Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Playboy Founder, Hugh M. Hefner 1926-2017

Hugh Marston Hefner (April 9, 1926 – September 27, 2017)
O Χιου Χέφνερ, ο θρυλικός ιδρυτής του «Playboy» πέθανε σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι του στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο θάνατος του Χέφνερ οφείλεται σε φυσικά αίτια.
Ο γιος του, ο Κούπερ Χέφνερ, δήλωσε πως «ο πατέρας μου έζησε μια εξαιρετική και πολυτάραχη ζωή, ως πρωτοπόρος σε πολιτιστικά και επικοινωνιακά δρώμενα ενώ πρωτοστάτησε σε κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα που αφορούσαν στην ελευθερία του λόγου, τα κοινωνικά δικαιώματα και τη σεξουαλική απελευθέρωση. Όρισε τον τρόπο ζωής και το ύφος που πρεσβεύει το «Playboy», ένα ύφος που έχει αποδειχθεί από τα πιο χαρακτηριστικά και μακροβιότερα στην ιστορία».
Ο Χέφνερ γεννήθηκε το 1926 στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ το 1953 εξέδωσε το πρώτο τεύχος του «Playboy», το οποίο πούλησε πάνω από 50 χιλιάδες αντίτυπα.
Το περιεχόμενο και το ύφος του «Playboy», άμεσα συνυφασμένα με την προσωπικότητα του εκδότη του, δίχασαν τον κόσμο στην Αμερική, με φεμινίστριες και συντηρητικούς να αντιτίθενται σθεναρά στα όσα πρέσβευε. Η δημοτικότητα του περιοδικού όμως ήταν τέτοια που επέτρεψε στον Χέφνερ να το επεκτείνει σε τέτοιο βαθμό που το ιστορικό λογότυπο με το λαγουδάκι κατέληξε να περιλαμβάνει ταινίες ερωτικού περιεχομένου, ρούχα, αρώματα ακόμα και κέντρα διασκέδασης.
Ο Χέφνερ παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια