Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι άνδρες έχουν πιο μεγάλη σε διάρκεια σεξουαλική ζωή από τις γυναίκες

Μπορεί οι άνδρες να ζουν λιγότερα χρόνια από τις γυναίκες, ωστόσο, έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να είναι σεξουαλικά ενεργοί σε μεγάλη ηλικία, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Εξάλλου, η μελέτη αναφέρει ότι η καλή υγεία αποτελεί το "κλειδί" και για τα δύο φύλα προκειμένου να έχουν μακρόχρονη σεξουαλική δραστηριότητα.
Η έρευνα έγινε από μελετητές του πανεπιστημίου του Σικάγο υπό τις Στέισι Τέσλερ Λιντάου και Ναταλία Γκαβρίλοβα. Δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal.
Όπως διαπιστώθηκε, με βάση έρευνες στον αμερικανικό πληθυσμό, οι άνδρες στην ηλικία των 55 ετών έχουν κατά μέσο όρο ακόμα γύρω στα 15 χρόνια ενεργού σεξουαλικής ζωής.
Από την άλλη, οι γυναίκες έχουν μπροστά τους μόλις 10,5 χρόνια.
Επίσης, οι άνδρες, σε μεγάλη ηλικία, είναι πολύ πιθανότερο, σε σχέση με τις γυναίκες, να έχουν ποιοτική σεξουαλική ζωή και ενδιαφέρον για το σεξ.
Το "χάσμα" ανάμεσα στα δύο φύλα διαφέρει ανάλογα με την ηλικία.
Η μεγαλύτερη απόκλιση παρατηρείται στην ηλικία των 75 - 85 ετών, στην οποία το 38,9% των ανδρών δηλώνουν σεξουαλικά ενεργοί έναντι 16,8% των γυναικών.
Στην ίδια ηλικιακή γκάμα, το 41,2% των ανδρών αναφέρει ότι ενδιαφέρεται για το σεξ έναντι μόλις 11,4% των γυναικών.
Από το 38,9% των σεξουαλικά δραστήριων ανδρών, η πλειονότητα - σε ποσοστό 70,8% - δηλώνει ότι έχει ποιοτική σεξουαλική ζωή, έναντι 50,9% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών.
Ένας άνδρας 30 ετών μπορεί να περιμένει κατά μέσο όρο 35 ακόμα χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας και 45 χρόνια επιβίωσης.
Στην αντίπερα όχθη, μια γυναίκα ίδιας ηλικίας μπορεί να περιμένει 31 χρόνια σεξουαλικής ζωής και 50 ακόμα χρόνια επιβίωσης.
Αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες θα περάσουν το 78% της υπόλοιπης ζωής τους μετά τα 30 τους, κάνοντας σεξ ενώ οι γυναίκες μόνο το 61%.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένα άτομο με καλή υγεία στην ηλικία των 55 ετών έχει σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να ενδιαφέρεται για το σεξ.
Αν είναι άνδρας, τότε χάρη στην καλή υγεία του θα μπορεί να το απολαμβάνει κατά μέσο όρο για πέντε έως επτά ακόμα χρόνια, σε σχέση με όσους δεν έχουν καλή υγεία.
Από την άλλη, μια υγιής γυναίκα 55 ετών μπορεί να προσθέσει τρία έως έξι ακόμα χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας κατά μέσο όρο στη ζωή της.
Με βάση τα στοιχεία της μελέτης, φαίνεται ότι ένας άνδρας κατά μέσο όρο σταματά να έχει σεξουαλική ζωή γύρω στα 70 χρόνια του, περίπου οκτώ ή εννιά χρόνια πριν από το θάνατό του με βάση το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ.
Αντίστοιχα, η σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας τερματίζεται κατά μέσο όρο στα 65 χρόνια της, δηλαδή 17 ή 18 χρόνια πριν από τον θάνατό της με βάση πάντα το προσδόκιμο ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τις ερευνήτριες, δεν έχει ακόμα γίνει κατανοητό γιατί πολλές γυναίκες, ενώ έχουν λιγότερα χρόνια σεξουαλικής ζωής, δεν φαίνεται να το θεωρούν πρόβλημα.
Επίσης επισήμαναν ότι η σεξουαλική ζωή των ανδρών στην τρίτη ηλικία επωφελείται από διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα τύπου "βιάγκρα", που ενισχύουν την λίμπιντο και καταπολεμούν τη στυτική δυσλειτουργία.
Γις γυναίκες ωστόσο δεν έχει ακόμα βρεθεί κάτι ανάλογο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια