Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποια ζώδια είναι ευπαθή σε πόνους στις αρθρώσεις;

Ποια ζώδια είναι ευπαθή σε πόνους στις αρθρώσεις;
Οι κυριότερες συνήθειες που συσχετίζονται με τα προβλήματα των αρθρώσεων είναι το υπερβολικό σωματικό βάρος, η έλλειψη άσκησης και το κάπνισμα. Καθένας από αυτούς τους παράγοντες συσχετίζεται με διάφορες αρθροπάθειες (λ.χ. η παχυσαρκία με την οστεοαρθρίτιδα και την ουρική αρθρίτιδα, το κάπνισμα με την ρευματοειδή αρθρίτιδα κ.ά.). Η οστεοαρθρίτιδα είναι μία χρόνια πάθηση κατά την οποία καταστρέφεται ο αρθρικός χόνδρος και άλλα στοιχεία μιας άρθρωσης.
Πλήττει κυρίως τις αρθρώσεις των δαχτύλων και τα σημεία που δέχονται ισχυρές πιέσεις, όπως το γόνατο και το ισχίο, μπορεί όμως να εμφανιστεί και στους καρπούς, τους αγκώνες, τους ώμους και άλλες αρθρώσεις του σώματος.
Τα ακριβή αίτια της νόσου δεν είναι γνωστά, στην εκδήλωσή της όμως εμπλέκονται αρκετοί παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία, τραυματισμοί και η καταπόνηση συγκεκριμένων αρθρώσεων λόγω της εργασίας. Βλάβες που σχετίζονται με οστεοαρθρίτιδα μπορεί να υπάρχουν και στην ηλικία 20-30, αλλά να είναι ασυμπτωματικές. Η πάθηση γίνεται κλινικά εμφανής κυρίως κατά τη μέση ηλικία και πριν από την ηλικία των 55. Πλήττει εξίσου και τα δύο φύλα, αλλά μετά τα 55 προσβάλλει περισσότερο τις γυναίκες.
Συμπτώματα
- Οξύς πόνος στις αρθρώσεις, ιδιαίτερα ύστερα από σωματική καταπόνηση ή έπειτα από ένα διάστημα αδράνειας.
- Περιορισμός των κινήσεων.
- Διογκώσεις των οστών των αρθρώσεων των δαχτύλων.
- Πρόκληση θλάσεων από απλές κινήσεις.
- Πόνοι στη μέση, στους αγκώνες, στα γόνατα, στον αυχένα, ενώ πιθανή είναι και η ανάπτυξη φλεγμονών.

Ζώδια και πόνος στις αρθρώσεις
Δίδυμοι
Αεικίνητοι και ασταμάτητοι. Ο χαρακτήρας τους, τους οδηγεί σε συνεχή δράση και κίνηση! Χωρίς να το καταλάβουν βρίσκονται στο κρεβάτι με πόνους σε όλο το σώμα και αναρωτιούνται πώς το έπαθαν! Είναι πιθανό κάποια στιγμή να έχουν θέμα με μέση, γόνατα και αρθρώσεις.
Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι είναι αποφασιστικοί και φιλόδοξοι, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να τους οδηγήσουν σε «ξεροκεφαλιά» και μεγάλο πείσμα που τους φέρνει αντιμέτωπους με καταπόνηση του σώματός τους και έπειτα σε εύθραυστα οστά και ευαίσθητες κλειδώσεις.
Υδροχόος
Οι Υδροχόοι είναι γενικά υπερκινητικοί. Κινούν έντονα χέρια και πόδια, ακόμα και όταν μιλούν. Εάν ο Υδροχόος δεν πάρει λίγο χρόνο να αναπνεύσει και να ξεκουραστεί, ο γρήγορος ρυθμός της ζωής του μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα υγείας, όπως αλλεργίες, άσθμα, θέματα με τις κλειδώσεις και τα οστά.

Πώς αντιμετωπίζεται η οστεοαρθρίτιδα;
Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να αποδειχθούν πολύ σημαντικές:
Απώλεια βάρους: Η διατήρηση του ιδανικού βάρος προφυλάσσει τις αρθρώσεις, κυρίως των γονάτων, των ισχίων και της σπονδυλικής στήλης που υποστηρίζουν το βάρος του ατόμου.
Άσκηση: Προτιμήστε ασκήσεις που δεν επιβαρύνουν τις αρθρώσεις, όπως το κολύμπι και το περπάτημα σε ομαλές επιφάνειες. Αποφύγετε την υπερβολική καταπόνηση του σώματος, που προκαλεί η εντατική άσκηση με πολλά βάρη, καθώς και το τρέξιμο ή την αεροβική άσκηση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια