Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αλκαλική Δίαιτα

Η αλκαλική δίαιτα που μανιωδώς ακολουθούν οι Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow, η Jennifer Aniston, Kirsten Dunst και Jared Leto. Μας κάνει να αναρωτηθούμε τι είναι και τι προσφέρει.
Τι είναι η αλκαλική δίαιτα;
Η αλκαλική δίαιτα είναι ένας τρόπος ζωής. Η φιλοσοφία της βασίζεται στην κατανάλωση τροφών οι οποίες αφήνουν αλκαλικά κατάλοιπα στον οργανισμό, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και ο χαλκός. Τα τρόφιμα με το αλκαλικό pH συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας μας και της ευεξίας.
Ποια είναι τα οφέλη;
Η υγιεινή διατροφή, που βοηθά στην αντι-γήρανση, σε ένα καλύτερο δέρμα, στην ενέργεια, στην αβίαστη απώλεια λίπους, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έπειτα, ο οργανισμός μας απορροφά περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα. Οι αλκαλικές τροφές αυξάνουν μυική μάζα και μειώνουν το λίπος του σώματος μας. Υποστηρίζεται πως η διατροφή αυτή βοηθά στην αποφυγή πλήθους ασθενειών, όπως αρθρίτιδα, διαβήτης. Προλαμβάνει πονοκεφάλους, πρηξίματα.
Η αλκαλική δίαιτα βασίζεται σε ένα διατροφολόγιο όπου μπορείτε να φάτε ό, τι θέλετε, εκτός από τα ζυμαρικά, το σιτάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, τα ψάρια, καφέ, τσάι, ζάχαρη, αναψυκτικά και το αλκοόλ. Στις αλκαλικές τροφές ανήκουν τα περισσότερα φρούτα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι καρποί και τα λαχανικά, ενώ όξινες θεωρούνται μεταξύ άλλων τα αυγά, το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα σιτηρά, το ψωμί και τα μακαρόνια.
Αν ψάξετε θα βρείτε πολλές συνταγές που βασίζονται στην αλκαλική δίαιτα, προκειμένου να διαπιστώσετε αν σας ταιριάζει ή όχι.
Το βιβλίο που θεωρήθηκε επιτυχημένο και βασισμένο στην αλκαλική δίαιτα είναι το Honestly Healthy.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια