Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

25 κανόνες συμπεριφοράς

Η Εθιμοτυπία σχετίζεται με όλα αυτά που θα σας κάνουν να δείχνετε ένα σωστό άτομο.
Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι θεωρούν το σεβασμό των κανόνων της συμπεριφοράς σαν ντροπή, θεωρώντας ότι είναι ένα χαρακτηριστικό της αριστοκρατίας που δεν έχει επαφή με την πραγματική ζωή.
Όμως, οι βασικοί κανόνες της είναι αρκετά απλοί.
Είναι η χρήση της σωστής γλώσσας,η ευγένεια, η περιποιημένη εμφάνιση και ο έλεγχος των συναισθημάτων σας.

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω μερικούς κανόνες συμπεριφοράς που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε άτομο που σέβεται τον εαυτό του.
Εάν πείτε, ‘σας προσκαλώ’, αυτό σημαίνει ότι πληρώνετε εσείς. Μπορείτε να πείτε ‘Ας πάμε σε ένα εστιατόριο’ και σε αυτή την περίπτωση, ο καθένας πληρώνει για τον εαυτό του. Αν ένας άνδρας προσφερθεί να πληρώσει για μια γυναίκα, αυτή μπορεί να το δεχθεί.

Ποτέ μην κάνετε μια επίσκεψη χωρίς προηγουμένως να έχετε τηλεφωνήσει. Αν κάποιος έρθει ξαφνικά να σας επισκεφθεί, μπορεί να φοράτε το μπουρνούζι και τα μπικουτί στα μαλλιά! Μια βρετανίδα λέει αστειευόμενη ότι εάν κάποιος εμφανιστεί απρόσκλητος, αυτή βάζει τα παπούτσια και παίρνει το καπέλο και την ομπρέλα. Αν της αρέσει το πρόσωπο, φωνάζει, ‘Μόλις ήρθα στο σπίτι!’ Αν όχι, αναστενάζει και λέει: ‘Αχ, τι κρίμα, μόλις φεύγω.’

Μην βάζετε το τηλέφωνό σας στο τραπέζι όταν είστε έξω. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτή η συσκευή στη ζωή σας, πόσο βαριέστε για το τι συμβαίνει, και ότι ανά πάσα στιγμή είστε έτοιμοι να σταματήσετε μια άχρηστη συζήτηση και για άλλη μια φορά να ελέγξετε το Instagram σας, να απαντήσετε σε μια σημαντική κλήση, ή να δοκιμάσετε νέα επίπεδα στο Angry Birds. Μην καλείτε ένα κορίτσι σε ραντεβού, αν πρόκειται να στέλνετε μηνύματα όλη τη βραδιά.

Ένας άντρας ποτέ δεν κουβαλά την τσάντα μιας γυναίκας. Ωστόσο, μπορεί να πάρει το παλτό της για να το μεταφέρει στο βεστιάριο.

Αν είστε με τα πόδια μαζί με κάποιον και αυτός χαιρετήσει ένα πρόσωπο που δεν ξέρετε, θα πρέπει επίσης να το χαιρετήσετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο μόνος σωστός τρόπος για να φάνε σούσι είναι με τα chopsticks. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται πραγματικά. Οι άνδρες, σε αντίθεση με τις γυναίκες, μπορεί να φάνε το σούσι με τα χέρια τους.

Τα παπούτσια σας πρέπει πάντα να είναι καθαρά.

Αποφύγετε ανούσιες συνομιλίες στο τηλέφωνο. Αν χρειάζεται να μιλήσετε σε κάποιον, είναι καλύτερα να συναντηθείτε αυτοπροσώπως.

Αν κάποιος σας προσβάλλει, δεν θα πρέπει να κάνετε το ίδιο ή να σηκώσετε την φωνή σας στο πρόσωπο που σας προσβάλει. Μην πέφτετε στο επίπεδό του. Απλά χαμογελάστε και να φύγετε.

Ένας άνδρας πρέπει πάντα να περπατά στην αριστερή πλευρά μιας γυναίκας. Οι στρατιωτικοί είναι η μόνη εξαίρεση, επειδή θα πρέπει να είναι έτοιμοι να χαιρετίσουν.

Οι οδηγοί θα πρέπει να θυμούνται ότι το πιτσίλισμα των περαστικών από λακκούβα με νερά, είναι μια ανήθικη συμπεριφορά.

Εννέα πράγματα πρέπει να κρατούνται μυστικά: η ηλικία, ο πλούτος, οι οικογενειακοί καυγάδες, η θρησκεία,τα ιατρικά προβλήματα, ο έρωτας, τα δώρα, οι τιμές που σας απένειμαν και η ντροπή.

Στον κινηματογράφο, το θέατρο, ή στην αίθουσα συναυλιών, θα πρέπει να προχωρήσετε στο κάθισμα σας με το πρόσωπο προς αυτούς που περνάτε. Ο άντρας πηγαίνει πρώτος.

Ένας άνδρας δεν πρέπει ποτέ να αγγίξει μια γυναίκα χωρίς την άδειά της. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαράδεκτο να: κρατήσετε το χέρι της, να την αγγίξτε κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, να την σπρώξτε ή να πάρετε το χέρι της από τον αγκώνα (εκτός αν ένας άνδρας την βοηθά να μπει ή να βγει από το αυτοκίνητο, ή να διασχίσει το δρόμο).

Αν κάποιος σας φωνάξει με αγένεια (‘Ε,εσύ εκεί!’), Δεν θα πρέπει να απαντήσετε. Να είστε ένα παράδειγμα καλών τρόπων και ευγενικού κοινωνικού ήθους.

Ο χρυσός κανόνας, όταν χρησιμοποιείτε άρωμα είναι το μέτρο. Αν μπορείτε ακόμα να μυρίζετε το άρωμα σας όλο το βράδυ,τότε όλοι οι άλλοι έχουν ήδη κουραστεί από αυτό.

Ένας άνδρας που έχει ανατραφεί με τρόπους, δείχνει πάντα τον απαιτούμενο σεβασμό σε μια γυναίκα. Στην παρουσία μιας γυναίκας, οι άνδρες μπορούν να καπνίζουν μόνο με την άδειά της.

Όποιος κι αν είστε – ένας διευθυντής εταιρείας, ένας ακαδημαϊκός, μια ηλικιωμένη γυναίκα ή ένας φοιτητής – όταν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο θα πρέπει να χαιρετίσετε πρώτος εσείς όλους εκεί.

Σεβαστείτε το απόρρητο της αλληλογραφίας. Οι γονείς δεν θα πρέπει να διαβάζουν τα γράμματα των παιδιών τους. Τα ζευγάρια θα πρέπει να δείξουν τον ίδιο σεβασμό για τον άλλον. Ψάχνοντας τις τσέπες κάποιου σε αναζήτηση ερωτικών σημειωμάτων, γράμματα, και άλλα πράγματα,είναι κάτι πολύ αγενές.

Μην προσπαθείτε να κυνηγάτε την μόδα. Είναι καλύτερα να φοράτε κάτι ωραίο, ακόμη και αν δεν είναι της μόδας, παρά να δείχνετε χάλια σε ένα ολοκαίνουριο κοστούμι.

Εάν σας έχουν συγχωρήσει αφού έχετε ζητήσει συγγνώμη, μην αγγίζετε το προσβλητικό θέμα και πάλι μόνο για να πείτε ότι λυπάστε. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε τέτοια λάθη στο μέλλον.

Αποφύγετε να γελάτε και να μιλάτε πολύ δυνατά καθώς και να κοιτάζετε επίμονα τους ανθρώπους – είναι προσβλητικό.

Μην ξεχνάτε να ευχαριστείτε τους αγαπημένους σας, τους συγγενείς και φίλους. Σας βοηθούν όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή θέλουν. Δείξτε ότι το εκτιμάτε.

Όπως ο Jack Nicholson, ένας Αμερικανός ηθοποιός, δήλωσε : ‘Πιστεύω πολύ στην ευπρέπεια. Πώς να δώσεις ένα πιάτο. Να μην φωνάζεις από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Να μην ανοίγεις μια κλειστή πόρτα χωρίς να χτυπήσεις.

Να αφήνεις μια κυρία να περάσει.

Ο στόχος αυτών των ατελείωτων απλών κανόνων είναι για να κάνουν τη ζωή καλύτερη. Θα δώσω ιδιαίτερη προσοχή στους τρόπους μου γιατί οι καλοί τρόποι και η ευπρέπεια είναι μια απλή και κατανοητή γλώσσα του αμοιβαίου σεβασμού’. Ας σεβόμαστε ο ένας τον άλλο !

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια