Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πίσω από τις selfies κρύβονται ίχνη ψυχοπάθειας

Oι πολλές selfies στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να κρύβουν κάτι ύποπτο για τους πρωταγωνιστές τους.
Μελέτη αποκαλύπτει ότι κυρίως οι άνδρες που δημοσιεύουν περισσότερο φωτογραφίες του εαυτού τους από ότι φωτογραφίες άλλων, είχαν υψηλότερη βαθμολογία σε τεστ, που εξέταζαν τα επίπεδα ναρκισσισμού και ψυχοπάθειας.
Επιπλέον, οι άνδρες που ήταν πιο πιθανό να επεξεργαστούν τις selfies πριν τις δημοσιεύσουν, είχαν επίσης υψηλότερη βαθμολογία στα επίπεδα ναρκισσισμού και αντικειμενοποίησης του εαυτού τους (μετρά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για αυτούς η εμφάνισή τους).
«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνδρες που ποστάρουν πολλές selfies και περνούν περισσότερο χρόνο για να τις επεξεργαστούν είναι περισσότερο ναρκισσιστές», δήλωσε η Jesse Fox, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επίκουρη καθηγήτρια Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο (Η.Π.Α.). Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης δεν σημαίνουν ότι οι άνδρες που ανεβάζουν πολλές selfies είναι απαραίτητα ναρκισσιστές ή ψυχοπαθείς. Οι συμμετέχοντες ήταν μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια όσον αφορά τη συμπεριφορά τους, απλώς είχαν υψηλότερα από το μέσο όρο επίπεδα σε αυτά τα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά.
matheallios

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια