Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Lanmodo: Μια ομπρέλα για το αυτοκίνητο

Η ομπρέλα αυτοκινήτου Lanmodo προσφέρει προστασία από το χαλάζι και τον ήλιο, ενώ ανοιγοκλείνει μέσω τηλεκοντρόλ.
Ένα αξεσουάρ προστασίας του αυτοκινήτου από τα καιρικά φαινόμενα που να μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, πιο εύκολα από μια κουκούλα, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα.
Η start-up εταιρία που έχει αναλάβει να την κάνει πράξη λέγεται Lanmodo, όνομα που χαρακτηρίζει και το ίδιο το προϊόν. Πρόκειται για μια τέντα, η οποία βάσει του σχήματός της και του τρόπου που ανοίγει μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ομπρέλα αυτοκινήτου. Βασικός σκοπός της είναι να προστατέψει την καμπίνα από τον ήλιο και την οροφή από το χαλάζι. Όπως φαίνεται στα video που δημοσίευσε η εταιρία τα καταφέρνει μια χαρά ακόμα κι όταν δέχεται βαριές πέτρες.
Το Lanmodo βεντουζώνει στην οροφή του αυτοκινήτου και δένεται με ιμάντες από τα εξωτερικά χερούλια στις πόρτες για να μην φύγει με δυνατό αέρα. Το άνοιγμα της ομπρέλας γίνεται με το αντίστοιχο τηλεκοντρόλ. Ένας ακόμη ιμάντας που πιάνεται στο εσωτερικό της πόρτας είναι φτιαγμένος από συρματόσχοινα τα οποία σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία δεν κόβονται με τίποτα, αποτρέποντας τους κλέφτες.
Όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε καλυμμένο χώρο, το Lanmodo μπορεί να ικανοποιήσει άλλες ανάγκες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα ως ομπρέλα παραλίας ή, με την προσθήκη των κατάλληλων αξεσουάρ, να μετατραπεί σε αντίσκηνο, για camping.
Η Lanmodo ψάχνει πελάτες για την πολυμορφική αυτή τέντα μέσα από την πλατφόρμα Kickstarter, και θα προχωρήσει εφόσον συγκεντρώσει $30.000 (€28.250). Το σετ τέντας, τηλεκοντρόλ και δύο φορτιστές (οικιακό και αυτοκινήτου) διατίθεται σήμερα προς $292 (€275), με επιλογή χρώματος μεταξύ μαύρου, μπλε, ασημί και ροζ. Από τον ερχόμενο Ιούλιο, εφόσον το προϊόν βγει στην παραγωγή, η τιμή θα φτάνει τα $399 (€375), με τον πελάτη να μπορεί να καθορίσει ο ίδιος την εμφάνισή του.


drive.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια