Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ως γυναίκα, πόσο ανεξάρτητα ή εξαρτημένα λειτουργείτε σαν ζώδιο

Independent Women Of The Zodiac
Ο τρόπος ζωής που επιλέγει, τελικά, η κάθε γυναίκα στο μεγαλύτερο ποσοστό, εξαρτάται από το προσωπικό της ωροσκόπιο. Μεγάλης σημασίας είναι η φύση των ζωδίων (θηλυκά, αρσενικά) και τα τέσσερα στοιχεία (φωτιά, γη, αέρας, νερό).
Έτσι, αν υπάρχουν πολλοί πλανήτες στα ζώδια της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) ή στα ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) ή καταλαμβάνουν τους αντίστοιχους οίκους του ωροσκοπίου (2ο, 4ο, 6ο, 8ο, 10ο, 12ο), τότε μπορούμε να συμπεράνουμε πως πρόκειται για μια παθητική, υποτακτική, και εσωστρεφή γυναίκα.
Αν οι περισσότεροι πλανήτες του ωροσκοπίου υπάρχουν στα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) ή της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) ή στους αντίστοιχους οίκους (1ο, 3ο, 5ο, 7ο, 9ο, 11ο), τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για μια εξωστρεφή, δραστήρια και αποφασιστική γυναίκα. Για να μάθετε τις θέσεις των πλανητών στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας, επισκεφτείτε τον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.

Πόσο εξαρτημένη ή ανεξάρτητη είναι η κάθε γυναίκα, με βάση το ζώδιό της:

Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη η ΚΡΙΟΣ
Είναι γεγονός ότι είστε μια ριψοκίνδυνη γυναίκα. Από τα παιδικά σας ακόμα χρόνια, εμφανίζετε την ανάγκη να είστε αρχηγίνα, ξεκινώντας από τον ίδιο τον εαυτό σας. Με την μεγάλη αυτοπεποίθησή σας, ότι οι ιδέες σας είναι σωστές και τα συναισθήματά σας ακλόνητα, δεν αφήνετε περιθώρια, αλλά και δεν επιτρέπετε στους άλλους να σας κρίνουν. Αισθάνεστε ότι είστε πλημμυρισμένη από δύναμη και ικανότητες, που σας κάνουν αφενός αυτάρκης και αφετέρου, να είστε η οδηγήτρια και άλλων ανθρώπων. Ορμάτε γρήγορα σε καθετί καινούργιο και δημιουργείτε, αμέσως, ένα δραστήριο κλίμα. Δεν είστε από τις γυναίκες που σας αρέσει να κολακεύετε τους άλλους, με σκοπό να αποσπάσετε ‘‘ευμενή μνεία’’ από αυτούς, ούτε και από αυτές που ‘‘κολλούν’’ σε κάποιο σχέδιο ή στις λεπτομέρειες. Άλλωστε, από τη στιγμή που αποφασίσετε να θέσετε σ’ εφαρμογή την υλοποίηση κάποιας επιθυμίας ή ενός σχεδίου σας και, καθώς γνωρίζετε ότι ο χρόνος τρέχει, τίποτα δε μπορεί να σας σταματήσει, εκτός και αν απογοητευτείτε από μόνη σας. Δε χρειάζεται, λοιπόν, να γίνει καμιά διευκρίνιση, σε ποιο τύπο γυναίκας ανήκετε. Όχι μόνο είστε ανεξάρτητη, αλλά είστε γεννημένη αρχηγός. Πολλές φορές μάλιστα, η φλεγόμενη ιδιοσυγκρασία και ο ενθουσιασμός σας ξεσηκώνουν για δράση και το λεγόμενο ‘‘ισχυρό’’ φύλο.

Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη η ΤΑΥΡΟΣ
Ανήκετε στον τύπο των αθόρυβων γυναικών. Οι συζητήσεις και οι απόψεις για τα περί γυναικείας ανεξαρτησίας, σας αφήνουν σχεδόν αδιάφορες. Κατά βάση, είστε ‘‘σπιτόγατες’’. Παρόλο ότι δεν είστε από εκείνες που δένονται με τους οικογενειακούς δεσμούς, εντούτοις, σας αρέσει η οικογενειακή ζωή, κυρίως για δύο λόγους. Ο ένας είναι επειδή το σπίτι σας γεμίζει με ασφάλεια και ο άλλος είναι επειδή πιστεύετε ότι είστε χρήσιμη και αναγκαία στους δικούς σας ανθρώπους, κάτι που σας κάνει να νιώθετε μια ενδόμυχη υπερηφάνεια. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν μπορείτε να εργαστείτε και να αναλάβετε εξωσπιτικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα δε, αν πρόκειται να αποκομίσετε οικονομικά οφέλη. Το πρόβλημα όμως εδώ, έγκειται στην έγκριση του συντρόφου σας, αν είστε δεσμευμένη. Αν δεν εγκρίνει τις όποιες πρωτοβουλίες και προτιμήσεις σας, εν ονόματι της σιγουριάς που δίνει το αποκαλούμενο ‘‘αποκούμπι’’ σας, τότε υποχωρείτε. Έτσι, αναλύοντας κι άλλα παρόμοια πράγματα, μάλλον τείνετε προς την εξάρτηση.

Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη η ΔΙΔΥΜΟΣ
Ανήκετε στους δυσκολονόητους τύπους γυναίκας. Συχνά ή δίνετε την εντύπωση της μπερδεμένης ή μπερδεύετε όλους τους άλλους, καθώς τις περισσότερες φορές, μια πρόσφατη απόφασή σας για κάποιο ζήτημα, μπορεί ν’ αναιρεθεί από κάποια άλλη. Μπορεί ωστόσο, το ενδιαφέρον σας να κρατηθεί ζωντανό για δύο, τρία ή και περισσότερα πράγματα συγχρόνως. Δηλαδή, μπορεί να μείνετε στο σπίτι για δουλειές σας και παράλληλα να παρακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα στην τηλεόραση, να μελετήσετε κάποιο θέμα σας ή να κατευθύνετε τηλεφωνικά μια εξωσπιτική δραστηριότητά σας. Με λίγα λόγια, έχετε την ικανότητα να καταπιάνεστε παράλληλα με πολλά και διαφορετικά πράγματα. Όμως, είναι χαρακτηριστική και η αντίδρασή σας, αν νιώσετε ότι κάποιοι, όποιοι κι αν είναι αυτοί, προσπαθούν να σας επιβάλουν τις απόψεις τους ή ότι σας διατάζουν. Βέβαια, δεν απορρίπτετε τις απόψεις των ανθρώπων που έχουν πνευματική καλλιέργεια, αλλά αγανακτείτε με τους ανόητους. Σε τελική ανάλυση, είστε μια γυναίκα τόσο πολύπλοκη όσο και ενδιαφέρουσα και το πιο σημαντικό είναι ότι καταφέρνετε πράγματα, χωρίς να βασίζεστε σε άλλους. Αυτοί συνήθως, σας χρειάζονται περισσότερο ως πληροφοριοδότες, παρά ως άνθρωποι που θα σας συμπαρασταθούν πρακτικά. Τι είστε λοιπόν, μια ανεξάρτητη ή μια εξαρτημένη γυναίκα; Τείνετε περισσότερο προς την ανεξαρτησία, αλλά υπάρχουν και περίοδοι εξάρτησης, όταν προσπαθείτε να βγείτε από κάποιο αδιέξοδο.

Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη η ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η Καρκίνος έχει χαρακτηριστεί ως πρότυπο της τέλειας γυναίκας για το σπίτι και μάλιστα, για όλους τους ρόλους, της μητέρας, της συζύγου, της κόρης, της αδελφής. Δίκαια της έχει αποδοθεί ο τίτλος της μικρής ‘‘πριγκίπισσας’’ του σπιτιού και δεν είναι περίεργο, αφού η συμπεριφορά της μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον μοιάζει με γατούλας. Οι δουλειές του σπιτιού είναι ‘‘γλέντι’’. Το μαγείρεμα, το σιδέρωμα, το ράψιμο, ο καθαρισμός, όλα γίνονται με χαρά. Και βέβαια, δεν υπάρχει το ‘‘γιατί όλα αυτά’’. Γίνονται, γιατί η αγάπη της για την οικογένειά της είναι πηγαία και θέλει να νιώθουν όλοι άνετα στο σπίτι. Ωστόσο, η αγάπη της για το νοικοκυριό και την οικογένειά της δε μειώνουν τις άλλες ικανότητές της, οι οποίες μπορεί, επίσης, να αξιολογηθούν ανάλογα και στις εξωσπιτικές της δραστηριότητες. Όμως, σε σχέση μ’ αυτές, είναι πιο εμφανής η αλλαγή της διάθεσής της. Εκεί που νιώθει δυνατή και αισιόδοξη, εκεί άλλοτε, νιώθει αδύναμη και φοβισμένη μήπως δεν τα καταφέρει. Έτσι, ως συμπέρασμα, μπορεί να ειπωθεί ότι η Καρκίνος χρειάζεται κάποιο δυνατό ‘‘χέρι’’ στη ζωή, που να την ενθαρρύνει τις στιγμές των ανασφαλειών της. Κατά βάση λοιπόν, είναι μια εξαρτημένη γυναίκα.

Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη η ΛΕΩΝ
Η φλογερή ιδιοσυγκρασία της Λέαινας είναι απόλυτα ταυτισμένη με την λέξη ‘‘ανεξαρτησία’’. Μία λέξη που δεν στηρίζεται μόνο στην υπερήφανη φύση της, αλλά και στο θετικό μυαλό της. Η Λέαινα θεωρώντας τον εαυτό της ‘‘υπεράνω όλων’’, δυνατή και ακαταμάχητη, έχει επίσης και πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της. Πολλές φορές, στη συμπεριφορά της διακρίνεται μία επιθετικότητα, η οποία μπορεί να είναι και αδικαιολόγητη για όσους, βέβαια, δεν την γνωρίζουν. Η επιθετικότητα, η ψυχρότητα, η αφ’ υψηλού αντιμετώπιση, συχνά, είναι κάποιοι από τους τρόπους της άμυνάς της. Γιατί είναι η γυναίκα που ξέρει τι ζητά από τη ζωή και ποιο μπορεί να είναι το αντίτιμο. Κατά βάση, είναι αισιόδοξη και γενναιόδωρη, όχι μόνο σε σχέση με το πορτοφόλι της, αλλά και με τα συναισθήματά της. Μπορεί ν’ αγωνιστεί σκληρά γι’ αυτούς που έχει δίπλα της, αρκεί να δηλώνουν τυφλή υπακοή. Και είναι σίγουρο ότι τα οφέλη τους, μέσω αυτής, θα είναι τεράστια. Στη ζωή της Λέαινας, τον πρωτεύοντα ρόλο συνήθως τον έχουν τα παιδιά της, αλλά πάντα θα υπάρχει και κάτι άλλο, εκτός σπιτιού, μέσω του οποίου θα φροντίζει να επιδεικνύει τα έργα της και τα οποία ταλέντα της. Και εδώ, μπορεί να τεθεί το ερώτημα… τι γίνεται στην περίπτωση ενός αντιδραστικού συντρόφου, ο οποίος αντιτίθεται στην καριέρα της ή και στις οποίες εξωσπιτικές δραστηριότητές της; Δεν γίνεται τίποτα… Με το μεγαλόπρεπο χαμόγελό της και με το αποφασιστικό υπερήφανο ύφος της, θα του περάσει το μήνυμά της. Ότι δηλαδή, γι’ αυτήν, είναι αποφασισμένο… Άλλωστε αισθάνεται τόσο αυτάρκης, που τα περιθώρια αντίδρασης του άλλου… εξουδετερώνονται από μόνα τους.

Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη η ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η γυναίκα Παρθένος επαληθεύει απόλυτα τη λαϊκή ρήση ‘‘τα φαινόμενα απατούν’’. Ξεκινώντας από την εικόνα που εμφανίζει προς τα έξω, συνεσταλμένη και παράξενα μοναχική, προκαλεί έκπληξη όταν αρχίζεις να μπαίνεις στο βαθύτερο της εαυτό. Εκεί, ανακαλύπτεις μια γυναίκα αποφασιστική, πάντα έτοιμη ν’ ακολουθήσει τον τρόπο ζωής που της ταιριάζει και όχι αυτόν που για διάφορους λόγους μπορεί να της επιβάλλεται. Συνήθως, το μονοπάτι της ζωής της το επιλέγει μόνη της και το ακολουθεί σιωπηλά, αφήνοντας να μιλούν μόνο τα έργα της. Είναι γυναίκα με πολλές ικανότητες, γλυκιά, πνευματώδης και θηλυκή όταν το αισθάνεται. Σίγουρη, ωστόσο, για τον εαυτό της και εγωίστρια όπως είναι, δε δέχεται εύκολα συμβουλές από τρίτους. Πολλές φορές μάλιστα, μπορεί και μένει τόσο ψυχρή και ατάραχη, που μοιάζει να μην την αγγίζει τίποτα μπρος στις αποφάσεις της. Στην πραγματικότητα όμως, οι ιδέες και οι συμβουλές των τρίτων όλο και σε κάτι την επηρεάζουν, εφόσον βέβαια, αυτό το κάτι ενισχύει το προσωπικό της όφελος. Η απάντηση λοιπόν, στο αν είναι ανεξάρτητη ή εξαρτημένη, ίσως είναι καλύτερα να δοθεί μόνο από την ίδια.

Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη η ΖΥΓΟΣ
Ως λέξη ο ‘‘Ζυγός’’, είναι σίγουρα γένους αρσενικού, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνετε κι εσείς στην κατηγορία των ‘‘αρσενικών’’ και εννοώ από πλευράς συμπεριφοράς. Βέβαια, παρόλο που κυριαρχείστε από την Αφροδίτη, αυτό δεν σας κάνει ιδιαίτερα ‘‘μη μου άπτου’’, όπως θα υπέθετε κανείς. Αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις, μπορεί να γίνετε όχι απλά μαχητική, αλλά και ‘‘πρωτοπαλίκαρο’’. Επειδή, κατά βάση, είστε μια ευγενής γυναίκα, συμπεριφορές που ταράζουν την αρμονία, όπως είναι της αδικίας και της βιαιότητας, σας ενοχλούν. Γι’ αυτό κι εσείς, συνηθίζετε να καλλιεργείτε μια τάση ανεξαρτησίας και φυσικά αυτάρκειας, για να μπορείτε να παρεμβαίνετε την κατάλληλη στιγμή ή για να κάνετε τις παραχωρήσεις που χρειάζεται, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συχνά, επωμίζεστε το ρόλο του διαμεσολαβητή σε σχέση με τους άλλους, όμως και τα καθαρά δικά σας ζητήματα, προσπαθείτε να τ’ αντιμετωπίζετε χωρίς επαναστατική ή επιθετική διάθεση, διατηρώντας στο έπακρο την ψυχραιμία σας. Με το έντονο, πάντως, συναίσθημα της δικαιοσύνης, από το οποίο διακατέχεστε, με την προτίμησή σας στο διάλογο και με τα επιχειρήματα που συνήθως προβάλλετε, θεωρείστε από τις πιο συνεργάσιμες γυναίκες. Άλλωστε, είναι αποδεδειγμένο ότι αποδίδετε πολύ καλύτερα όταν λειτουργείτε μαζί με άλλους, παρά όταν είστε μόνες, γεγονός που δικαιολογεί ότι αισθάνεστε καλύτερα όταν συμβιώνετε με άλλα άτομα. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι αυτοί οι άλλοι μπορούν να σας ενοχλούν, πολύ περισσότερο δε να σας καταδυναστεύουν, γιατί είστε πραγματικά μια φιλελεύθερη και άκρως επικοινωνιακή γυναίκα. Και μόνο γι’ αυτό, χρειάζεται να έχετε τη δυνατότητα της ελευθερίας των κινήσεων. Ανήκετε λοιπόν, στην κατηγορία της ανεξάρτητης γυναίκας.

Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη η ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Άλλη μια δυσκολία και μάλιστα όταν πρόκειται για γνωμάτευση χαρακτήρα Σκορπιού. Διότι, ενώ μπορεί να νιώθει (αλλά και να είναι) μία χειραφετημένη γυναίκα, ο διακριτικός και μυστικός τρόπος στη συμπεριφορά της, περιπλέκει τα πράγματα. Μπορεί να δείχνει υπακοή και να κάνει υπομονή στις διαταγές και τις παρατηρήσεις του συντρόφου της, μπορεί ακόμα να δέχεται τις παραξενιές και τους κομπασμούς του, όμως αυτό που γίνεται στο τέλος, είναι αυτό που έχει βάλει εκείνη στο μυαλό της, έστω κι αν της έχουν δοθεί οι πιο σοφές συμβουλές για το αντίθετο. Κάπως έτσι, λειτουργεί και σε επίπεδο επαγγελματικών σχέσεων. Αργά, σταθερά και αφού έχει καταστρώσει τα σχέδιά της, βάζει σε εφαρμογή με πλήρως οργανωτικό τρόπο τις ιδέες και την πρακτική της. Όσο για τον αποτέλεσμα, το γνωρίζει πολύ καλά. Σε μικρό χρονικό διάστημα, έχει εκτοπίσει πολύ κόσμο… και αποδεικνύεται η νικήτρια στον τομέα που απασχολείται. Από την άλλη, ως γυναίκα, είναι το σύμβολο, ο ανθός της θηλυκότητας, κερδίζοντας επιτυχίες στη ζωή, με την μυστηριακή γοητεία που ασκεί επάνω και στους πιο δύσκολους και αδιάφορους ανθρώπους. Με λίγα λόγια, κερδίζει σχεδόν πάντα αυτό που έχει βάλει στο μάτι και στο μυαλό της. Τι είναι λοιπόν, ανεξάρτητη ή εξαρτημένη; Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο από την ίδια.

Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη η ΤΟΞΟΤΗΣ
Τι μπορεί να πει κανείς για εσάς, αφού η ανεξάρτητη φύση του χαρακτήρα σας είναι ολοφάνερη; Η ατομική ελευθερία και η ελευθερία της βούλησης είναι πράγματα που σκιαγραφούν αμέσως τη συμπεριφορά σας. Δεν είστε από τις γυναίκες που επειδή παντρεύτηκαν, σημαίνει ότι υπέγραψαν και αιώνια υποταγή. Και μόνο από το γεγονός ότι είστε υποστηρικτές της ισοτιμίας των δύο φύλων φτάνει και στην περίπτωση που σας προκύψει κάποιο φλερτ, να μην το θεωρείτε ατόπημα. Αυτό δε σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε τη δέσμευση με χαλαρότητα, όμως δεν θα έχετε και κανένα πρόβλημα αν χρειαστεί να βγείτε και ν’ αγωνιστείτε μόνες στη ζωή. Απλά, για τη δική σας ιδιοσυγκρασία, μια ‘‘ανδρική ποικιλία’’ είναι πολύ καλύτερη από ένα κτητικό, αδιάφορο ή ανόητο, μόνιμο σύντροφο. Έτσι, η αποδέσμευσή σας από κάποιον που δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί τις διανοητικές ανησυχίες σας, μπορεί να γίνει χωρίς θόρυβο και τύψεις. Τελικά, δεν αποκλείεται ο αγώνας για την απελευθέρωση της γυναίκας να ξεκίνησε από σας, δηλαδή από τις ομοζωδιακές σας. Άλλωστε, ένα από τα ‘‘πρωτοπαλίκαρα’’ αυτού του κινήματος, ήταν η γνωστή Τοξότης, ηθοποιός Τζέιν Φόντα.

Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη η ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η γυναίκα Αιγόκερως, η γεννημένη σ’ ετούτο το παγωμένο από το κρύο και «σκοτεινό» χειμωνιάτικο ζώδιο, δεν μπορεί παρά να έχει διαμορφώσει τη συμπεριφορά της ανάλογα με τις ιδιότητες του ζωδίου. Γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για μία γυναίκα με αναστολές και με συχνές περιόδους ανασφάλειας. Αυτό βέβαια, δεν αποκλείει μία δυναμική θέση στην οικογένειά της, ή μία σημαντική επαγγελματική εξέλιξη. Συνήθως όμως, είναι η ιδανική γυναίκα για να προωθεί ως αφανής ήρωας τα σχέδια του συντρόφου της. Ωστόσο, αυτή η γυναίκα, παρ’ όλα τα προσόντα της και το πείσμα της, που όταν χρειαστεί μπορεί να παλέψει σκληρά στη ζωή της, θέλει να ‘χει πάντα ένα «στιβαρό χέρι» δίπλα της, για να αισθάνεται σιγουριά. Όχι γιατί μπορεί να φοβάται, αλλά διότι δεν επιτρέπει στον εαυτό της λάθη και επιπολαιότητες. Έτσι, μπορεί να χαρακτηριστεί ως γυναίκα εξαρτημένη και υπό όρους ανεξάρτητη.

Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη η ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η λέξη ‘‘εξαρτημένη’’ στ’ αυτιά αυτής της γυναίκας, μπορεί να ηχεί σαν ξενόγλωσση, καθώς η Υδροχόος είναι φύση ανεξάρτητη και επαναστάτρια, με την έννοια της αναμορφώτριας και της νεωτερίστριας. Πολλές φορές όμως, καθότι είναι και εκκεντρική, παρεξηγείται ως επιπόλαιη. Πρόκειται για έναν άδικο χαρακτηρισμό. Θα της ταίριαζε πολύ καλύτερα αν της αποδιδόταν ο τίτλος της σοφής. Διότι οι εκσυγχρονιστικές της αντιλήψεις απορρέουν πάντα από εμπειρίες που απέκτησε στο παρελθόν. Γι’ αυτό πολλές φορές, δημιουργεί την εικόνα της απρόβλεπτης και εκείνης που, επειδή πατά γερά τα πόδια της στη γη, δεν επηρεάζεται από γνώμες τρίτων. Αυτή ένα πράγμα ξέρει καλά, ότι ο κόσμος πρέπει ν’ αλλάζει. Να εκσυγχρονίζεται και να γίνεται όλο και καλύτερος. Να μην υπάρχουν σ’ αυτόν ταξικές διακρίσεις. Να υπάρχει ισότητα στα δύο φύλλα, να υπάρχει εθνική αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς των χωρών και να κυριαρχεί επιτέλους μια παγκόσμια αγάπη.

Ανεξάρτητη ή εξαρτημένη η ΙΧΘΥΣ
Αυτό το πολύ θηλυκό, το οποίο όπως λέγεται επιδιώκει να κάνει τη ζωή όλου του κόσμου πιο άνετη και ευχάριστη, καταφέρνει να κερδίζει την αγάπη και των πιο δύσκολων ανθρώπων. Ετούτη η γυναίκα λοιπόν, με τους μειλίχιους και εύκαμπτους τρόπους της, που συχνά εμφανίζει την εικόνα της «Αγίας», καθώς δεν μνησικακεί και δεν αδικεί, εξαρτάται σε τι βάθος «κολυμπά» στη ζωή της. Διότι είναι διαφορετικό αυτής της Ιχθύος που κολυμπά στα γλυκά νερά, από αυτής που κολυμπά στις αγριεμένες θάλασσες και τους ωκεανούς. Ο τύπος της «αγριεμένης» είναι φυσικά και επικίνδυνος. Διότι πρόκειται για μια γυναίκα επιθετική, ισχυρογνώμονα, πονηρή και το χειρότερο, ύπουλη και δαιμόνια στο να μεταθέτει τις ευθύνες της και να ξεφεύγει. Ο τύπος της καλοσυνάτης πάντως, θεωρεί απαραίτητη την παρουσία ενός ισχυρού σε προσωπικότητα άνδρα, κι όχι μόνο. Αν τύχει να επισκιάζεται από αυτόν, δεν αντιδρά, αλλά αντίθετα μάλιστα χαίρεται να τον προβάλλει. Όμως και η «σκληρή» γυναίκα Ιχθύς χρειάζεται έναν άνδρα που θα της εμπνέει σιγουριά, ανεξάρτητα αν ο σύντροφός της εμφανίζει την εικόνα του καταπονημένου ψαρά, που άδικα περιμένει να την εγκλωβίσει στα δίχτυα του. Αν και κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό, διότι στη μοίρα της είναι καταγραμμένη και η «παγίδευση». Συνεπώς η Ιχθύς, κατά βάση θεωρείται μια εξαρτημένη γυναίκα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια