Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παγκόσμιες προβλέψεις 2018

Το 2018 είναι προ των πυλών, αν και αστρολογικά έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Θα ήθελα να πω «εύχομαι να έχουμε καλή χρονιά» αλλά αυτό θα ακουστεί σαν …κακόγουστο αστείο. Βλέπετε το 2017 ήταν αντικειμενικά μια δύσκολη χρονιά αλλά το 2018 έχει οικονομικές και γεωπολιτικές ανακατατάξεις.
Ο Ουρανός στον Κριό δημιούργησε τις προϋποθέσεις να έρθουν στην «επιφάνεια» αρχηγοί και πολιτικοί συνδυασμοί που κοιτούν περισσότερο την χώρα τους παρά τον «οικουμενισμό» που προωθούν κάποιοι με «σκοτεινούς σκοπούς». Αυτά από το 2011 από το βιβλίο «ανθολογήματα της Witte Lehre Technik»
Η εκλογή Donald Trump, η εκλογή Viktor Orbán, η άνοδος της Le Pen, η κυβέρνηση με συμμετοχή της ακροδεξιάς στην Αυστρία, ο καλπασμός του Beppe Grillo στην Ιταλία συνθέτουν τελικά ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Εάν βάλουμε και την ευθεία αμφισβήτηση της Ρωσίας και της Κίνας αντίστοιχα στο πρόσωπο της Αμερικής αντιλαμβάνεστε πως η ιστορία τείνει να αλλάξει άρδην.
Η ανακήρυξη από πλευράς Donald Trump της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ αποδεικνύει πως η Αμερική δεν είναι πλέον υπερδύναμη και με βασικό εταίρο το Ισραήλ απέδειξε πως πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι η Washington D.C. Αυτή είναι η τρίτη ένδειξη απώλειας της pax amerikana. Η Αμερική το 2019 ΔΕΝ θα θεωρείται Υπερδύναμη.
Η πρώτη ήταν η «ήττα» από την Ρωσία αφού ο Bashar al-Assad παρέμεινε Πρόεδρος της Συρίας παρά το ότι οι Αμερικανοί επιθυμούσαν μετ’ επιτάσεως την απομάκρυνση του.
Η δεύτερη στις αμερικανικές εκλογές όπου Mossad & CIA δεν μπορούν να βρουν αποδείξεις για εμπλοκή των Ρώσων στις εκλογές. Για αυτό και ο Πούτιν τους «δούλευε» ψιλό γαζί λέγοντας τους πως «Η Αμερική δεν είναι …μπανανία».
Πλέον τα μάτια μας, κατά την διάρκεια του 2018, καλούνται να δουν …πολλά. Και πλέον, μετά λόγου γνώσεως σας λέω, οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάξαν. Οι Σαουδάραβες έχουν χάσει κάτι από την αίγλη τους (**και τα πετροδολάρια τους ασφαλώς) αλλά ο Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud είναι ένας ηγέτης του Αραβικού κόσμου, Παρθένος στο ζώδιο που σκέφτεται την μετά πετρελαίου εποχή αλλά κυρίως για αυτή την διετία έχει να έρθει αντιμέτωπος με τις ίδιες του τις αποφάσεις αλλά και με άτομα που νοιώθουν πως «χάνουν» και θα επιχειρήσουν να τον ρίξουν. Οι Αμερικάνοι έχουν ν’ αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα αφού όταν πέσεις στο καναβάτσο τότε όλοι κάνουν τους μάγκες και σου κάνουν επίθεση. Όμως αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι το οικονομικό σκέλος σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό πραγματικά με τρομάζει!!!
Η χρονιά σε παγκόσμιο επίπεδο έχει το σκληρό προφίλ της μοίρας απέναντι στο κοινό. Επαφές και σχέσεις με άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο κόσμος που είναι κάτω από τον αντίκτυπο ενός σκληρού χτυπήματος της μοίρας. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο KRONOS θα είναι σε επαφή με τον άξονα HA/AD και όλο αυτό δίνει ως ερμηνεία Μεγάλη αμέλεια. Μεγάλη έλλειψη πρώτων υλών. Παράξενες μέθοδοι της κυβέρνησης.
Η παγκόσμια οικονομία, θεωρώ, πως πρέπει να προετοιμαστεί για ένα ισχυρό σοκ. Η Αμερική έχει πάψει να είναι η πρώτη οικονομία στον κόσμο, η Ρωσία με τα BRICS θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την δομή του χρήματος επαναφέροντας ένα νέο κανόνα χρυσού και ιδρύοντας πλατφόρμα με συναλλαγές σε χρυσό (**κατά την γνώμη μου και σε ρωσικό ρούβλι –κινέζικο γουάν). Μιλάμε για πτώση σε συναλλαγές δολαρίου κατά το 1/3.
Η Αμερική, που κατά την γνώμη μου έχει βρει τον Τσίπρα της, έρχεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις αφού το ξέφρενο πάρτι της Wall Street θα λάβει τέλος παρά τις περί του αντιθέτου ενδείξεις. Ένα δυνατό της χαρτί που εξασθενεί αρκετά είναι ο πολεμικός εξοπλισμός αλλά το ΝΑΤΟ έχει και άλλες χώρες που παράγουν αντίστοιχα προϊόντα ενώ η Ρωσία με τους S-400 αλλά και τα SU 35 αρχίζει και δαγκώνει μεγάλα κομμάτια από την πίτα.
Στον αντίποδα, ο «συνέταιρος» αν όχι ο «πατρόνας» της Αμερικής, το Ισραήλ, αρχίζει και δείχνει τις πραγματικές του προθέσεις. Μετά τον άνευ προηγουμένου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ έλεγχο του παγκοσμίου τραπεζικού συστήματος ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα. Το μεγάλο Ισραήλ.
Αυτή όμως η επιθυμία έρχεται σε μια ακατάλληλη χρονικά στιγμή. Διότι το μουσουλμανικό στοιχείο αρχίζει και παίρνει τα «πάνω» του στην Ευρώπη και πολλές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία ζητούν από τον Trump να πάρει πίσω την απόφαση για την επίσημη πρωτεύουσα του Ισραήλ να γίνει η Ιερουσαλήμ. Και αυτό όχι γιατί νοιάζονται για πολιτιστικές κληρονομιές και λοιπές ηλιθιότητες απλά γιατί στις χώρες τους έχουν υψηλά ποσοστά μουσουλμάνων και φοβούνται… Και φοβούνται καλώς γιατί το κουτί της Πανδώρας…άνοιξε…. Και ο Tayyip Erdoğan είναι έτοιμος για το μεγάλο λάθος…
Το σκεπτικό περί κρίσης: Ένα τεράστιο γεγονός που άλλαξε τελείως τα δεδομένα στον πλανήτη ήταν το χρηματιστηριακό κραχ του 1929 στην Wall Street. Εκεί μέσα σε ελάχιστες ώρες τα βαριά χαρτιά της οικονομικής βιομηχανίας είχαν γίνει κυριολεκτικά παλιόχαρτα με σχεδόν καμία αξία. Τα αίτια ποικίλουν και είναι άρρητα συνδεδεμένα με το τι οπτική τα δει κανείς και πως θα προσεγγίσει το θέμα. Το ζήτημα είναι πως η οικονομική αυτή εξαθλίωση έφτασε μέχρι το 1933 αλλά και πέρα από αυτό αφού τότε δεν υπήρχε διαδίκτυο.
Τα γεγονότα και οι «εξισώσεις» αναπαράγονται κατά 22.30 μοίρες δηλαδή περί τα 22 με 24 έτη. Αυτός ο «κοσμικός ρυθμός» μας ακολουθεί όλους. Ας πάρουμε λοιπόν ως σημείο έναρξης-αναφοράς το Κραχ της Νέας Υόρκης το 1929.
1951-1952 Μεταπολεμικό οικονομικό στρες (*ύφεση) ανά την Ευρώπη.
1973-1974 Έναρξη πετρελαϊκής κρίσης, πόλεμος του Γιομ- Κιπουρ, υπερ-ξέσπασμα τυφώνων
1995-1996 Είχαμε κρίση στα Ίμια, πτώση τουρκικού F-16 , δολοφονίες Ισαάκ- Σολωμού αλλά και μια επανάληψη όσων προαναφέραμε.
Με απλά μαθηματικά το επόμενο σημείο καμπής είναι το έτος 2018
Ας δούμε όμως την θέση των πλανητών της Uranian κατά το έτος 2018 
και ας δούμε τι μπορούν να φέρουν για το συγκεκριμένο έτος.
Πρώτα γενικά
O Hades- οι μυστικές συμφωνίες, οι κακές πράξεις, οι ασθένειες: Ο Hades που σηματοδοτεί τα μυστικά και τις κακές πράξεις είναι σε επαφή με τον άξονα WI/AD αλλά και με τον άξονα AD/PO και αυτό ερμηνεύεται ως η αρχή του τέλους μιας δυσάρεστης κατάστασης. Κέρδη από πρώτες ύλες και από πράγματα άχρηστα ή μη αξιοποιήσιμα. Νέες πρώτες ύλες από τη γη ή από τον άνθρακα κ.λ.π. Παράλληλα σηματοδοτεί προβλήματα με την εκπαίδευση. Ο Hades φέτος έχει να βγάλει πολλές υπόγειες συμφωνίες ενώ θα υπάρξει τεράστια διαμάχη για υποθέσεις πετρελαίων και γενικά προϊόντων που βγαίνουν από την γη.
Ο Kronos –ο τρόπος που ασκείται η εξουσία: Ο Kronos –ο πλανήτης της Uranian-ουσιαστικά μας δείχνει την διακυβέρνηση (* ως αποτέλεσμα) αλλά και τα πρόσωπα που την ασκούν. Για το έτος 2018 θα έχει επαφές με τους άξονες HA/AD & WI/ZE και αυτό ερμηνεύεται ως Το άτομο είναι αφεντικό του εαυτού του. Ένας πόλεμος που κάνει η κυβέρνηση σηματοδοτώντας έτσι άτομα που είναι στην εξουσία να μην έχουν διάθεση να συμμορφωθούν με διάφορες «υποδείξεις» και να κάνουν του «κεφαλιού» τους ενώ οι κυβερνήσεις θα κάνουν πράγματα που πολλές φορές δεν μπορούν να εξηγηθούν. Από τα μέσα Απριλίου 2018 ο Kronos συναντά τον άξονα WI/PL σηματοδοτώντας ανασχηματισμούς. Αλλαγές που κάνουν οι κυβερνήσεις είτε εσωτερικά σε αυτήν είτε στην διοίκηση. Μεγάλη αύξηση, υψηλή άνοδος. Αλλαγές σε κυβερνητικά πρόσωπα ή και έκτακτες εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο Zeus-η παραγωγή, ο πόλεμος και η ΝΤΠ: Ο Ζευς ουσιαστικά είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με τα όπλα, την επιθυμία για ολοκλήρωση. Σηματοδοτεί την ορμή, τον πόλεμο. Ο Ζευς συναντά τους άξονες Ur/AD (*είναι στο annual και αυτό σημαίνει θα ισχύει για όλη την χρονιά) που σημαίνει Η επιβολή της έναρξης της εργασίας παρά τα σοβαρά εμπόδια και η έναρξη ενός δύσκολου, ως προς την επίτευξη, σκοπού. Συναντά επίσης τον άξονα HA/AP και αυτό μας δίνει ως ερμηνεία «Μαζική δυστυχία και μεγάλη καταστροφή που προκαλούνται από μίσος και διάθεση για πόλεμο και εκδίκηση. Μαζική καταστροφή. Δημιουργική δραστηριότητα στις ιστορικές επιστήμες.» Από 14/1/2018 η «συμμετοχή» του άξονα KR/VU σημειοδοτεί μια νέα εποχή αφού οι κυβερνήσεις θα εφαρμόζουν τις αποφάσεις τους εντελώς άκαρδα. Μεγάλη προσοχή θα χρειαστεί από Φλεβάρη μέχρι και Μάιο αφού ο Ζευς θα βρεθεί σε επαφή με τον άξονα SA/VU που σημαίνει : «Μια αναγκαστική παύση. Μια αναγκαστική διακοπή. Αναγκασμένος να εργαστεί υπό επίβλεψη ή κάτω από επιτήρηση.»
O Vulcanus-η ανεξάντλητη και ατίθαση δύναμη- τα μεγάλα γεγονότα: Ο Vulcanus ο πλανήτης των μεγάλων γεγονότων θα συναντήσει τον άξονα WI/AD και αυτό σημαίνει συσσώρευση και η συμπίεση των προβλημάτων. Η κοινωνία ή το πλήθος δέχεται ισχυρές πιέσεις. Η χρονιά έχει να βγάλει πολύ δυνατά γεγονότα ιδίως από το καλοκαίρι και μετά. Στις 30/1/2018 που είναι ανάδρομος στον Λέοντα βγάζει εντολές που πρέπει να εκτελεστούν. Αυτό θα έχει να κάνει με «αποχωρήσεις» κρατών από συμμαχίες κλπ. Από την άλλη ας μην ξεχνάμε έχει ένα ακόμα πέρασμα (τελειωτικό) στον Λέοντα στις 24/6/2018 και θα γυρίσει πάλι ανάδρομος στις 1/11/2018 και να «ξανά- ενεργοποιήσει»  (επιτεύγματα πέραν του μέσου όρου).
Ο Apollon –τα μεγάλα επιτεύγματα:  O Apollon εφέτος ευνοεί την μαζική παραγωγή. Ο Μάρτιος-Απρίλιος και Μάιος είναι αρκετά κρίσιμοι αφού συναντά τον άξονα HA/AD και αυτό ερμηνεύεται ως η έναρξη δυσκολιών για πολλούς ανθρώπους. Ο Apollon φέτος βοηθά την βιομηχανική παραγωγή αλλά δυστυχώς μόνο όπου το επιτρέπει τι βιοτικό επίπεδο. Προσοχή μεγάλη από 1/5/2018 έως αρχές Οκτωβρίου διότι ίσως βγάλει χρηματιστηριακές φούσκες.
Ο Poseidon-η επαφή με το θείο και την έμπνευση: Η χρονιά ξεκινά με τον Poseidon να είναι σε εφαρμογή επί του άξονα NE/HA. Αυτό πρακτικά δείχνει πως γενικότερα θα υπάρχει στην ανθρωπότητα έλλειψη νοητικής διαύγειας ενώ από Απρίλιο θα παίζει επάνω στον ‘άξονα SA/NE και αυτό σηματοδοτεί διανοητική διαταραχή… Τρελή δουλειά οι ψυχολόγοι αλλά ιδιαίτερα ..οι ψυχίατροι. Από τον Σεπτέμβριο και μετά συναντά τον Cupido και αυτό δίνει ως ερμηνεία επαφές ομάδων με κοινό θρησκευτικό-κοινωνικό υπόβαθρο αλλά και συναντά τον άξονα NE/KR που μας μιλά για αρνήσεις σε συνεργασίες γιατί θα θεωρούνται φαιδρές αλλά και αποτυχία ηγετών να κάνουν αυτό που πρέπει.
Ο Cupido- οι συνεργασίες και οι «ενώσεις ομάδων ατόμων»: Ο Cupido συναντά με το «καλημέρα» τον άξονα AD/VU και αυτό προεικονίζει πως οι ενώσεις κρατών αλλά και οι συνασπισμοί κομμάτων –συγχωνεύσεις εταιρειών θα περάσουν πολύ δύσκολα. Ίσως μέσα σε τέτοιες καταστάσεις έχουν άσκηση αρνησικυρίας (**veto) ή ακόμα και αποχωρήσεις. Απρίλιος και Μάιος υπάρχει με την εμπλοκή UR/AD που δείχνει πολλές συνεργασίες που θα «στραβώσουν».
Ο Admetos- το τέλος και οι μη αναστρέψιμες καταστάσεις: Η χρονιά ξεκινά με Μετασχηματισμούς, μεταρρυθμίσεις σε έναν μικρό κύκλο. Προσποίηση ευτυχίας και τύχης σε μια μικρή επιχείρηση. Κάποιος που εμμένει να είναι στον “κόσμο” του. Αλλαγή στην ιδιοκτησία. Σταθερότητα. Εμμονή. Περιορισμός και παρέκκλιση. Σθεναρή αντίσταση. Ανταγωνισμός μεταξύ μερικών. Το πρόσωπο που θ’ αποσπάσει εύνοια ή μια ευνοϊκή ρύθμιση από μια ειδική επιτροπή ή από άτομα που έχουν εξουσία. Ένας που είναι σημαντικός μέσω των ειδικών ολοκληρώσεων. Αυτός που είναι για τους άλλους ο περίεργος χαρακτήρας εξαιτίας της συμπεριφοράς του.
Κατά συνέπεια εκ των συμφραζομένων προκύπτει ένα εξαιρετικά δύσκολο έτος….
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Το 2018 είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη η οποία φέτος θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις επιλογές της αλλά κυρίως θα θερίσει τις …θύελλες που έσπειρε. Ας μην ξεχνάμε πως ο Κρόνος σε παγκόσμιο επίπεδο ισούται με την μηδενική Κριού (WI). Αυτό εξ ορισμού φέρνει φτώχεια σε παγκόσμιο επίπεδο και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις κρατικές-οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες είναι μια εξαιρετική «αρένα» όπου θα γίνει ο θάνατος σου…η ζωή μου.
Άλλωστε, και γιατί να το κρύψουμε η Ελλάδα για αυτό τον λόγο μπήκε στα μνημόνια. Για να σωθούν οι Γερμανικές και οι Γαλλικές τράπεζες. Διότι εάν «έσκαγαν» ποιος ξέρει τι αλυσιδωτές αντιδράσεις θα είχαμε και πόσο «ανθηρές» θα ήταν τα εν λόγω κράτη στα οικονομικά τους.
Βλέποντας τις συνθήκες της προγενέθλιας έκλειψης επί του ετησίου προκύπτει πως θα είναι ένα έτος πένθιμο για την Ευρώπη. Σηματοδοτεί την αλλαγή σε συμμαχίες αλλά για ισχυρές συμφωνίες. Η αποδοχή κάποιων θέσεων και προτάσεων σημαίνουν μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη.
Το ετήσιο Μεσουράνημα μιλά για μια εξουσία η οποία ξεγελά, μοιράζει ψεύτικες ελπίδες παρά το ότι θα βγάζουν μια αισιόδοξη διάθεση πως πάνε όλα καλά. Η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με ασθένειες που δεν ξέρουμε αν είναι 100% προϊόν απλής φυσικής επέκτασης ασθενειών. Η Ευρώπη τείνει να δεχτεί μια αίσθηση απόρριψης.
Ιδιαίτερα προβληματικός φαίνεται να είναι ο ετήσιος Ωροσκόπος  αφού ισούται τόσο με τον Kronos όσο και με τον Hades. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ακόμα και μια «ανίερη-ιερά συμμαχία» εντός των κόλπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κράτος εν Κράτει. Άτομα που φέρουν υψηλούς βαθμούς στην Ιεραρχία της Ε.Ε θα βρεθούν αντιμέτωποι με λεκτικές –σωματικές ή ακόμα και δολοφονικές επιθέσεις, πρωτοσέλιδα υβριστικά και σχόλια εξευτελιστικά. Τα σχέδια τους θα αντιμετωπίσουν αντίσταση από κάποιους λαούς.
Μέσα σε όλα αυτά ο Κρόνος, για ανώτερους υπαλλήλους που κάνουν τα δικά τους και τελικά «βάζουν τρικλοποδιές». Δημοψηφίσματα και «επαναστάσεις» κάποιων λαών θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Μια απόφαση για αποχώρηση ενός κράτους ή της απόσχισης ενός κράτους θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Όλα αυτά συνθέτουν μια κατάσταση που οδηγεί μαθηματικά στην καταστροφή.
Ο Βόρειος Δεσμός μιλά για έντονη προπαγάνδα και προσπάθεια φίμωσης της αλήθειας. Ξαφνικές και αυθόρμητες αλλαγές δημιουργούν ένα κομφούζιο. Η Ευρώπη θα βιώσει ένα τεράστιο έγκλημα ή ένα τεράστιο ατύχημα. Πολλά άτομα που δεν τα μετρά το μάτι τελικά είναι κατάσκοποι και κάνουν «βρώμικες εργασίες». Δεν αποκλείεται να αποκαλυφθεί κάποιος που είναι υπάλληλος σε κρατικές υπηρεσίες να έχει έναν «διπλό ρόλο».
Ο ¨Άρης μιλά για επιδείνωση των ωραρίων, των αμοιβών μα και των συνθηκών εργασίας. Προβλήματα με διατάγματα σε ζητήματα συνταξιοδότησης. Η Ευρώπη θα βρεθεί εκτεθειμένη σε κινδύνους τρομοκρατίας. Όλα αυτά συνιστούν μια μεγάλη καταστροφή αλλά και έντονα ζητήματα φόβου. Ο κόσμος θα επιχειρήσει να προασπίσει τα συμφέροντα του και την ζωή του …με δικά του μέσα. Η αδικία σε κάποιους θα γίνει οργή. Έκρηξη από την μετάδοση ξεχασμένων ασθενειών ή από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.
Τέλος ο Hades ισούται με Κρόνο, Μεσουράνημα και Ωροσκόπο και αυτό υποδεικνύει προβλήματα με μετανάστες και πρόσφυγες που λόγο του ότι θα έχουν μια αίσθηση κατωτερότητας θα επιδείξουν μια ιδιαίτερα σκληρή τάση και αντίδραση απέναντι στην κοινωνία. Οι μυστικές συμφωνίες μεταξύ κρατών θα φανεί πως δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα η Ευρώπη να βιώσει μια ατίμωση. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις η Ευρώπη θα βιώσει την δική της 11η Σεπτέμβρη, ένα νέο Μπατακλάν. Πυρκαγιές και βόμβες που πυροδοτούνται εξ αποστάσεως.
Σημεία κλειδιά της χρονιάς:
· Αδυναμία να ελέγξει κάποιες αποσχιστικές τάσεις και κάποια «τρελά» εκλογικά αποτελέσματα φέρνουν ταραχή στις Βρυξέλλες
· Η Ευρώπη κινδυνεύει να βιώσει την δική της 11/9
· Προβλήματα με μετανάστες και πρόσφυγες και θύματα τους Ευρωπαίους
· Μεταδιδόμενες σεξουαλικές ασθένειες
· Κατασκοπία εντός της Ε.Ε
· Νομισματικές αναταράξεις
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΡΩΣΙΑ 2018
Το 2018 είναι για την Ρωσία μια πολύ δύσκολη χρονιά!!! Και αυτό όχι γιατί έχει προεδρικές εκλογές για το 2018 αφού οι «αντίπαλοι» του Πούτιν δεν «υπάρχουν» μιας και ο Βλαδίμηρος είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός εν ζωή (*μετά τον Κιμ στην Κορέα). Είναι μια χρονιά που από το Μεσουράνημα της χρονιάς προκύπτει πως θα υπάρχει πένθος από την απώλεια κάποιου οδηγού, σωματοφύλακα ή μέλους επίλεκτης ομάδας. Είναι όμως μια χρονιά όπου θα δοθούν παροχές στον λαό.
Με βάση τα ευρήματα της προ γενέθλιας έκλειψης μιλάμε πως η Ρωσία φέτος θα επιδείξει τεράστια αδιαλλαξία. Θα αποδεχτεί προτάσεις που είναι προς όφελος της αλλά κυρίως θα μπορέσει να επιβάλει την γνώμη της. Θα αποκρούσει την ιδεολογική προπαγάνδα τρίτων και θα τους χτυπήσει με το ίδιο νόμισμα.
Ο Ωροσκόπος της χρονιάς μιλά για μια ανέλπιστη στροφή της Ρωσίας απέναντι σε μια κατάσταση, σε μια συμμαχία, μιλά για αλλαγές θέσεων και συμμαχιών. Πρέπει όμως να επισημάνω πως ξεκινά μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά αφού ο KRONOS μιλά για άμεσες αναβαθμίσεις διαφόρων υπηρεσιών όπως για παράδειγμα η αστυνομία, ο στρατός, η FSB. Ο λαός αρχίζει και νοιώθει ικανοποιημένος από την ποιότητα ζωής του. Έχω όμως την αίσθηση πως ο Πρόεδρος της ή κάποιος πολύ κοντά στο περιβάλλον του κινδυνεύει ή θα κινδυνέψει η ζωή του.
Ο KRONOS εξακολουθεί να μιλά για θάνατο αξιωματούχων αλλά και για δικές της κινήσεις που φέρνουν τα πάνω-κάτω στο τραπεζικό σύστημα και στο εμπόριο. Δεν αποκλείεται να «σύρει» κάποια χώρα σε δικαστήρια. Η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου για κάποια περιοχή που την ενδιαφέρει παίζει και μάλιστα πολύ σοβαρά.
Ο πλανήτης της δράσης, ο ‘Άρης, μιλά για έναν αθλητή -σύμβολο της χώρας που θα αναλάβει κάποιο αξίωμα. Μιλά όμως για βίαιες αντιδράσεις σε κάθε τι πάει κόντρα στα θέλω της κυβέρνησης. Η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση. Να λήξει μια συνεργασία. Συγκρότηση μιας ομάδας με σκοπό την διερεύνηση μιας κατάστασης
Ο Βόρειος Δεσμός μιλά για μια ένωση με ένα κοινωνικό-πολιτικό ή θρησκευτικό υπόβαθρο. Η χώρα θα πρέπει φέτος να συναντήσει το πεπρωμένο της. Επένδυση σε ευγενή μέταλλα, δημιουργώντας μια παράλληλη αγορά. Κόντρα με αυτό που λέμε «σύστημα». Έλεγχος ΜΜΕ και σε άλλες χώρες!!!
Σημεία κλειδιά της χρονιάς:
· Άνετη επικράτηση Πούτιν
· Αλλαγή τακτικής, μια πιο επιθετική κίνηση
· Δημιουργία νέων δεδομένων σε τραπεζικό, οικονομικό και ενεργειακό επίπεδο.
· Έλεγχος ΜΜΕ και σε άλλες χώρες
· Διακοπή-ρήξη στους κόλπους μιας συμμαχίας
· Πένθος από απώλεια αξιωματούχου
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Το 2018 είναι εδώ και η Γερμανία βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη για αυτήν κατάσταση. Σε κατάσταση «ακυβερνησίας» αφού το πολιτικό σκηνικό παραμένει θολό. Παράλληλα εάν νομίζετε πως η κατάσταση έχει γίνει ή θα γίνει καλύτερη σε επίπεδο συμπεριφοράς μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε.
Κοιτώντας τις προγενέθλιες τάσεις για το 2018 θα έχουμε κατάσταση όπου η νεολαία θα είναι πιο νευρική και πιο θορυβώδης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα υπάρχει ευρεία συμμετοχή σε συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις ενώ κυβερνητικά στελέχη και αποφάσεις θα είναι αντικείμενα σαρκασμού. Η στάση της χώρας απέναντι στις καταστάσεις που θα λάβουν χώρα στην Γηραιά ήπειρο (**και όχι μόνον) θα είναι αμετακίνητες και ακλόνητες αφού το Γερμανικό είχε και έχει συνέχεια στους βασικούς άξονες της πολιτικής του. ¨όμως θα υπάρξουν σκληρά γεγονότα αφού η Γερμανία θα νοιώσει μια πίκρα –μια απώλεια, χάνοντας ένα άτομο που είναι για αυτήν κεφάλαιο. Θεωρώ πως θα βρεθεί σε δεινή θέση αφού θα υπάρχει ένας ψυχαναγκασμός είτε να πάρει μια απόφαση δύσκολη είτε να αναγκαστεί να κάνει μια κίνηση κόντρα στο «Ευρωπαϊκό ιδεώδες». Σαν να αλλάζει στρατόπεδο. Όπως και να ‘χει όμως θα δημιουργήσει μεγάλες έχθρες…. Μεγάλα ζητήματα με «πειραγμένα» στατιστικά, μηχανήματα που δεν ανταποκρίνονται σε κάποιες προδιαγραφές αλλά και καταστροφικές πυρκαγιές(;;;).
Ο ετήσιος Κρόνος σηματοδοτεί εμπόδια και ζημιές δια μέσω μιας κατάστασης άρνησης για την συμμετοχή σε μια κατάσταση. Μιλά για μια πτώση από τον αέρα (**αεροπλάνο, ελικόπτερο κλπ). Μια χάρη που θα ζητηθεί, κάτι σαν εξαίρεση τελικά δεν θα γίνει. Κάποιες δυσάρεστες ειδήσεις σε οικονομικό- τραπεζικό επίπεδο θα πέσουν ως κεραυνός εν αιθρία.
Ο Kronos σηματοδοτεί μια τιμητική διάκριση σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Δικαστικές διαμάχες δεν θα της βγουν σε καλό. Ζητήματα παράβασης καθήκοντος και κακοδιαχείριση από την κυβέρνηση. Ζητήματα με την ανεργία. Γυναίκες με «ιδιαίτερη» συμπεριφορά δημιουργούν «σκηνικά» στο Κοινοβούλιο. Κοινωνική δυσαρέσκεια ενάντια στην κυβέρνηση. Συμπεριφορά υπεροπτική και άκρως δικτατορική.
Ο ετήσιος Ωροσκόπος μιλά για επιθέσεις στην καρδιά της Γερμανίας και ευθεία απειλή τρίτους αλλά και ένα εκρηκτικό περιβάλλον. Ζητήματα με τους μετανάστες οι οποίοι θα κάνουν αίσχη εις βάρος των Γερμανών πολιτών. Έτσι η κυβέρνηση θα συνταχθεί με το υπό αναθεώρηση κοινό περί δικαίου και κράτους αίσθημα.
Ο ετήσιος Άρης υποδεικνύει μια επιθετική ρητορεία και πολιτική αλλά σε «κακό timing» αφού θα επιχειρήσει η Γερμανία να εξαναγκάσει κάποιους να κάνουν κάτι παρά την θέληση τους και αυτή με την σειρά της θα υποστεί το ίδιο ακριβώς. Όμως στην περίπτωση της όπως λέει και ο Vito Corleone στον Νονό « I'm gonna make him an offer he can't refuse» (Θα τον κάνω μια προσφορά που δεν μπορεί να αρνηθεί)
Ο ετήσιος Βόρειος Δεσμός σημειοδοτεί το αίτημα για προστασία από τρίτους. Προβλήματα με πρεσβείες και χώρους Γερμανικών συμφερόντων. Προβλήματα υγείας σε μια προσωπικότητα της κυβέρνησης. Προβλήματα με τον κόσμο και σεξουαλικές επιθέσεις. Το ετήσιο Μεσουράνημα μιλά για μια «τύχη που στερεύει». Ένα άτομο με τάσεις αρχομανίας που δημιουργεί προβλήματα. Προβλήματα με τα χρήματα, τα επιδόματα και τις παροχές.
Σημεία κλειδιά της χρονιάς:
· Οικονομικά ζητήματα
· Προβλήματα με αλλοδαπούς και παροχές
· Επίθεση στην καρδιά της Γερμανίας
· Εξαναγκασμός από τρίτους
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει την τύχη μα και την ατυχία να έχει για Πρόεδρο τον Ταγίπ Ερντογάν. Έναν πρόεδρο που από τσιράκι των Αμερικάνων νομίζει πως μπορεί να γίνει σουλτάνος, πλανητάρχης, Θεός.
Θυμάμαι που έγραφαν οι δημοσιογράφοι πως θα κάνουν τρελές δουλειές οι Τραμπ με τον Ερντογάν και είχα επιχειρήσει την συναστρία τους. Μετά ο Ερντογάν την «άκουσε» Ρωσόφιλος και «έγειρε» προς την «Ρωσική Αρκούδα» εξαπολύοντας μύδρους κατά των πρώην του «πατρόνων».
Το 2018 είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονιά για την Τουρκία αφού μετά τις 21/2 οι «Κεμαλιστές» παραμονεύουν. Κοιτώντας την προ γενέθλια έκλειψη επί του ετησίου χάρτη βλέπουμε πως πρέπει να προετοιμαστούν οι Τούρκοι για μεγάλη οικονομική κατρακύλα. Μια δολοφονία κατά την διάρκεια της ημέρας «θα πονέσει» πολύ την Τουρκία του Ερντογάν. Ο εμπρηστικός λόγος και το παραλήρημα μίσους δεν φαίνεται να της βγαίνουν σε καλό. Παράλληλα τράπεζες και εταιρείες που είναι ο «πυλώνας» της Τουρκικής οικονομίας θα βρεθούν αντιμέτωπες με την Δικαιοσύνη και κρατικούς λειτουργούς εκτός των τουρκικών συνόρων. Έτσι πολλά άτομα του περιβάλλοντος Ερντογάν θα βρεθούν στο στόχαστρο αρχών και ίσως «εγκλωβιστούν νομικά» με σκοπό να συνεργαστούν και να «κελαηδήσουν».
Ο ετήσιος Κρόνος μιλά για έναν λαό που είναι δυστυχισμένος. Μιλά για εχθρότητες και πολλές επιθέσεις που θα στερήσουν την χαρά της οικονομικής ανάκαμψης δια μέσω του τουρισμού. Παράλληλα δείχνει πως θα αντιμετωπίσει προβλήματα σε τραπεζικό επίπεδο αλλά και με καταθέτες. Απώλεια δημοτικότητας ή ακόμα και της ηγεσίας. Οι μετανάστες και οι λαθραίοι αγανακτούν.
Το Μεσουράνημα σηματοδοτεί ακραία ρητορική υπό το πρόσχημα της εθνικής τιμής και υπερηφάνειας. Σκάνδαλο με κατάχρηση χρήματος και εξουσίας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Οι θεωρίες τελικά δεν έχουν την απήχηση που θα περίμεναν οι τούρκοι.
Ο Ωροσκόπος μιλά για την ανάγκη για λήψη βοήθεια από τρίτους αλλά και προσωπικότητες που δέχονται κακεντρέχεια και φθόνο. Η χώρα θα αποκτήσει μια αίσθηση κατωτερότητας έναντι των άλλων και αυτό θα την κάνει επικίνδυνη έναντι άλλων χωρών που θεωρεί πως είναι του «χεριού» της. Καθίζηση της βαριάς βιομηχανίας.
Από την άλλη ο Άρης σηματοδοτεί τεράστια προβλήματα τα οποία ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να γίνουν μέγγενη στον λαιμό του Ερντογάν. Δεν αποκλείεται να έχουμε εισαγωγή αυτού στο Νοσοκομείο (**αν και κάτω από το παλάτι έχουν ολόκληρη κλινική για τον Ερντογάν).
Ο Βόρειος Δεσμός μιλά για χυδαιότητα αλλά και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκικής κυβέρνησης. Προβλήματα με εκκλησίες. Η χώρα θα έχει την ψευδαίσθηση πως μπορεί να ηγηθεί μιας κατάστασης με γνώμονα και σημαία την πίστη αλλά που απώτερος σκοπός είναι να κάνει τον νταβατζή σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο.
Σημεία κλειδιά της χρονιάς:
· Καθίζηση της οικονομίας και της βιομηχανίας
· Προβλήματα με την Δικαιοσύνη εκτός Τουρκίας για άτομα περιβάλλοντος Ερντογάν
· Πρόβλημα υγείας του Ερντογάν
· Απώλεια της δημοτικότητας ή ακόμα και της ηγεσίας
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Οι Λατίνοι έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στις Τέχνες. Στην μεσαιωνική λοιπόν ρητορική υπάρχει ο όρος commedia που σημαίνει ένα ποίημα με «πονεμένη» αρχή και happy end. Το 2018 περισσότερο έρχεται να υποδείξει πως οι Ιταλοί θα ζήσουν περισσότερο μια τραγωδία αλλά με την κυριολεκτική έννοια της λέξης δηλαδή. Διότι τραγωδία σημαίνει το σοβαρό δράμα που παρουσιάζει συνήθως ένα μύθο ή σπανιότερα ένα ιστορικό γεγονός με εκφραστικό όργανο τον ποιητικό λόγο και αποσκοπεί στο να συγκινήσει και να διδάξει.
Κοιτώντας τα δεδομένα της προ γενέθλιας έκλειψης θεωρώ πως η Ιταλία μπαίνει σε μια κατάσταση συλλήψεων, παραιτήσεων επιφανών προσώπων και πιθανή εμπλοκή αυτών με άτομα που σχετίζονται με την μαφία. Επιπρόσθετα ένα άτομο που θεωρείται από τους Ευρωπαίους ως «ανακατωσούρας» θα είναι ο δάκτυλος που θα «πυροδοτήσει» εξελίξεις. Ζητήματα θα προκύψουν μέσα σε διεθνείς οργανισμούς (Ε.Ε, ΝΑΤΟ κλπ). Επίσης δείχνει αλλαγές σε κοινωνικό επίπεδο. Η κυβέρνηση θα «διαταχθεί» να «πέσει». Προβλήματα με άτομα με διαφορετική κουλτούρα ή εθνικότητα.
Ο ετήσιος Κρόνος μιλά για απολύσεις αλλά για την ακύρωση μιας συμφωνίας ή μιας «δέσμευσης». Μια δυσάρεστη απόφαση (*που αρχικά θα φέρει τους Ιταλούς σε δύσκολη θέση) τελικά θα φέρει καλά αποτελέσματα. Η Ιταλία θα δεχθεί μια ευθεία απειλή πως οδηγείται με τις πράξεις της στην απομόνωση και την καταστροφή.
Ο Kronos σηματοδοτεί προβλήματα με την κεφαλαιακή επάρκεια της Ιταλίας και για κόντρα εντός της κυβέρνησης. Κάποιοι τεχνοκράτες θα της συστήσουν άμεσες και βαθιά δομικές αλλαγές. Οι Ιταλοί θέλουν να αρνηθούν αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να το πράξουν. Στην Ευρώπη τελικά υπάρχει ένα τυραννικό καθεστώς. Δεν αποκλείεται κάποια φίρμα που είναι άρρητα συνδεδεμένη με την Ιταλία να περάσει σε «ξένα» χέρια (**π.χ η ΑΡΜΑΝΙ, ΦΙΑΤ κλπ). Η Ιταλία θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως μια χώρα με επικίνδυνο περιβάλλον. Προβλήματα με την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω αστοχιών υλικού.
Η Ιταλία νοιώθει αδικημένη και θα επιχειρήσει να κάνει μια επίδειξη δύναμης. Παράλληλα όμως θα βρεθεί αντιμέτωπη με την καταστροφική μανία της Φύσης και ιδιαίτερα με σεισμούς.
Το Μεσουράνημα μιλά για εκφράσεις με τρόπο εκρηκτικό ενώ σε πολλές περιπτώσεις θα γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τα κελεύσματα των Βρυξελλών.
Ο πλανήτης της δράσης, ο Άρης, μιλά για πολλά εμπόδια. Για νομικές παρεμβάσεις σε θέματα εργασίας αλλά και για απεργίες. Για πυρκαγιές αλλά και για οδομαχίες. Για καταστάσεις που αγγίζουν τα όρια της μαζικής δολοφονίας. Ναυάγια αλλά και προβλήματα από την μαζική εισβολή λαθρομεταναστών.
Σημεία κλειδιά της χρονιάς:
· Προβλήματα στην τραπεζική επάρκεια
· Αποτυχία της κυβέρνησης
· Δημοψήφισμα ή εκλογές
· Καταστροφές από την μανία της Φύσης
· Φυγή από μια ένωση
· Ανυπακοή
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Το 2018 για την Σαουδική Αραβία τείνει να είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έτος αφού ο νέος διάδοχος Μuhammad Bin Salman είναι εξαιρετικά σκληροπυρηνικός αλλά και οραματιστής μιας «άλλης» Σαουδικής Αραβίας. Εξετάζει την απαγκίστρωση της οικονομίας από το εμπόριο πετρελαίου και την μετάβαση της και σε μια νέα εποχή πιο πολυεπίπεδη.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα επιμείνει σε μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο Κατάρ και στην Υεμένη ενώ θα αναγκάσει να εμπλακεί και να βοηθήσει είτε τις ΗΠΑ, είτε την Ρωσία αφού η Αραβία είναι περιοχή …φιλέτο.
Ο νέος διάδοχος, ήταν ο δεύτερος στην διαδοχή, αλλά ο πατέρας του «παρέκαμψε» τον 57χρονο ανιψιό του που ήταν ο άμεσος διάδοχος. Αυτό σημαίνει πως πρέπει ο νέος διάδοχος εάν θέλει να «επιβιώσει» να αγοράσει κανένα βιβλίο του Μακιαβέλι και να μάθει απέξω και ανακατωτά τα τρία παρακάτω αποφθέγματα του μεγάλου θεωρητικού της πολιτικής.
Ø Έναν ηγέτη πρέπει να τον φοβούνται και να τον αγαπούν. Αν δεν γίνεται και τα δύο, τότε καλύτερα μόνο να τον φοβούνται.
Ø Ποτέ μην προσπαθείς να κερδίσεις με τη βία αυτό που μπορεί να αποκτηθεί με πονηριά.
Ø Δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό για τον ηγεμόνα από το να φαίνεται ότι είναι θρήσκος.
Μελετώντας τα ευρήματα της προ γενέθλιας έκλειψης βρίσκουμε πως για το 2018 στην Σαουδική Αραβία θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγές. Αυτό γιατί η μετάβαση στην νέα εποχή που οραματίζεται ο Μuhammad Bin Salman θα γίνει με γοργούς ρυθμούς ενώ θα εξαγγείλει νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ. Παράλληλα νομικά επιχειρήματα και διατάγματα θα επιχειρήσουν να εκσυγχρονίσουν την ζωή των Αράβων χωρίς όμως να καταπατηθούν τα πιστεύω τους σχετικά με την θρησκεία. Γνωρίζουν πως υπάρχουν στρατηγικές ικανότητες απλά …χρειάζονται τα μέσα. Επιπρόσθετα θα υπάρξουν προβλήματα με γυναίκες από το εξωτερικό οι οποίες είναι «χαμηλής ηθικής» και θα επιχειρήσουν να εμπλέξουν σε σκάνδαλο πρόσωπα της κυβέρνησης. Οι συνεργασίες δεν ευνοούνται αυτή την χρονιά διότι ίσως κάποιοι θεωρήσουν πως το Ριάντ είναι τελικά αδύναμο.
Η χρονιά έχει WI/SA (*χρεωκοπίες, δυστοκίες, πένθος) και ο άξονας αυτός με διαφορά κάποιων λεπτών της μοίρας εφάπτεται με τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα αντίστοιχα και αυτό είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό. Η Αραβία θα νοιώσει πως δεν απολαμβάνει τον σεβασμό που της αρμόζει. Τα αποτελέσματα των συμφωνιών τελικά δεν θα ικανοποιήσουν. Η διεθνής κοινότητα θα ασκήσει τεράστια πίεση στην Αραβία.
Ο Kronos του ετησίου μιλά για καταστάσεις αρκετά δύσκολες αφού μιλά για απόπειρα υφαρπαγής της εξουσίας. Για απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος και μάλιστα πλησίον εθνικής ή θρησκευτικής εορτής. Απόπειρα αναβάθμισης του συστήματος υγείας. Κάποιες ξαφνικές διατάξεις και ξαφνικά διατάγματα θα συζητηθούν ποικιλοτρόπως. Άνοδο στην αγορά ακινήτων, μεγαλεπήβολα σχέδια για τουρισμό.
Το Μεσουράνημα μιλά για συστηματική και προσεκτική αλλαγή. Ο ηγέτης θα είναι «δακτυλοδεικτούμενος» για λόγους ιδιοτροπίας και συμπεριφοράς. Σκάνδαλο κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης θα υπάρξει που θ’ ανατρέψει τα δεδομένα. Πολεμική εμπλοκή εξαιτίας του ότι αποκτά έναν πιο επιθετικό ή πολεμοχαρή χαρακτήρα η χώρα.
Ο ετήσιος Ωροσκόπος ισούται με Άρη που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται κάποιοι να ενωθούν για να την χτυπήσουν την Σαουδική Αραβία. Εντός της χώρας θα υπάρξουν βίαια γεγονότα και κατά την γνώμη μου θα κρύβεται η κυβέρνηση από πίσω. Δεν αποκλείεται να έχουμε νέο γύρο συλλήψεων. Δίνω εμπιστοσύνη σε άτομο με άλλη υπηκοότητα.
Ο ετήσιος Βόρειος Δεσμός μιλά για άτομα με διαφορετική κουλτούρα που θα «λύνουν» τα «προβλήματα». Απρόσμενες αλλαγές αλλά και συμμαχίες με χώρες με εντελώς διαφορετική κουλτούρα μα και ιδεολογία
Σημεία κλειδιά της χρονιάς:
·  Πιθανότητα ανατροπής της κυβέρνησης
·  Προετοιμασία για την μετά πετρελαίου εποχή
·  Εμπιστοσύνη για κρατικές υποθέσεις σε άτομα μη Άραβες
·  Νέος κύκλος συλλήψεων
·  Οικονομικό σκάνδαλο
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2018 ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Το 2018 είναι μια χρονιά όπου το Ισραήλ θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια ντροπιαστική ήττα ή για μια πύρρειο νίκη. Σε κάθε περίπτωση είναι μια χρονιά γεμάτες δοκιμασίες. Η προσπάθεια να υφαρπάξει το κομμάτι της Ιερουσαλήμ είναι μια προσπάθεια η οποία θα την βρει μπροστά της. Από την άλλη ξύπνησε τον «κοιμώμενο γίγαντα» την Κίνα όπου είναι σε θέση ισχύος έναντι της Αμερικής.
Αν και «εντός έδρας» ο λαός είναι με τα συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ εκτός των τειχών της Ιερουσαλήμ τα πράγματα είναι εντελώς αντίθετα. Με μόνη εξαίρεση πιθανόν …εμάς και την Αμερική.
Το Μεσουράνημα της χρονιάς μιλά για εκτίμηση και αλληλουχία της κοινής γνώμης…εντός συμφερόντων. Μιλάει για προβλήματα οικονομικά. Οι δράσεις αλλά και ο τρόπος που κινείται τελικά αποτελούν πηγή δοκιμασίας. Το εν λόγω κράτος θα είναι «δακτυλοδεικτούμενο» λόγω της συμπεριφοράς του που σε πολλές καταστάσεις θα είναι ακραία.
Ο Ωροσκόπος ισούται με τον γενέθλιο Ουρανό και αυτό σηματοδοτεί απρόσμενα γεγονότα μέσα από υπαιτιότητα τρίτων. Ξαφνικά θα ψάξει για νέες συμμαχίες αλλά και θα δοκιμαστεί σοβαρά τόσο η στρατιωτική του ικανότητα όσο και το διπλωματικό του προφίλ και η επιρροή.
Ο KRONOS ισούται με τον γενέθλιο Ποσειδώνα και μιλά για διπλωματία αλλά και για μια εξαπάτηση. Η διπλωματία με όπλο της το χρήμα και τα «μπερδεμένα νομικά πλαίσια» ή μάλλον η ερμηνεία του Νόμου κατά το δοκούν. Το Ισραήλ όμως δεν θα δεχτεί αυτή την ήττα και θα κινήσει γη και ουρανό. Θα κάνει αυτά που γουστάρει και θα κάνει επίδειξη ισχύος στους Παλαιστίνιους και όπου χρειαστεί.
Ο Κρόνος μιλά για μια τραυματισμένη αίσθηση, υποτίμηση και πρόβλημα με την ισοτιμία του Εθνικού του νομίσματος (*Σεκέλ) με τ’ άλλα νομίσματα. Πολλοί ισραηλινών συμφερόντων στόχοι θα κινδυνέψουν εντός και εκτός του Ισραήλ σε μια επίθεση που θα περιλαμβάνει και την «διαρροή μυστικών».
Ο Βόρειος Δεσμός μιλάει για την κρατική βούληση να δίνει διαταγές προς τους άλλους και να περιμένει να εκτελεσθούν προκειμένου να δείξει ποιος κάνει παιχνίδι. Ενδεχομένως σε πολιτικό επίπεδο να έχουμε μια παραίτηση ή μια αποχώρηση. Η χώρα θα στήσει μια «παγίδα» εκτός Ισραήλ σε χώρα που είναι εχθρός της.
Σημεία κλειδιά της χρονιάς:
· Αμφισβήτηση του «δίκιου» και της κυριαρχίας του Ισραήλ
· Προβλήματα από οικονομικές «επιθέσεις» στο Σέκελ (*εθνικό νόμισμα)
· Παραίτηση-απόσυρση από την πολιτική σκηνή επιφανούς ατόμου
· Νομικά τερτίπια και δολοπλοκίες για την αναστροφή του άσχημου κλίματος
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
Το 2018 θα είναι για την Αμερική ένα έτος κομβικό. Αφ’ ενός γιατί η οικονομία θα δείξει σημάδια κόπωσης αλλά και γιατί τα πράγματα θα δείξουν πως ζορίζουν για τον Πρόεδρο Τραμπ. Διότι ο Πρόεδρος Τραμπ για το έτος 2018 έχει να δεχθεί πολυεπίπεδα χτυπήματα αφού ο σκοπός είναι να τον «κατεβάσουν» με κάθε «κόστος». Και αν έχει πρόβλημα ο Πρόεδρος της χώρας τότε αυτομάτως έχει και η χώρα.
Θα χρησιμοποιήσουμε ως εισαγωγή μια τεχνική που δεν «παίζει» αλλού όσο και να ψάξετε. Το μόνο που θα υποδείξουμε στο κοινό είναι πως σχετίζεται με την προ γενέθλια έκλειψη. Κατ’ αρχήν είναι ο χρόνος τέλεσης ενός εξαιρετικού γεγονότος και εντός της Αμερικής ξεκινούν καταστάσεις που θεωρούνται επαναστατικές. Οι ευκαιρίες που θα υπάρχουν τελικά θα είναι αδύνατον να ευοδωθούν. Η Αμερική θα ζητήσει βοήθεια ενώ οι θέσεις της σε διεθνείς οργανισμούς θα υπερασπίζονται μέσω του δικαιώματος αρνησικυρίας (**veto). Η χώρα θα μπει στο «στόχαστρο» των άλλων.
Το ετήσιο Μεσουράνημα μιλά για πολιτικές αλλαγές και για έντονη δραστηριοποίηση ανθρώπων του πνεύματος. Σηματοδοτεί επίσης ένα σεξουαλικό σκάνδαλο εντός της κυβέρνησης. Υποδεικνύει δε πως είναι μια χρονιά καρμική!!! Αν και θα υπάρξουν επαφές με διάφορα άτομα που αποσκοπούν σε έναν κοινό σκοπό τελικά η Αμερική μπαίνει σε μια κατάσταση μερικής απομόνωσης. Υποσχέσεις που έδωσε και που έλαβε θα καταλάβει πως δεν μπορούν να τηρηθούν στο ακέραιο. Έχει πολλές πιθανότητες η Αμερική να γνωρίσει μια πρωτόγνωρη απόρριψη. Όπως είχαμε πει η Αμερική θυμίζει κάτι από τις τελευταίες μέρες του Βυζαντίου.
Ο ετήσιος Ωροσκόπος σηματοδοτεί αλλαγές σε συλλογικές-κλαδικές συμβάσεις αφού ο κόσμος θα πιστεύει πως το νόμισμα του (*δολάριο Αμερικής) έχει χάσει κάτι από την αξία και την αίγλη του. Μια δίκη ή παραπομπή σε δίκη μιας κορυφαίας προσωπικότητας θα απασχολήσει τα media αλλά και την ίδια την κυβέρνηση. Το τέλος μιας συνεργασίας ή μια αποχώρηση από μια συνθήκη ή συμφωνία ή ένωση κρατών. Σε ζητήματα εξοπλισμών θα προκύψουν ελαττωματικά προϊόντα και χρειάζεται προσοχή για να μην έχουν απώλειες σε έμψυχο δυναμικό. Η χώρα θα βρεθεί έρμαιο καταστάσεων βίας αλλά και διαδηλώσεων. Πολλά γεγονότα θα έχουν σαν αποτέλεσμα την βία ενώ δεν αποκλείεται το «γόητρο» των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ (*NSA, CIA etc) να αμαυρωθεί.
Ο ετήσιος KRONOS μιλά για διαφθορά αλλά και κάποια «λογιστικά τρικ» κάποιων φορέων ή εταιρειών. Δεν αποκλείεται μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία να βαρέσει κανόνι μετά από μια μεγάλη καταστροφή. Γενικά είναι μια χρονιά που η κεντρική διοίκηση θα έχει πολύ τρέξιμο αφού θα βρεθεί αντιμέτωπη με την μανία της φύσης και εκτεταμένες ζημιές. Παράλληλα αρκετά πρόσωπα της κυβέρνησης θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη. Εντός της κυβέρνησης αρχίζει και βγαίνει αρκετή γκρίνια αφού πλέον η Αμερική δεν είναι η κραταιά υπερδύναμη που μπορεί να κάνει ότι θέλει. Κάποιο άτομο που θέλει να μπει υπό δικαστική «προστασία» ίσως τελικά δεν προστατευθεί όπως πρέπει και τελικά «εγκαταλείψει» τον μάταιο τούτο κόσμο. Ο Πρόεδρος τελικά θα περάσει δύσκολα και δεν αποκλείεται να κινδυνέψει είτε πολιτικά –είτε βιολογικά.
Ο ετήσιος ΑΡΗΣ, ο πλανήτης της δράσης- μιλά για την ικανότητα που θα έχει η Αμερική να διεξάγει παράλληλα, με τις συζητήσεις για ειρηνευτικές επιλύσεις, κάποιες black ops προκειμένου να παίζει το παιχνίδι με «σημαδεμένα» χαρτιά. Ο Άρης του έτους ισούται με τον γενέθλιο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και αυτό δεν αποκλείεται περιοχές-κράτη που τα υποστήριζε τελικά να τα «πουλήσει» αφήνοντας λαούς και ηγεσίες εντελώς εκτεθειμένες. Μια χειροβομβίδα –ρουκέτα σε κρατικό κτήριο. Δίνοντας οπλισμό και ειδική μεταχείριση σε αντιστασιακές ομάδες που κάνουν την «βρώμικη» δουλειά για μένα.
Ο Βόρειος Δεσμός μιλά για οικονομικό σκάνδαλο με κρυφά και αδήλωτα εισοδήματα. Φέτος είναι μια χρονιά που η Αμερική θα βρεθεί απέναντι από το «κάρμα» της και τις επιλογές. Προβλήματα από μείωση του εμπορίου και της αγοραστικής δύναμής αλλά και πτώση των οικονομικών της.
Σημεία κλειδιά της χρονιάς:
· Προβλήματα και αμφισβήτηση εντός του υπουργικού συμβουλίου
· Δικαστική διαμάχη για κάποια μέλη της κυβέρνησης
· Μείωση της οικονομικής δύναμης
· Προβλήματα από έκτακτα φαινόμενα και την μανία της φύσης
· Κίνδυνος πτώσης του αξιώματος του Προέδρου ή ενός εκ των αξιωματούχων
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ
Η Γαλλία θεωρείται από πολλούς η κοιτίδα του συγχρόνου πολιτισμού και της τέχνης. Αυτό βέβαια φαντάζει ως κακόγουστο αστείο αφού τα μουσεία της είναι γεμάτα με ελληνικά εκθέματα που είναι κλεμμένα ενώ η οικονομία της υφίσταται σε μεγάλο βαθμό μέσα από αποικίες…
Η άνοδος του Μακρόν στην εξουσία πίστευαν πως θα έφερνε «καλύτερες μέρες» στον Γαλλικό λαό. Όμως τελικά έφεραν στους Γάλλους έναν πολύ πικρό και επώδυνο εφιάλτη. Δεν ξέρω κατά πόσο όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» θα μπορούν να κοιμούνται με την συνείδηση τους καθαρή.
Το 2018 είναι μια χρονιά μεγάλων ανακατατάξεων για την Γαλλία. Κοιτώντας τα δεδομένα της προ γενέθλιας έκλειψης θα έχουμε αρκετές αλλαγές στο νομικό πλαίσιο σε θέματα σχετικά με τον γάμο και την συμβίωση. Επιπρόσθετα ζητήματα θα προκύψουν σχετικά με τα κεκτημένα της εργασίας αλλά και προβλήματα θα προκύψουν σε μηχανήματα ή αυτοκίνητα γαλλικής κατασκευής. Θα πρέπει να προσεχθεί πολύ το ζήτημα ασφαλείας των πολιτών μιας και δεν αποκλείεται να έχουμε πολύνεκρο χτύπημα εκτός της πόλης του Παρισιού. Παράλληλα προβλήματα θα υπάρξουν με τις λεγόμενες «μικρές» επιχειρήσεις. Η Γαλλία θα δεχτεί μια ανέλπιστη κίνηση… ματ.
Ο ετήσιος Κρόνος μιλά για πράγματα και διατάγματα που θα είναι παράλογα και θα αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. Η απόπειρα της Γαλλίας να κάνει τον «μπροστάρη» θα πέσει στο κενό. Η ματαιοδοξία και το «σύνδρομο του Ναπολέοντα» θα προδιαθέσουν τους άλλους να αποτραβηχτούν.
Ο ετήσιος Ωροσκόπος μιλά για έναν φόβο, για έναν τρόμο που θα είναι διάχυτος στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Η Γαλλία, όπως προ είπα, θα επιχειρήσει να υψώσει τα λάβαρα της επανάστασης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα περάσουν… δύσκολες ώρες… Το ετήσιο Μεσουράνημα σηματοδοτεί έριδες και παραιτήσεις βουλευτών ή στελεχών της κυβέρνησης. Αυτό θα μπορούσε να βγάλει και αποσύρσεις άρον -άρον κάποιων τροπολογιών.
Ο Βόρειος Δεσμός μιλά για μυστικές επαφές που θα βγουν στην επιφάνεια. Μιλά για καρμικές σχέσεις και συμμετοχή σε συνωμοσίες, λανθασμένα δόγματα κλπ. Ο ετήσιος KRONOS σηματοδοτεί αλλαγές στο νομικό αλλά και στον τρόπο εκτέλεσης κάποιων αποφάσεων. Μιλά για «παράκαμψη» νόμων και αποφάσεων αλλά και συνθήκες οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Μακρόν πρέπει να είναι ένα εγκάθετο πιόνι και ψυχάκιας. Ο λαός θα νοιώσει πως εξαπατήθηκε και θα θεωρεί πως οι πολιτικοί και ιδιαίτερα οι κυβερνήτες είναι άχρηστοι. Προβλήματα από μυστικές οργανώσεις και «αντάρτες» πόλης δημιουργούν τεράστια προβλήματα και ανθρώπινες απώλειες αφού πολλοί θα λειτουργούν υπό κάλυψη….
Τέλος, ο πλανήτης της δράσης ο Άρης, η χώρα οδηγείται σε μια δύσκολη κατάσταση αφού ενδεχομένως να έχουμε μια σοβαρή ασθένεια γυναίκας (*η και καλά «σύζυγος» του Μακρόν ίσως;;;) αλλά σηματοδοτεί μια ακραία και αυταρχική δράση που επιβάλλεται σιωπηλά ενώ θα υπάρξουν μειώσεις και αποτυχίες στην εγχώρια πολεμική βιομηχανία.
Σημεία κλειδιά της χρονιάς:
· Αυταρχική δράση της κυβέρνησης
· Αίσθηση εξαπάτησης του λαού
· Ξανά ένα νέο Μπατακλάν
· Τρόμος και φόβος από επιθέσεις
· «Μαγειρέματα» σε Νόμους και διατάξεις
· Κίνηση «ματ» από εταίρους τελικά βλάπτει την Γαλλία
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ
Το 2018 είναι μια χρονιά που τελικά έρχεται η Κίνα να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και τις προθέσεις της στην παγκόσμια σκακιέρα. O Σι Τσινπινγκ είναι με βάση διεθνούς αναλυτές ο «Πούτιν της Ανατολής» και ενδεχομένως να έχουν δίκιο. Ο Σι Τσινπινγκ θέλει φέτος για τον εαυτό του και για την πατρίδα του μια «άτυπη ρεβάνς» από τους Αμερικάνους.
Η προ γενέθλια έκλειψη της Κίνας σηματοδοτεί πως η Κίνα εκτός από αυτά που της επιβάλουν το πολλαπλά συμφέροντα που έχει ανά τον πλανήτη θα ακούσει και την φωνή της συνείδησης της. Μια δολοφονία ενός σημαντικού προσώπου ή ένας ανεξήγητος θάνατος θα αναστατώσει το σύμπαν. Σε κάποια άτομα ή χώρες θα αρνηθεί πάσης φύσεως διευκολύνσεις. Ίσως εξαπατηθεί σε κάποιες συμφωνίες ενώ δεν αποκλείεται να έχει μια οικολογική καταστροφή από αμέλεια ή «ατύχημα».
Ο Ωροσκόπος της χρονιάς (AS) μιλά για πολλά χρήματα στην έρευνα μα και στην ανάπτυξη τεχνολογιών αλλά και μεγάλες οικονομικές χασούρες εξαιτίας είτε τρίτων είτε κακού timing. Θα δημιουργήσει ή θα ενταχθεί σ’ έναν φορέα που θέλει να δημιουργήσει κάτι σαν αντίπαλον δέος σε μια «άρρωστη και καταδυναστευτική» κατάσταση. Το λάθος που θα επιχειρήσουν οι αντίπαλοι της είναι να της δείξουν από αυτοί ήταν, είναι και κυρίως ΘΑ ΕΙΝΑΙ ισχυρότεροι απ’ αυτήν.
Έτσι το Μεσουράνημα της χρονιάς θα δείξει πως τελικά κάνουν λάθος αφού οι αντίπαλοι θα πέσουν στην ανάγκη της και εκεί μην περιμένετε οι Κινέζοι να δείξουν οίκτο. Σηματοδοτεί μια επιβράδυνση της οικονομίας. Ο λαός που φαίνεται πως ανησυχεί.
Ο Βόρειος Δεσμός σηματοδοτεί κινήσεις που αποσκοπούν στο να τονώσουν τα όνειρα και τις προσδοκίες της νεολαίας. Η Κίνα όμως λόγω του ότι νοιώθει μεγάλη σιγουριά και πίεση αλλά πρέπει και να το δείξει θα αμφισβητήσει στα ίσια την υπερδύναμη που λέγονταν Αμερική. Ζητήματα προπαγάνδας και διάφορα fake news τελικά θα της κάνουν μια σχετική ζημιά.
Ο ετήσιος KRONOS σημειοδοτεί αμέσως αποφάσεις. Προεικονίζει και κάποιες αλλαγές στο δικαστικό και νομικό σύστημα. Η εκμετάλλευση της τεχνογνωσίας θα της αποφέρει πολλά κέρδη. Αιτήματα και «απαιτήσεις» τρίτων θα απορριφθούν στην πλειονότητα τους.
Ο Κρόνος δείχνει προβλήματα με την ακίνητη περιουσία και με τα δάνεια. Θα πρέπει να προσεχθεί η επάρκεια και η υπευθυνότητα των υπαλλήλων του κράτους διότι εξαιτίας αμελείας ίσως η Κίνα έχει προβλήματα με το περιβάλλον ή με την καταστροφή μιας τεράστιας έκτασης.
Σημεία κλειδιά της χρονιάς:
· Προβλήματα με ρύπανση –οικολογική καταστροφή
· Νομισματικός και οικονομικός ανταγωνισμός στα όρια του «πολέμου»
· Δολοφονία ή «περίεργος θάνατος» ιδιαίτερα επιφανούς ατόμου αφήνει υπόνοιες για διακρατικό πόλεμο συμφερόντων.
ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2018 ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ
Η Σουηδία, η χώρα των πάγων, των Βίκινγκς αλλά και των «προοδευτικών» ανθρώπων είναι για το 2018 μια χώρα που θα πρέπει να ετοιμάζεται για σημαντικές αλλαγές. Αν και περάσανε την παγκόσμια οικονομική ύφεση με σχεδόν ανώδυνο τρόπο τι θα μπορούσε να συμβεί εάν αυτή η βόμβα … «έσκαγε» στην πόρτα της;;
Η Σουηδία για το 2018 θα πρέπει να προετοιμαστεί για δυο τινά. Την προβληματική διαχείριση των στεγαστικών δανείων αλλά και το μεταναστευτικό.
Αλλαγές από την κυβέρνηση στην δομή και στον τρόπο λειτουργίας της αφού προσπαθεί να έρθει πιο κοντά σε μια προοδευτική κουλτούρα που διαθέτει. Αυτό απαιτεί όμως την απαραίτητη προϋπόθεση πως και ο άλλος είναι έτοιμος.
Θα χρειαστεί να κάνει εκτεταμένη χρήση βίας διότι όπως είχε πει και ο Νεύτωνας όπου υπάρχει μια δράση υπάρχει και μια ίση και αντίθετη αντίδραση.
Αξίζει να σημειωθεί πως Δοκιμασία μέσα από μια μεγάλη απογοήτευση. Ηλεκτρική ενέργεια. Ξαφνική δύναμη. Κεραυνοβόλημα.
Οι Σουηδοί θα νοιώσουν πως σιγα-σιγά κινδυνεύουν να χάσουν την πατρίδα τους από μια κατάσταση στο μεταναστευτικό που κάνει διαρκώς μεταστάσεις σαν επιθετική νεοπλασία. Παράλληλα ο ετήσιος Ποσειδώνας μιλά για κέρδη μέσα από μια νομιμοφανή κομπίνα αλλά και ζητήματα με την αγορά ακινήτων.Karl Heinz Ottinger

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια