Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα γλυκά δεν παχαίνουν τα παιδιά!

Τα παιδιά δεν παχαίνουν όταν τρώνε γλυκά.
Είναι μια εντυπωσιακή δήλωση που βασίζεται σε στοιχεία μακρόχρονης έρευνας.
Οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Louisiana στις Η.Π.Α. παρακολούθησαν περισσότερα από 11.000 παιδιά και εφήβους 2 έως 18 ετών.
Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έτρωγαν γλυκά είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα σε σχέση με εκείνα που δεν κατανάλωναν γλυκά.
Μάλιστα το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν ακόμη υψηλότερο (26%) μεταξύ των εφήβων.
Επίσης, μεταξύ των παιδιών που κατανάλωναν γλυκά, παρατηρήθηκε ότι οι τιμές της C- αντιδρώσας πρωτεΐνης ήταν σχετικά χαμηλότερες συγκριτικά με τα άλλα παιδιά.
Εξηγώντας τα αποτελέσματα της έρευνάς τους οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι που κατανάλωναν γλυκά χωρίς υπερβολές, από νεαρή ηλικία φαίνεται ότι είχαν αποκτήσει την απαραίτητη «διατροφική πειθαρχία» για να μην υπερβάλλουν όσον αφορά τις επιλογές τους.
«Η έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι που καταναλώνουν γλυκά είναι λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να θεωρηθούν «πράσινο φως» για διατροφικές υπερβολές» δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Dr Carol O’Neil.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια