Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καταιγίδα Χάρβεϊ

Η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ έφθασε στη Λουιζιάνα και αναμένεται να εξασθενήσει
Οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση - Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Χιούστον, έξι εκ των οποίων ανήκαν στην ίδια οικογένεια
Δεν έχουν τέλος οι καταστροφές που έχει φέρει η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ με τους αξιωματούχους της Κομητείας Μπραζόρια, έξω από το Χιούστον, να προειδοποιούν νωρίς το απόγευμα μέσω Twitter ότι ένα αντιπλημμυρικό φράγμα στις Λίμνες Κολούμπια δεν άντεξε στα νερά των πλημμυρών και να ζητούν από όσους κατοίκους δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμα την περιοχή να το κάνουν το συντομότερο δυνατό.
Την ίδια στιγμή, δύο ταμιευτήρες υδάτων που συνέβαλαν στο να περιοριστούν οι συνέπειες των σφοδρών βροχοπτώσεων της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ έχουν αρχίσει να υπερχειλίζουν, γεγονός που ώθησε τις αρχές να αφήσουν περισσότερο νερό να ρεύσει στο σύστημα αποχέτευσης της πόλης, που ήδη αντιμετωπίζει τεράστια πίεση, για να αμβλυνθεί η κατάσταση σε δύο φράγματα, δήλωσαν αξιωματούχοι της Κομητείας Χάρις.
Οι αξιωματούχοι της Κομητείας συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση σε έξι συνοικίες γύρω από τους ταμιευτήρες και προέτρεψαν τους κατοίκους των περιοχών αυτών να απομακρυνθούν πριν ανέβει το επίπεδο του νερού.
Σημειώνεται πως το γεγονός ότι αφέθηκαν νερά από τους ταμιευτήρες στο αποχετευτικό σύστημα αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα των πλημμυρών στις περιοχές γύρω από τον Μπάφαλο Μπαγιού, έναν ποταμό ο οποίος περνάει από το κέντρο του Χιούστον, σύμφωνα με τον Τζεφ Λίντερ,
έναν αξιωματούχο της Κομητείας Χάρις που εργάζεται στην αντιμετώπιση των πλημμυρών.
Αλιγάτορες βγήκαν για κολύμπι στις αυλές σπιτιών.
Οι ειδικοί, εξήγησαν πως οι αλιγάτορες σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων, είτε αποπροσανατολίζονται είτε ψάχνουν κάποιο ασφαλές σημείο, για να κρυφτούν.
«Οι αλιγάτορες που θα εμφανιστούν στα σπίτια σας κατά τη διάρκεια των βροχών και των πλημμυρών δεν ψάχνουν για φαγητό ούτε θέλουν να είναι επιθετικοί» ανέφερε σε post στο Facebook η μη κυβερνητική οργάνωση Texas Gator Squad.
Έως και 6.000.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι βρίσκονται στον δρόμο του τυφώνα Χάρβεϊ, καθώς και η καρδιά της πετρελαιοπαραγωγής των ΗΠΑ.
Μέσα στον «χαμό», οι τιμές της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτοξεύτηκαν κατά 6% και πλέον, φθάνοντας στο ψηλότερο επίπεδο σε διάστημα δύο ετών, και τα περιθώρια εκτινάχθηκαν στο 16% όταν άνοιξαν οι αγορές την Κυριακή καθώς η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στο Χιούστον και εξανάγκασε τα διυλιστήρια σε διακοπή εργασιών.
Οι προθεσμακές συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 7%, το ψηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη Ιουλίου 2015, στα 1,7799 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα περιθώρια της αμερικανικής βενζίνης (RBc1-CLc1) αυξήθηκαν αλματωδώς μέχρι 18,2%, με ύψιστη τιμή τα 19,91 δολάριατο βαρέλι.
Στον Κόλπο έχει διακοπεί η παραγωγή τουλάχιστον 2 εκατ. βαρελιών την ημέρα και συνεχίζονται οι εκτιμήσεις ζημιών σε τέσσερα διυλιστήρια της περιοχής Κόρπους Κρίστι στο Τέξας από το Σάββατο. Χθες όμως παρέμειναν κλειστά περισσότερα διυλιστήρια από φόβο πλημμυρών.
Οι τιμές πετρελαίου θέρμανσης επίσης αυξήθηκαν, μέχρι και 3%, στα 1,6681 δολάρια το γαλόνι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια