Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέα θεραπεία σκοτώνει όγκους καρκίνου του στήθους σε 11 μέρες

Νέα θεραπεία ΣΚΟΤΩΝΕΙ τους όγκους στον καρκίνο του στήθους σε 11 μέρες
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο κοινός τύπος καρκίνου, και επηρεάζει περίπου 1 στις 8 γυναίκες.
Παρά το γεγονός ότι το 97% αυτών των γυναικών επιβιώνουν, η συμβατική θεραπεία μπορεί να διαρκέσει μήνες. Αλλά μια νέα πειραματική διαδικασία εξαφανίζει τον καρκίνο σε μόλις 11 ημέρες!

Πως δουλεύει
Η θεραπεία, την οποία παρουσίασαν Βρετανοί επιστήμονες στο φετινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού, στηρίζεται σε δύο ουσίες – τη τραστουζουμάμπη (herceptin) και την λαπατινίμπη (lapatinib). Αυτές οι ουσίες στοχεύουν σε μια πρωτεΐνη, που ονομάζεται HER2, η οποία προάγει την ανάπτυξη πολλών τύπων καρκίνου του μαστού.
Στην αρχική μελέτη τους, οι ερευνητές έδωσαν τραστουζουμάμπη και λαπατινίμπη σε 257 γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η αγωγή εξαφάνισε τον καρκίνο στο 11% των ασθενών, ενώ στο 17%, οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντική συρρίκνωση του όγκου. Στους ασθενείς που παρατήρησαν βελτιώσεις συμπεριλαμβάνονται και γυναίκες που ήταν στο στάδιο 2 του καρκίνου του μαστού, των οποίων οι όγκοι τους είχαν εξαπλωθεί στους λεμφαδένες.
Τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά όταν οι ασθενείς έλαβαν μόνο το ένα από τα 2.
“Αυτό έχει πρωτοποριακές δυνατότητες,” είπε ο καθηγητής Nigel Bundred, ο οποίος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.
Αυτή η θεραπεία θα μπορούσε μελλοντικά να αντικαταστήσει τις χημειοθεραπείες, οι παρενέργειες των οποίων μπορεί να είναι τραυματικές από μόνες τους.
Οι ασθενείς συχνά αναφέρουν κόπωση, πόνο, ναυτία, εμετό, απώλεια μαλλιών, διαταραχές του αίματος και απώλεια μνήμης. Μακροπρόθεσμα, η χημειοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μόνιμα προβλήματα στην καρδιά, το συκώτι και τα νεφρά.
Να ξέρετε, επίσης, ότι η τραστουζουμάμπη και η λαπατινίμπη δεν είναι απολύτως ανώδυνες. Και οι δύο μπορούν να προκαλέσουν ναυτία, έμετο, εξανθήματα και κόπωση. Ωστόσο, δεν προκαλούν βλάβη των οργάνων και, όπως η βρετανική μελέτη αποδεικνύει, η θεραπεία αυτή είναι πολύ πιο σύντομη.
diaforetiko.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια