Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τρούφες με ζαχαρούχο γάλα

ΥΛΙΚΑ
Για τις τρούφες λευκής σοκολάτας με lime: 
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. βούτυρο LURPAK
1 κ.σ. ξύσμα LIME
50 γρ. λευκής σοκολάτας
ζάχαρη και ξύσμα LIME (για την επικάλυψη)

Για τις τρούφες λευκής σοκολάτας με μπισκότο:
400 ML ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. βούτυρο LURPAK
120 γρ. ARLA φρέσκο τυρί κρέμα
50 γρ. λευκή σοκολάτα
Μπισκότα τριμμένα τύπου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ (για την επικάλυψη)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ & ΚΑΝΕΛΛΑ:
400 ML ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. βούτυρο LURPAK
½ φλυτζ. καραμελωμένο γάλα
1 κ.γ. κανέλα
ζάχαρη και  κανέλα (για την επικάλυψη)
Λιωμένη σοκολάτα (για διακόσμηση προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις τρούφες λευκής σοκολάτας με lime:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια, το ξύσμα lime και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αυτό το καταλαβαίνουμε όταν χωρίζουμε την κρέμα στη μέση, φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας και μείνει, για 3-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθεί ξανά. Έπειτα βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα, να σφίξει.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τις τρούφες λευκής σοκολάτας με lime σε μικρά μπαλάκια και τις καλύπτουμε με τη ζάχαρη ανακατεμένη με ξύσμα lime.

Για τις τρούφες λευκής σοκολάτας με μπισκότο:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το φρέσκο τυρί κρέμα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αυτό το καταλαβαίνουμε όταν χωρίζουμε την κρέμα στη μέση, φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας και μείνει, για 3-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθεί ξανά. Έπειτα βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα, να σφίξει.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τις τρούφες λευκής σοκολάτας σε μικρά μπαλάκια και τις καλύπτουμε με το τριμμένο μπισκότο.

Για τις τρούφες καραμέλα και κανέλλα:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, την κανέλλα και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, κρεμώδες και να πήξει ελαφρώς. Αυτό το καταλαβαίνουμε όταν χωρίζουμε την κρέμα στη μέση, φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας και μείνει, για 3-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθεί ξανά.
Έπειτα βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα, να σφίξει.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τις τρούφες λευκής σοκολάτας σε μικρά μπαλάκια, τις καλύπτουμε με τη ζάχαρη ανακατεμένη με την κανέλλα και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
Chef_στον_Αέρα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια