Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Oι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι τραγουδιστές για το 2017

Forbes: Oι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι τραγουδιστές για το 2017
Όπως κάθε χρόνο, το Forbes φροντίζει να μας ενημερώσει πόσο κρίμα είναι που δε γεννηθήκαμε με το θείο χάρισμα της φωνής. Δηλαδή να δημοσιεύσει τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους τραγουδιστές στον κόσμο, των οποίων τα κέρδη θα μπορούσαν κάλλιστα να ξελασπώσουν την Ελλάδα από το χρέος της.
Τα καταγεγραμμένα κέρδη αποτελούν κατά προσέγγιση -αφού δε διαχειρίζεται το ίδιο το Forbes τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους- το ακαθάριστο εισόδημά τους χωρίς να έχουν αφαιρεθεί οι αμοιβές των ατζέντηδων, των μάνατζερ και των δικηγόρων τους.
Η πρώτη δεκάδα ξεκινάει με «ταβάνι» τα 130 εκατ. δολάρια και καταλήγει στα 66,5, ενώ η 25άδα συμπληρώνεται με τον πάμπλουτο ουραγό να έχει βάλει στην τσέπη του το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 38 εκατομμυρίων δολαρίων.
Συνεπώς, ποσά που αγγίζουν ή πλησιάζουν τα 30 εκατομμύρια δολάρια μπορεί σε έναν κοινό θνητό να ακούγονται αστρονομικό κέρδος, ωστόσο για σούπερ σταρς όπως η Ριάνα, ο Εντ Σίραν, η Κέιτι Πέρι, ο Dr Dre και ο Τόμπι Κιθ δεν αποδείχτηκαν αρκετά για να ενταχθούν στους κροίσους του κόσμου αυτού.
Στην πρώτη θέση, εκθρονίζοντας την Τέιλορ Σουίφτ, βρίσκεται ο ράπερ Diddy, κατά κόσμον Σον Κομπς με 130 εκατ. δολάρια που κέρδισε μέσω συναυλιών, εμπορικών συμφωνιών και την πώληση ενός τμήματος του fashion brand του.
Δεύτερη, με 25 εκατομμύρια λιγότερα έρχεται η Μπιγιόνσε που πέρα από την «Formation» περιοδεία της, αναδεικνύεται σε επιχειρηματική ιδιοφυία που κατάφερε ακόμα και με την περιβόητη εγκυμοσύνη των διδύμων να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, του κόσμου και εύλογα άρα, των διαφημιστικών εταιρειών.
Ο δε σύζυγός της Τζέι Ζι, δε λείπει σχεδόν ποτέ από την 25άδα και στην προκειμένη περίπτωση ισοψηφεί με την Σελίν Ντιόν στη 19η θέση (42 εκατ.).
Την τριάδα κλείνει ο Ντρέικ, που από την περυσινή 30η θέση πραγματοποίησε ολόκληρο άλμα που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι είναι ασταμάτητος όσον αφορά στις συναυλίες.
Αξίζει πάντως, να σημειωθεί ότι η πρώτη τετράδα είναι στην κυριολεξία... μαύρη, καθώς και οι τέσσερις καλλιτέχνες είναι μαύροι και ασχολούνται με την r'n'b και hip hop σκηνή.
Την 11η θέση μοιράζεται ο σταρ της κάντρι μουσικής Γκαρθ Μπρουκς που «έχτισε» το 60 εκατ. εισόδημά του, δίνοντας μέχρι και δύο lives την ημέρα (!) με τον Έλτον Τζον που «εξαργύρωσε» το ίδιο ποσό με 99 συναυλίες, εκ των οποίων πολλές στο Λας Βέγκας. Στις σταθερές «αξίες» της λίστας, ανήκει ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ στη 13η θέση με 50 εκατ. που του αποδίδονται από συναυλίες, αλλά και δικαιώματα τραγουδιών δικών του και των Beatles.
Παρεμπιπτόντως, το πρώην «σκαθάρι» νωρίτερα είχε συμπεριληφθεί στην αντίστοιχη των κορυφαίων εν ζωή επιχειρηματικών μυαλών και είχε δηλώσει σχετικά: «Είναι τόσο σημαντικό να περιτριγυρίζεσαι από καλούς ανθρώπους. Γι΄αυτό και κατάφερα να "πλησιάσω" τη λίστα αυτή».  Στην τελική 25άδα εντοπίζονται δύο ονόματα djs: αυτό του Κάλβιν Χάρις (48,5 εκατ.) στη 16η θέση και του Τιέστο στην 22η θέση (39 εκατ.), τη στιγμή που η πρώην σύντροφος του Χάρις, Τέιλορ Σουίφτ έκανε «καρμική βουτιά» από την περυσινή 1η θέση στην 17η (44 εκατ.). Κατά πάσα πιθανότητα, με το ολοκαίνουργιό της άλμπουμ «Reputation» που «ξεπουλάει» θα ανακάμψει αισθητά τον επόμενο χρόνο.

Δείτε την αναλυτική δεκάδα:

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια