Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΜΙΛΦΕΙΓ πατατοσαλάτας

.
ΥΛΙΚΑ
4 φύλλα κρούστας
2 κ.σ. βουτυρο LURPAK SOFT
1/2 φλυτ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
1/2 φλυτ. ARLA Δανέζικο κεφαλοτύρι τριμμένο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ:
4-5 πατάτες BABY
5-6 φέτες σαλάμι αέρος πικάντικο IFANTIS
1 LT ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. βούτυρο  LURPAK SOFT
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1/2 ΛΕΜΟΝΙ
Ξύσμα και χυμό από 1/3 ΛΑΙΜ
2 κλωναράκια λεμονοθύμαρο
1 κλωναράκι θυμάρι
1/2 φλυτ. σπόρους ροδιού
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε λίγο τριμμένο αμύγδαλο, λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και πιπέρι. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε ρίχνουμε άλλη μία στρώση αμύγδαλο, κεφαλοτύρι και πιπέρι. Απλώνουμε το τρίτο βουτυρωμένο φύλλο ρίχνουμε την τελευταία στρώση από τα ίδια υλικά, καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο και το βουτυρώνουμε. Χαράζουμε το μιλφέιγ σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Για την πατατοσαλάτα:
Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με ζωμό λαχανικών. Κοβουμε τις βρασμένες πατάτες σε κομμάτια ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, τη μουστάρδα, το ξίδι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το χυμό λάιμ. Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι και ανακατεύουμε. Σωτάρουμε σε βούτυρο το πικάντικο σαλάμι και το προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα. Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα λάιμ το θυμάρι και το λεμονοθύμαρο.

Σερβίρουμε σε στρώσεις δύο κομμάτια ψημένου φύλλου με λίγη πατατοσαλάτα από πάνω, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, θυμάρι, λεμονοθύμαρο και σπόρους ροδιού.
Chef Τασούλα Κουφοπούλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια