Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Και οι σκύλοι έχουν τον σεφ τους

Ο σεφ Γιώργος Παπαλεοντίου δεν είναι ένας συνηθισμένος σεφ αφού επιμελείται όχι τις γευστικές προτάσεις κάποιας κάρτας εστιατορίου αλλά λιχουδιές επιβράβευσης που προσφέρονται στους τετράποδους φίλους μας ως σνακ.Ο εμπνευστής της «Κύον», όπως ονόμασε το brand που δημιούργησε, ζυμώνει στο χέρι καθημερινά και ψήνει τις λιχουδιές του στο φούρνο του εργαστηρίου του στη Μεταμόρφωση με συνταγές των οποίων τα συστατικά εκπλήσσουν ευχάριστα αφού βασίζονται σε υλικά, όπως υπερτροφές, φρούτα, λαχανικά κ.ά. Σημειώνουμε ότι χρησιμοποιεί φυσικές πρώτες ύλες, κατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση που σχεδόν εξ ολοκλήρου προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς ενώ συντηρητικά και χημικά πρόσθετα απουσιάζουν από την παραγωγική διαδικασία.
Τα «περίεργα» συστατικά και οι άγνωστες λέξεις που περιέχονται στις συσκευασίες συνηθισμένων τροφών για σκύλους κίνησαν την περιέργεια του Γιώργου Παπαλεοντίου που μετά από εκτενή έρευνα συνειδητοποίησε ότι στο σύνολό τους απείχαν κατά πολύ από αυτά που θα έπρεπε να συμπεριλαβάνονται στη διατροφή ενός ζώου.
Φυσικά το project θα ήταν ημιτελές χωρίς την «flavor manager», που δεν είναι άλλη από το κατοικίδιό του, τη Σούκι, που υιοθέτησε από ένα καταφύγιο ζώων και από τότε πάνε μαζί παντού. Όσο για τις γεύσεις που προτείνουν, έχουν ονόματα που προέρχονται από τα κύρια υλικά των μπισκότων. Για του λόγου το αληθές, για τους τετράποδους φίλους σας επιλέγετε μεταξύ των εξής: ψητό μπέικον με γραβιέρα Τήνου και θυμάρι, μπανάνα με κανέλα Κεϋλάνης και θυμαρίσιο μέλι, κολοκύθα με φασκόμηλο και τζίντζερ, παντζάρι με σπανάκι και καρότο, προσούτο Ευρυτανίας με κουρκουμά και ρίγανη, φυστικοβούτυρο με μαύρη μελάσσα και λιναρόσπορο και γλυκοπατάτα με δενδρολίβανο και ελαιόλαδο.
Σημειώνουμε τέλος ότι το εργαστήριο της «Κύων» διαθέτει έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές HACCP.
www.kyonnaturaldogfood.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια