Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διαβήτης: Κάντε ΕΔΩ το online τεστ για πρώιμα συμπτώματα

Ο διαβήτης είναι μια δια βίου πάθηση, που προκαλεί το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα ενός ατόμου να γίνει πάρα πολύ υψηλό. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι διαβήτη: Τύπου-1 και Τύπου-2.
Ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται όταν το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη για να λειτουργήσει σωστά, ή όταν τα κύτταρα του σώματος δεν αντιδρούν σωστά στην ινσουλίνη που παράγει ο οργανισμός.
Αυτό σημαίνει ότι η γλυκόζη παραμένει στο αίμα και δεν χρησιμοποιείται ως “καύσιμο” για ενέργεια.Σε γενικές γραμμές το υψηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας κάνει να:
  • διψάτε
  • ουρείτε πάνω από το συνηθισμένο, ιδιαίτερα τη νύχτα
  • αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα
Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά μακροχρόνια προβλήματα υγείας. Είναι η πιο συνηθισμένη αιτία απώλειας όρασης και τύφλωσης σε ενήλικα άτομα. Κάθε άτομο ηλικίας 12 ετών και άνω, αν έχει διαβήτη, θα πρέπει να κάνει εξετάσεις στα μάτια του τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για να προληφθεί το συντομότερο δυνατόν πιθανή διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Ο διαβήτης είναι επίσης υπεύθυνος για τις περισσότερες περιπτώσεις νεφρικής ανεπάρκειας και ακρωτηριασμού κάτω άκρου. Οι άνθρωποι με διαβήτη είναι μέχρι και πέντε φορές περισσότερο πιθανό να έχουν καρδιαγγειακή νόσο και να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο από εκείνους χωρίς διαβήτη.

Διαβήτης: Το τεστ εκτίμησης κινδύνου για διαβήτη τύπου-2
Το παρακάτω online τεστ, είναι διαθέσιμο στον καθένα από το βρετανικό υπουργείο Υγείας και το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS – National Health System), προκειμένου να βοηθήσει κάθε άνθρωπο να κάνει μια εμπεριστατωμένη εκτίμηση για το αν και κατά πόσον κινδυνεύει να αναπτύξει διαβήτη τύπου-2.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το τεστ αυτό δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την επαγγελματική και εξειδικευμένη γνώμη και διάγνωση ενός γιατρού.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να κάνετε το τεστ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια