Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ομπάμα: "Spanakopita", "foustanela", "ouzo", "antetokounmpo"

 Ο Μπαράκ Ομπάμα σήμερα στην ομιλία του έδωσε ρεσιτάλ ελληνικών, λέγοντας πολλές λέξεις στη γλώσσα μας. Από φαγητά μέχρι και στίχους από το Άξιον Εστί!
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μπάρακ Ομπάμα έκανε την πρώτη του απόπειρα να μιλήσει ελληνικά. Ακολούθησε την... ασφαλή επιλογή μιας "καλησπέρας", τη δυσκολότερη της αρχαιοελληνικής φράσης "καλός καγαθός" και την επίσης σχετικά εύκολη του "ευχαριστώ"
 Σήμερα όμως, στην ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο αμερικανός Πρόεδρος ξεπέρασε τον εαυτό του! Και τι δεν είπε! Ξεκίνησε λέγοντας "γεια σας" και "καλησπέρα", "εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για όσα προσέφερε η Ελλάδα, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας", που είναι στίχος από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη.
Όλα αυτά όμως πριν ξεκινήσει το... κρεσέντο!
Μιλώντας για την λίγο περισσότερο από 24ωρη εμπειρία του... από Ελλάδα, χρησιμοποίησε λέξεις όπως "φουστανέλα", "σπανακόπιτα", "ούζο", ενώ αναφέρθηκε και στο πιο λαμπρό (ελληνικό) αστέρι του "μαγικού κόσμου" του NBA, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!
 Εκτός από αυτά, ωστόσο, έκανε πολλές αναφορές σε Έλληνες που "φώτισαν" τον κόσμο, όπως ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης, ο Θουκυδίδης και άλλοι. Φυσικά δεν θα μπορούσε να παραλείψει τη λέξη "δημοκρατία", αλλά και τον "δήμο", το "κράτος" και πολλές ακόμη!
Επίσης είπε τη λέξη "φιλότιμο", πολλάκις κιόλας, ενώ κλείνοντας την ομιλία του είπε "ζήτω η Ελλάς".
Ο Πλανητάρχης είχε κάνει τα... μαθήματά του, αφού η προφορά του στις περισσότερες απόπειρες ήταν εξαιρετική!
- Με τη φράση "ζήτω η Ελλάς" έκλεισε την ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο Μπαράκ Ομπάμα
- Ο κόσμος δεν κατανοεί τον πόνο που προκαλούν οι μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που κάνατε εσείς οι Έλληνες
- Κλειδί για την ανάκαμψη το χρέος - Θα συνεχίσω να λέω στους δανειστές ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα που θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία!
- Μπράβο στην κυβέρνηση Τσίπρα για τις μεταρρυθμίσεις - Οι Έλληνες δεν πρέπιε να μεταναστεύετε για να βρείτε δουλειά
- Μίλησε ξανά ελληνικά, λέγοντας τις λέξεις: γειά σας, καλησπέρα, σπανακόπιτα, ούζο, φουστανέλα, δημοκρατία, δήμος, φιλότιμο και... Αντετοκούμπο!
- Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει μεγαλύτερη συμπόνοια απ' όση στην Ελλάδα
- Εγώ και ο Τραμπ έχουμε πολλές διαφορές αλλά η Δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από κάθε άτομο

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια