Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ριγκατόνι με πέστο καρύδι

.
Υλικά (για 4-6 άτομα)
■ 1 φλ. καρυδόψιχα (σε μισά κεφάλια)
■ 3/4 φλ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
■ 3-4 ψιλοκομμένα φύλλα φασκόμηλου
■ 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
■ 6 κουταλιές ελαιόλαδο
■ 1/2 φλ. τριμμένο τυρί πεκορίνο (Pecorino Romano) ή κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα + επιπλέον για πασπάλισμα,
■ 1 πακέτο ριγκατόνι (Rigatoni) ή πένες ραβδωτές (Penne Rigate)
αλάτι, πιπέρι 
Εκτέλεση:
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, κρατώντας ½ φλ. από το νερό τους.
Στο μεταξύ, βάζετε την καρυδόψιχα σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι σε χαμηλή φωτιά και την ανακατεύετε μέχρι να μυρίσει όμορφα και να ροδίσει ελαφρά. Την αδειάζεται αμέσως σε ένα μπολ για να μη μαυρίσει. Κρατάτε στην άκρη το 1/4 περίπου για γαρνίρισμα και αδειάζεται την υπόλοιπη στη γυάλα του πολυμίξερ. Προσθέτετε  το μαϊντανό, το φασκόμηλο και το σκόρδο και τα χτυπάτε με λίγες διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ, μέχρι να τα ψιλοκόψετε όλα. Ύστερα, βάζετε μέσα το ελαιόλαδο και το χτυπάτε μέχρι να σμίξει καλά το μείγμα, χωρίς όμως να γίνει πουρές.
Αδειάζεται το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, το αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα το τριμμένο τυρί. Το αραιώνετε λίγο με ½ φλ. από το νερό των μακαρονιών και προσθέτετε τα μακαρόνια. Τα ανακατεύετε για να πιάσουν μίγμα παντού και τα σερβίρετε, γαρνίροντάς τα με την καρυδόψιχα που κρατήσατε στην άκρη.
www.xrysessyntages.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια