Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ιβαν Σβιταϊλο / Иван Svitailo / Ivan Svitailo

Γεννήθηκε στην ηλιόλουστη Γιάλτα 6/9 το 1985, από Ρώσο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα.
Είναι 33 χρονών.
Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, η μητέρα του αποφάσισε να κάνει διδακτορικό στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ο Ιβάν την ακολουθεί και σε ηλικία εννέα ετών μετακομίζει στο δωμάτιο 314 της φοιτητικής εστίας του Ζωγράφου. Για τα επόμενα πέντε χρόνια θα κάνει μπάνιο στα κοινόχρηστα ντους, θα παίζει τερματοφύλακας στα ποδοσφαιρικά ματς των φοιτητών και θα μελετά τα σχολικά του μαθήματα στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη.
Σύντομα, η σπάνια «χορογραφία» των παιδικών του χρόνων μετουσιώνεται σε άλλες, κανονικές. Οι έντεκα πιρουέτες του Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ στην ταινία «Λευκές Νύχτες» τού έχουν γίνει εμμονή και η μητέρα του τον γράφει στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Χορού. Καθώς είναι το μόνο αγόρι στην τάξη, τα παρατάει. Έφηβος πια, γοητεύεται από μια δασκάλα χορού και γράφεται στη σχολή της. Συμμετέχει στο διαγωνισμό «Τερψιχόρης Έργα» αλλά ο Daniel Lommel από την κριτική επιτροπή τον αποκαρδιώνει, λέγοντάς του να πάει να παίξει μπάλα. Ο Ιβάν πεισμώνει και συνεχίζει.
Το 2008 γνωρίζει τον Γιάννη Κακλέα και μαζί του νιώθει όχι απλώς χορευτής αλλά ισάξιο μέλος του θιάσου. Επιστρέφοντας από την Αμερική αναζητά και πάλι τις σκηνοθετικές του οδηγίες και έκτοτε συμμετέχει σε όλες σχεδόν τις δουλειές του.
Ο Ιβάν Σβιτάιλο έγινε γνωστός στο ευρό κοινό από τη συμμετοχή του στο σόου τραγουδιού του Mega, Just The 2 Of Us, λόγω της εκθαμβωτικής του εμφάνισης και της εκρηκτικής σκηνικής του
παρουσίας. Χορευτής στο επάγγελμα, με συμμετοχή σε μεγάλες παραστάσεις.
Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν πολύ μικρός και η μητέρα του αποφάσισε να εκπληρώσει ένα όνειρό της, να σπουδάσει φιλοσοφία στην Ελλάδα. Ετσι παίρνει μαζί της τον δεκάχρονο Ιβάν και έρχονται στην Αθήνα. Πρώτο τους σπίτι ένα δωμάτιο στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου. «Γενικά νομίζω ότι αναγκάστηκα στη ζωή μου να αντιμετωπίσω ώριμα κάποιες καταστάσεις ενώ ήμουν ακόμα μικρός. Ηρθα 10 ετών στην Ελλάδα μαζί με τη μητέρα μου, επειδή εκείνη σπούδαζε στο πανεπιστήμιο έπρεπε να μάθω να μαγειρεύω. Ήταν δύσκολο, γιατί δεν ήξερα ούτε γλώσσα, δεν είχαμε χρήματα, ούτε χαρτιά και έπρεπε κάπως να αντισταθούμε και να επιβιώσουμε» έχει πει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Hello, τονίζοντας, όμως, ότι έχει βγάλει από το μυαλό του τις δυσκολίες και αντιμετώπισε την όλη κατάσταση με αισιοδοξία.
Μετά το σχολείο έδωσε εξετάσεις στην Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Χορού του υπουργείου Πολιτισμού και μετά την αποφοίτησή του άρχισε να δουλεύει ακατάπαυστα.  Πρώτη του δουλειά ήταν στην παράσταση “Ο βιολιστής στη στέγη” με τον Γρηγόρη Βαλτινό, μετά ήρθαν συνεργασίες με τον Φωκά Ευαγγελινό,την Αννα Βίσση, τη Μαρινέλλα, τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Γιάννη Κακλέα. Δούλεψα και στην Λυρική Σκηνή Αθηνών. Φέτος συμμετείχε στον “Τρωικό Πόλεμο οπου υποδύεται τον Μενέλαο. «Ο Μενέλαος, τον οποίο υποδύομαι, είναι ένας χαρακτήρας με ηθική, εγωισμό, με ανδρεία, αδικημένος ουσιαστικά. Ο πόλεμος είναι φοβερός, αλλά υπάρχει, το λέμε και στα παιδιά. Η ειρήνη είναι το παν», είχε πει μιλώντας στην εφημερίδα Espresso.
Οσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στην Κριμαία, τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Ιβάν δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια των ταραχών ήταν αγχωμένος και ζούσε με την αγωνία των δικών του ανθρώπων, της μητέρας του και του αδελφού του, αλλά μετά το δημοψήφισμα όμως, άρχισε να ηρεμεί.
«Στην Κριμαία όμως ζούμε κάτι άλλο. Ο πολιτισμός μας έχει προέλευση από τη Ρωσία. Εγώ μεγάλωσα με τα Μπολσόι, με τον Τσέχοφ, τον Ντοστογιέφσκι και τα... καλάσνικοφ», έχει πει ο χορευτής ο οποίος επικροτεί την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια