Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αρραβωνιάστηκε ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ

O πρίγκιπας Χάρι της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα τον αρραβώνα του με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αρραβώνας έλαβε χώρα μέσα στον Νοέμβριο ενώ ο γάμος τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2018.
Τα βρετανικά μέσα αναφέρουν πως ο 33χρονος πρίγκιπας και η 36χρονη ηθοποιός δεν έχουν ανακοινώσει ακριβή ημερομηνία για το γάμο τους αλλά το λογικό είναι να τελεστεί μετά τη γέννηση του τρίτου παιδιού του πρίγκιπα Ουίλιαμ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο.
Ο Χάρι είναι πέμπτος στη σειρά της διαδοχής, μετά τον πατέρα του, τον αδερφό του και τα δυο του ανίψια.
Meghan Markle
Γέννηση: 4 Αυγούστου 1981 (ηλικία 36), Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Εκείνη Αμερικανίδα, χωρισμένη, μιγάδα, ηθοποιός και ακτιβίστρια, η αλήθεια είναι πως το προφίλ της δεν είναι αυτό που είχε στο μυαλό της η βασίλισσα Ελισσάβετ για να γίνει σύντροφος του εγγονού της. Ωστόσο, η ίδια κατάφερε να κλέψει την καρδιά του και να πάρει την έγκριση της βασίλισσας.
Η Μέγκαν Μαρκλ μεγάλωσε μέσα σε μια διαφυλετική οικογένεια, έχοντας η ίδια δηλώσει: «Ο πατέρας μου είναι Καυκάσιος, η μητέρα μου αφροαμερικάνα. Έχω φτάσει σε σημείο να το αποδέχομαι και να λέω ανοιχτά ποια είμαι, να μοιράζομαι την καταγωγή μου, να φωνάζω με υπερηφάνεια ότι είμαι μια δυνατή μιγάδα, γεμάτη αυτοπεποίθηση».
Η ίδια στάλθηκε σε μικρή ηλικία σε σχολή θεάτρου, στο Χόλιγουντ, από την οποία μάλιστα είχαν περάσει η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Τζούντι Γκάρλαντ. Φοίτησε στο ιδιωτικό, ανεξάρτητο Ρωμαιοκαθολικό Σχολείο Θηλέων Immaculate Heart High School στο Λος Άντζελες και το 2003 αποφοίτησε με πτυχίο στην επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Northwestern, όπου υπήρξε μέλος της αδελφότητας Κάππα Κάππα Γάμα.
Στην αρχή της καριέρας της η Μέγκαν Μαρκλ είχε σοβαρό δεσμό με τον Τρέβορ Ενγλεσεον, ο οποίος μετά από 7 χρόνια σχέσης κατέληξε σε γάμο το 2011, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι ακουγόταν πως έβγαινε με την Τσέλσι Ντάνι και με την ηθοποιό Κρέσιντ Μπόνας.
Prince Harry
Γέννηση: 15 Σεπτεμβρίου 1984 (ηλικία 33), St Mary's Hospital, London, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.
O πρίγκιπας Ερρίκος της Ουαλίας (αγγλικά: Prince Henry of Wales, 15 Σεπτεμβρίου 1984), γνωστός ευρύτερα ως πρίγκιπας Χάρι, είναι ο νεώτερος γιος του Καρόλου, πρίγκιπα της Ουαλίας, και της πρώην συζύγου του Νταϊάνας.
Κατά την στιγμή της γέννησής του ήταν τρίτος στη σειρά διαδοχής για το βρετανικό θρόνο, όμως σήμερα κατέχει την πέμπτη θέση, καθώς βρίσκεται πίσω από τον πατέρα του, τον αδελφό του Γουίλιαμ, τον ανιψιό του Γεώργιο και την ανιψιά του Σάρλοτ.
Όπως και ο μεγαλύτερος αδερφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο Χάρι ολοκλήρωσε μια σειρά από ιδιωτικά σχολεία μέχρι που εισήχθη στο Κολλέγιο Έτον. Μετά από την αποφοίτησή του το 2003 επισκέφθηκε την Αργεντινή και την Αφρική, ενώ εργάστηκε σε μια αγροικία στην Αυστραλία και σε ένα ορφανοτροφείο στο Λεσότο. Τον Μάιο του 2005 επέλεξε, αντί να να συνεχίσει τις σπουδές του, να μεταβεί σε στρατιωτική σχολή της Βρετανίας. Έτσι τον Απρίλιο του 2006 πήρε το βαθμό του αξιωματικού.
Τον Φεβρουάριο του 2007 ανακοινώθηκε ότι η στρατιωτική μονάδα του Χάρι θα πήγαινε στο Ιράκ, όμως αποφασίστηκε ότι, και ο Χάρι και ο Ουίλλιαμ, δεν θα μεταβούν εκεί, εξαιτίας φόβου ότι θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνοι στόχοι για επιθέσεις. Ωστόσο, τον επόμενο χρόνο ο Χάρι υπηρέτησε 10 εβδομάδες στο Αφγανιστάν, ενώ αποχώρησε από εκεί όταν τα μέσα ενημέρωσης διέρρευσαν την τοποθεσία του.
Λόγω του ότι είναι από τους πρώτους στη γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου, έχει δεχτεί έντονη κριτική για την κοσμική του ζωή στο παρελθόν. Ο Χάρι, μάλιστα, απολογήθηκε δημοσίως για την επιλογή του να φορέσει σε πάρτυ μια ναζιστική στολή.

Τίτλοι, προσφωνήσεις και τιμές
Οι πλήρεις προσφωνήσεις και τίτλοι του Χάρι είναι Αυτού Βασιλική Υψηλότητα πρίγκιπας Ερρίκος Κάρολος Αλβέρτος Δαβίδ της Ουαλίας, αλλά είναι ανεπίσημα γνωστός ως πρίγκιπας Χάρι. Χρησιμοποιεί το όνομα της περιοχής στην οποία ο πατέρας του κατέχει τον τίτλο, δηλαδή, την Ουαλία, ως εδαφική κατάληξη αντί του επωνύμου. Στο παρελθόν το εν λόγω επώνυμο είχε παύσει να χρησιμοποιείται στην ενήλικη ζωή, μετά το οποίο χρησιμοποιούνταν μόνο ο τίτλος Μάουντμπαττεν-Γουίντσορ όταν ήταν απαραίτητο.
Ο Χάρι συνεχίζει να χρησιμοποιεί την Ουαλία ως επώνυμο του για στρατιωτικούς σκοπούς και είναι γνωστός ως Καπετάνιος Χάρι της Ουαλίας σε αυτά τα πλαίσια.
Παραδοσιακά, οι γιοι του μονάρχη και του Πρίγκιπα της Ουαλίας λαμβάνουν το δουκάτο αμέσως πριν από το γάμο, με πιο πρόσφατο τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος έλαβε το Δουκάτο του Κέιμπριτζ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια