Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως θα απαλλαγείς από το κακό μάτι

Το κακό μάτι είναι κάποιου είδους αρνητική ενέργεια η οποία προξενεί ατυχία και προκαλείται από κάποιο άτομο που είναι ζηλιάρης ή εκδικητικός. Το κακό μάτι εκφράζει αντιπάθεια και εχθρότητα και η ενέργεια του ατόμου που το προκαλεί δημιουργεί ζημιά. Ωστόσο, η ιδέα του κακού ματιού μπορεί να είναι απλώς μια πεποίθηση, όχι γεγονός.
Πώς μπορούμε να απελευθερωθούμε
από το κακό μάτι;
 • Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ενημερωθούμε σχετικά με το πώς μπορούν να μας βλάψουν οι προκαταλήψεις και οι προλήψεις και πώς επηρεάζουν την ζωή μας. Πολλές φορές γινόμαστε θύματα μέσω της άγνοιας και των δεισιδαιμονικών σκέψεων. Ο απλούστερος τρόπος για να απελευθερωθούμε από το κακό μάτι είναι απλά να μην πιστεύουμε σε αυτό ή σε άλλες προλήψεις! Να είμαστε πρακτικοί και λογικοί ζώντας μια ζωή που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα και όχι στις προκαταλήψεις, κι αυτό είναι μια εγγύηση ενάντια σε εκείνους που μας χειραγωγούν με αυτόν τον τρόπο, όπως το κακό μάτι, με σκοπό να μας βλάψουν. Το πρόσωπο που θέλει να μας επηρεάσει έχει χάσει τη δύναμή του αν δεν πιστεύουμε στο κακό μάτι!
 • Εκείνο που εμείς θεωρούμε κακό μάτι, γιατί αισθανόμαστε κάποια σωματική αδυναμία, μπορεί να αναιρεθεί από έναν καταρτισμένο επαγγελματία γιατρό, ο οποίος μπορεί να μας δώσει μια κλινική διάγνωση και την κατάλληλη ιατρική θεραπεία. Δεν πρέπει να αφήνουμε τις δεισιδαιμονίες να πάρουν τη θέση της ιατρικής φροντίδας.
 • Να έχουμε πάνω μας ένα φυλαχτό αν αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς. Πολλοί άνθρωποι, για παράδειγμα, έχουν κάτι αγαπημένο πάνω τους, κάτι που το θεωρούν γούρι ή κάποιο θρησκευτικό αντικείμενο. Μερικοί άνθρωποι κάνουν προσευχές και νιώθουν πιο δυνατοί. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να έχουμε πάνω μας οτιδήποτε σε υλική μορφή, θεωρώντας ότι μπορεί να μας φέρει καλύτερα πράγματα στη ζωή μας. Αλλά δεν πρέπει να εξαρτόμαστε από αυτό το αντικείμενο και να το αφήσουμε να αντικαταστήσει την αυτοεκτίμηση, τη δύναμη και το θάρρος μας.
 • Θα πρέπει να έχουμε αυτοεκτίμηση και πίστη στον εαυτό μας ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις, να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε ανίσχυροι ούτε και ανίκανοι να ελέγξουμε το πεπρωμένο μας. Το κακό μάτι είναι μια δεισιδαιμονία που μερικοί άνθρωποι την χρησιμοποιούν για να εκφοβίσουν τους άλλους και να πιστεύουν ότι είναι θύματα του κακού ματιού. Αν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, δεν θα μας πιάσει το κακό μάτι.
 • Θα πρέπει να αποφεύγουμε πρόσωπα και καταστάσεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε συναισθηματικά ανασφαλείς. Να απομακρύνουμε από τη ζωή μας τους ανθρώπους που μας λένε ότι είμαστε θύματα του κακού ματιού ή μας λένε ότι θα μας σώσουν από το κακό μάτι. Ο καθένας μας έχει μέσα του την εσωτερική δύναμη και τα συναισθηματικά και ψυχολογικά μέσα για να δημιουργήσει μόνος του τη ζωή του και οι άλλοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να μας κατευθύνουν στο πώς θα ζήσουμε. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι άνθρωποι που έχουν υποστεί σωματική ή συναισθηματική κακοποίηση ως παιδιά, είναι πιο πιθανό να πιστεύουν σε προλήψεις, όπως το κακό μάτι.
Λάβε υπόψη σου τα εξής
Κανείς δεν μπορεί να σε ματιάσει, αν δεν το πιστεύεις μέσα σου. Κι αυτό δημιουργείται από κάποιον εσωτερικό φόβο που έχεις. Για παράδειγμα, προκειμένου κάποιος να μπορέσει να σου προκαλέσει οικονομικές δυσχέρειες, θα πρέπει να έχεις εκ των προτέρων φόβο που σχετίζεται με την απώλεια χρημάτων. Οι άλλοι άνθρωποι σχεδόν ποτέ δεν θα σε ματιάσουν συνειδητά. Το συνειδητό μυαλό σου είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αλλάξει την πραγματικότητα. Το κακό μάτι είναι ένα αποτέλεσμα των αρνητικών συναισθημάτων που κάποιοι άνθρωποι κουβαλούν μέσα τους και εσύ λειτουργείς ως αντικείμενο της ζήλιας τους.

Ως εκ τούτου, αυτός που σε ματιάζει δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «κακό» πρόσωπο, αλλά ως ένας άνθρωπος που εσύ τον αφήνεις να εισέλθει στη ζωή σου. Η δύναμη της ικανότητας ενός ατόμου να ματιάζει εξαρτάται από τη δύναμη και την αυτοκυριαρχία του προσώπου που δέχεται αυτή την ενέργεια. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσεις τον εαυτό σου ενάντια στο κακό μάτι είναι να εντοπίσεις τι σε φοβίζει μέσα σου, να το επεξεργαστείς και να το αποβάλεις.
ΠΩΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΘΕΤΙΚΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ;
Κάθε ώρα, κάθε στιγμή στη ζωή μας έχουμε την επιλογή είτε να είμαστε σε αρμονία με τον εαυτό μας και τους γύρω μας ή να αντιδρούμε. Όταν είμαστε σε αρμονία θα προσελκύσουμε θετική ενέργεια και όταν αντιδρούμε, δημιουργούμε αρνητικές δονήσεις οι οποίες γυρίζουν πίσω στον εαυτό μας. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι ασυνείδητα επιλέγουν να ζουν με την αρνητικότητα. Δεν είναι ούτε το αφεντικό μας, ούτε οι συνάδελφοι μας, ούτε οι γονείς μας, ούτε ο σύντροφός μας, αλλά οι δικές μας αντιλήψεις για τους ανθρώπους και τη ζωή που δημιουργούν άγχος και αρνητική ενέργεια. Θα δημιουργηθεί θετική ενέργεια γύρω μας όταν μέσα μας είμαστε σε αρμονία και ηρεμία, παρά όταν αντιδρούμε.
Πώς θα προσελκύσουμε θετική ενέργεια και πώς
θα διατηρήσουμε την εσωτερική ειρήνη και την ηρεμία μας;
 • Καλό θα ήταν να κάνουμε διαλογισμό. Αλλά ακόμα κι αν δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε, μπορούμε απλά να χαλαρώσουμε και να επικεντρωθούμε στη συνείδησή μας, συνειδητοποιώντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Αυτή είναι μια πρακτική που δημιουργεί μια θετική ατμόσφαιρα σε όλο μας το «είναι».
 • Να συμπεριφερόμαστε στο συνάνθρωπό μας με τον τρόπο που θέλουμε να μας συμπεριφέρονται. Μια μέρα μπορεί να ξεκινήσει άσχημα όταν έχουμε δυσαρέσκεια εναντίον κάποιου ατόμου. Τα πάντα είναι μια ενότητα και η δράση παράγει αντίδραση. Όταν βλέπουμε τους άλλους σαν τον εαυτό μας, δεν θα τρέφουμε γι’ αυτούς αρνητικά συναισθήματα και με τη στάση μας θα προσελκύσουμε θετική ενέργεια από τους ανθρώπους γύρω μας.
 • Να αφήσουμε κατά μέρος την ανάγκη μας για έλεγχο. Η ζωή είναι μια ροή γεγονότων και τα πάντα υπόκεινται σε αλλαγή. Όσο περισσότερο αντιστεκόμαστε, τόσο περισσότερο θα υποφέρουμε. Κάθε φορά που προσπαθούμε να ελέγξουμε μια κατάσταση στη ζωή μας, αισθανόμαστε άγχος και αυτό δημιουργεί μια πολύ αρνητική ενέργεια. Απλά θα νιώσουμε πολύ πιο ξεκούραστοι και γαλήνιοι μέσα μας αν αφήσουμε τον εαυτό μας να πάει με τη ροή των γεγονότων.
 • Να σκεφτόμαστε θετικά σε κάθε περίπτωση. Το καλό και το κακό είναι απλά αντιλήψεις που δημιουργούνται μέσα στο μυαλό μας. Στην πραγματικότητα, κάθε κατάσταση της ζωής μας δημιουργείται από την επέμβαση μιας Ανώτερης δύναμης, την οποία την αποκαλούμε είτε Θεό, είτε πνεύμα, είτε ενέργεια. Όταν βλέπουμε κάθε κατάσταση θετικά, λαμβάνουμε και θετική ενέργεια.
 • Να οραματιζόμαστε μια ήρεμη και γαλήνια ζωή. Το μυαλό μας συνήθως κάνει αρνητικές σκέψεις. Θα πρέπει συνειδητά να ξεφύγουμε από αυτό, αν θέλουμε να προσελκύσουμε θετική ενέργεια γύρω μας. Δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά, αν θέλουμε να προσελκύσουμε θετικές δονήσεις.
 • Θα πρέπει να σταματήσουμε να ανησυχούμε για το μέλλον μας, διότι οποιαδήποτε ανησυχία δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Ό, τι είναι να συμβεί θα συμβεί, δεν θα καταφέρουμε τίποτα με το να αγχωνόμαστε διαρκώς. Στην πραγματικότητα, αυτό που μας ανησυχεί δεν συμβαίνει συνήθως τις περισσότερες φορές. Έτσι, δημιουργούμε ασυνείδητα πολλή αρνητική ενέργεια μέσα μας και γύρω μας, που είναι επιβλαβής για την ψυχή μας. Καλό είναι να κάνουμε σχέδια, αλλά τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην ίδια την ζωή.
 • Να αφήσουμε τη δυσαρέσκεια του παρελθόντος. Το παρελθόν είναι παρελθόν, δεν έχει καμία ύπαρξη στο παρόν, παρά ως ανάμνηση. Αν δεν σκεφτόμαστε συνεχώς μια κακή ανάμνηση δεν θα αισθανθούμε οποιαδήποτε δυσαρέσκεια μέσα μας. Απλά θα πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε και να προσχωρούμε μπροστά. Υπάρχει πολλή θετική ενέργεια στην απλή πράξη της συγχώρεσης.
 • Να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους, επιτρέποντας στους άλλους ανθρώπους να μιλήσουν ή να συσχετίζονται μαζί μας χωρίς όμως να θιγόμαστε ή να αντιδρούμε. Οι άλλοι άνθρωποι θα έρθουν κοντά μας λόγω του ήρεμου χαρακτήρα μας καθώς θα ακτινοβολούμε πολλή θετική ενέργεια.
 • Να είμαστε κοντά στη φύση, αν θέλουμε να προσελκύσουμε θετική ενέργεια. Ένα δέντρο ή ένα λουλούδι, εκπέμπει μια γαλήνη και αρμονία η οποία έχει θετική επίδραση στη ψυχή μας.
Αυτά είναι μερικά απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προσελκύσουμε θετική ενέργεια στη ζωή μας. Είναι στην δική μας βούληση να είμαστε πάντα ήρεμοι και να λάμπουμε από θετική ενέργεια.
astropedia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια