Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Όποιος δεν έχει στην διατροφή του ελαιόλαδο, δεν μπορεί να δημιουργήσει πολιτισμό

Πριν 200.000 χρόνια ξεκίνησαν όλα από το Αιγαίο! Όποιος δεν έχει στην διατροφή του το ελαιόλαδο, δεν μπορεί να δημιουργήσει πολιτισμό!
Γιατί είναι σημαντικό να μείνει αγνό το ελαιόλαδο.
Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1 στις 5 Μαρτίου 2014, η Τρόϊκα προτείνει στην Ελλάδα να νοθευτεί το ελαιόλαδο με άλλα λάδια για να γίνει πιο ανταγωνιστικό.
Γιατί όμως είναι σημαντικό να μη γίνει αυτό;
Το πόσο σημαντική είναι η διατροφή για τις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου μας δίνεται μέσα στον μύθο της επιλογής της θεάς Αθηνάς ως προστάτιδα της Αρχαίας Αθήνας.
Σύμφωνα με τον μύθο οι Αθηναίοι είχαν να επιλέξουν ως προστάτη τους ανάμεσα στον Ποσειδώνα που το δώρο του προς την πόλη ήταν το νερό, και την Αθηνά που το δώρο της ήταν η ελιά. Επέλεξαν την Αθηνά. Ο μύθος δείχνει ότι οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν την αξία των ουσιών του ελαιόδεντρου. Η Αθηνά είναι η θεά της Σοφίας, της διανόησης (των εγκεφαλικών λειτουργιών). Η βιοφυσική επιστήμη απέδειξε ότι χωρίς ελαιόλαδο ο ανθρώπινος εγκέφαλος υστερεί στο 1/10 ως 1/20 στις ταχύτητες μεταβίβασης πληροφοριών στον νευρικό ιστό. Το 24ο πολυακόρεστο του ελαιόλαδου μονώνει τους νευροάξονες του εγκεφάλου και μ' αυτή την μόνωση έχουμε έλλογο ον, ικανότητα ομιλίας....

Επίσης, μπορείτε να δείτε στο "Άρωμα Ελλάδας" στο YouTube την εκπομπή του Μιχάλη Γρηγορίου για την ελιά και το ζεία (δημητριακό),

όπως και το "Διατροφή και Ομιλία"

Να γιατί πρέπει να αντιδράσουμε:
για να μη γίνει το αγνό ελαιόλαδο είδος πολυτελείας για τον λαό μας
και για να μην υπονομευτεί η ικανότητα ομιλίας των παιδιών μας.

www.fryktories.net.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια