αντεπίθεση φαίνεται σαν να συνέβη μέσα σε μια βραδιά. Στην πραγματικότητα, όμως, σιγόβραζε επί χρόνια, δεκαετίες, αιώνες», αναφέρει το Time στο αφιέρωμά του.
«Αυτοί οι silence breakers ξεκίνησαν μια επανάσταση άρνησης, συγκέντρωνοντας δυνάμεις μέρα με τη μέρα, ενώ μόνο τους τελευταίους δύο μήνες ο συλλογικός θυμός τους προκάλεσε άμεσα και συγκλονιστικά αποτελέσματα: σχεδόν καθημερινά απολύονταν διευθύνοντες σύμβουλοι, ανατρέπονταν μεγιστάνες, αποκαθηλώνονταν είδωλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις», προσθέτει.
Δεύτερος στη σειρά για πρόσωπο της χρονιάς ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα του Time στους Silence Breakers, εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια